Vartotojo Ironsoldier pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-12-04 22:35:43 | Nuoroda
Leto_ rašė:

Sveiki

Žadu studijuoti žurnalistika ir norėjau paklausti ką reikia mokintis šiai profesijai? Žinau, kad reikia istorijos, anglu, informatikos.

Ar reikia geografijos? Dar girdėjau,kad reikia matematikos ar tai tiesa?

Nesupratau - čia bajeris? Žadi studijuoti žurnalistiką ir net nežinai, ko reikia, stojant į šią specialybę? O kažkiek motyvuotesniems individams galiu padėti: rašykite man el. paštu  atsakysiu į jūsų klausimus, nes studijuoju žurnalistiką.

Žinutė parašyta: 2011-12-18 15:44:29 | Nuoroda

Sveiki,

trumpai apibūdinsiu savo situaciją: dabar Vilniaus universitete studijuoju socialinių mokslų studijų programą (I-ame kurse), tačiau supratau, jog veltui 10 kl. pabijojau pasirinkti biologiją ir chemiją, kad galėčiau stoti į mediciną. Tuomet išsigandau tokio ilgo mokymosi laikotarpio. Esmė tokia, kad ketinu mesti studijas ir visą laiką paskirti mokymuisi, ruošimuisi biologijos ir chemijos egzaminams. 11 - 12 kl. biologiją mokinausi B lygiu, o chemijos... nesimokinau iš viso. Vis kartoju, kad viskas įmanoma, jei labai nori... Aš pasitikiu savo protiniais sugebėjimais (mokykloje turėjau 9,9 vidurkį (tas nelemtas 9 - būtent iš matematikos, kurios reikia stojant į mediciną), visus egzaminus išlaikiau beveik šimtukais; lietuvių k., kurios reikia stojant, - 98%, tad jau šioks toks kraitis yra), o ir ryžto man nestinga: esu pasiruošusi mokytis kad ir nuo ryto iki nakties. Biologijos egzamino nebijau, daugiau (t.y. DAUG) tektų susikoncentruoti ties chemija... Tikriausiai menkas rodiklis, bet 10 kl. iš chemijos turėjau 10. Kaip manote, ar įmanoma per 5 mėnesius nuo pagrindų pasiruošti chemijos egzaminui? Ir kaip būtų su žiniomis, kurios įgyjamos, atliekant laboratorinius bandymus? Tikriausiai galima išmokti ir popieriuje...  O gal vis dėlto manote, kad geriau mokymuisi paaukoti dar vienerius metus? Prašau, nuoširdžiai pasakykite, ką manote apie visą šią mano beprotišką situaciją. Iš anksto ačiū!

Žinutė parašyta: 2011-12-18 16:01:29 | Nuoroda

Sveiki,

trumpai apibūdinsiu savo situaciją: dabar Vilniaus universitete studijuoju socialinių mokslų studijų programą (I-ame kurse), tačiau supratau, jog veltui 10 kl. pabijojau pasirinkti biologiją ir chemiją, kad galėčiau stoti į mediciną. Tuomet išsigandau tokio ilgo mokymosi laikotarpio. Esmė tokia, kad ketinu mesti studijas ir visą laiką paskirti mokymuisi, ruošimuisi biologijos ir chemijos egzaminams. 11 - 12 kl. biologiją mokinausi B lygiu, o chemijos... nesimokinau iš viso. Vis kartoju, kad viskas įmanoma, jei labai nori... Aš pasitikiu savo protiniais sugebėjimais (mokykloje turėjau 9,9 vidurkį (tas nelemtas 9 - būtent iš matematikos, kurios reikia stojant į mediciną), visus egzaminus išlaikiau beveik šimtukais; lietuvių k., kurios reikia stojant, - 98%, tad jau šioks toks kraitis yra), o ir ryžto man nestinga: esu pasiruošusi mokytis kad ir nuo ryto iki nakties. Biologijos egzamino nebijau, daugiau (t.y. DAUG) tektų susikoncentruoti ties chemija... Tikriausiai menkas rodiklis, bet 10 kl. iš chemijos turėjau 10. Kaip manote, ar įmanoma per 5 mėnesius nuo pagrindų pasiruošti chemijos egzaminui? Ir kaip būtų su žiniomis, kurios įgyjamos, atliekant laboratorinius bandymus? Tikriausiai galima išmokti ir popieriuje...  O gal vis dėlto manote, kad geriau mokymuisi paaukoti dar vienerius metus? Prašau, nuoširdžiai pasakykite, ką manote apie visą šią mano beprotišką situaciją. Iš anksto ačiū!

Žinutė parašyta: 2011-12-18 20:58:53 | Nuoroda

Žinoma, kad kreipčiausi į korepetitorius. Viso to bėda ne tik ta, ar spėčiau pasiruošti egzaminams, o ir tai, kad manęs visiškai nepalaiko šeima. Jiems daug geriau, kad mokaus ir nesvarbu, kad  nemėgstamą dalyką. Jei man neleis mesti po pusmečio, tada ramiu veidu mesiu po metų, išvažiuosiu į užsienį užsidirbti, kad galėčiau metus pragyventi viena ir turėčiau pinigų korepetitoriams. Jaučiu, kad padariau didelę klaidą ir jos ištaisymas daug kainuos, tikriausiai susipyksiu su visu pasauliu, bet viską padarysiu, kad išpildyčiau svajonę! Tad, gerieji žmonės, gal turite įvairių chemijos, biologijos testų knygučių, literatūros, vadovėlių, konspektų...? Siūlykite, kas ką turite ;)

Žinutė parašyta: 2011-12-20 17:32:13 | Nuoroda

Laikiau ir matematikos egzaminą, bet aš neturiu chemijos pažymio, nes kaip jau rašiau, jos nesimokiau 11-12 kl., štai kur esmė. Jei būčiau turėjus chemiją bent B lygiu, dėl viso šito taip nepergyvenčiau. Jau daug žmonių sakė, kad įmanoma spėti pasiruošti per tokį trumpą laiką, bet visi jie mokės chemiją 11-12 kl., tai tuomet iš tikrųjų vieni juokai, o man... Na bet nieko, gal kaip nors.

Žinutė parašyta: 2011-12-20 21:20:52 | Nuoroda
newguy rašė:

Ironsoldier, tu tikrai esi šaunuolė, dėl to, kad nusprendei mesti tai, kas tavęs nedomina. Tikrai gerbiu tokius žmones. Nepergyvenk manau tikrai suspėsi pasiruošti egzaminams. Patarčiau pirmiausia pasižiūrėti tai, kas buvo praeituose egzaminuose bei tai ką laikant egzaminą turi mokėti:

www.egzaminai.lt/failai/1253_programa_chemijos_2009_09_17.pdf.

Kas dėl chemijos, tai manau geriausiai knygą rinkis iš serijos: į egzaminą - be baimės.

newguy, pažiūrėjus į Tavo egzaminus, pasidaro neaišku, kodėl rašai temoje apie medicinos studijas? Gal būsi mano likimo brolis? :) Na visi nepažįstami tik drąsina, tik drąsina, bet kaip būtų gerai, jei kas nors parekomenduotų kokį nors korepetitorių Vilniuje...