Vartotojo UgnÄ— Miau pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-16 00:02:40 | Nuoroda

 Sveiki, ir aš noriu LSMU medicinÄ…, šiek tiek bijau, bet gal KB labai aukštai nekils? kaip manot, ar pateksiu į LSMU VF su 19,78? beje , kodÄ—l tiek nedaug į VU? kol perskaiÄiau visÄ… forumÄ… tokių tik keletÄ… radau, o daugiau visi masiškai į KaunÄ… traukia :D??

beje visiems ramios nakties prieš įstojimų paskelbimÄ…, aš manau kad negalÄ—siu užmigti :D

 

Žinutė parašyta: 2012-07-16 17:08:10 | Nuoroda
BoubabaS rašÄ—:
Ighnaz rašÄ—:
UgnÄ— Miau rašÄ—:

 Sveiki, ir aš noriu LSMU medicinÄ…, šiek tiek bijau, bet gal KB labai aukštai nekils? kaip manot, ar pateksiu į LSMU VF su 19,78? beje , kodÄ—l tiek nedaug į VU? kol perskaiÄiau visÄ… forumÄ… tokių tik keletÄ… radau, o daugiau visi masiškai į KaunÄ… traukia :D??

beje visiems ramios nakties prieš įstojimų paskelbimÄ…, aš manau kad negalÄ—siu užmigti :D

 

 Pateksi. O i VU nedaug todel kad LSMU geriau :P

 Na lyginant su buvusiais metais tai patekti tikrai turÄ—tų bÅ«ti įmanoma. Mano irgi 19,78 yra. Bet prognozavo, kad šiemet bus gana aukštas tas koficientas, nes norinÄių yra tikrai nemažai :)

 Boubabai , netikiu kad pakils iki 19,8 :D ir kad visi beveik šimtukais bÅ«tų laikÄ™ egzus, taip kad manau, jog mÅ«sų balas nÄ—ra dar toks kraštutinis, kad reiktų labai abejoti ar įstosim, nors 100% tikrai negarantuoju  :)

 

Žinutė parašyta: 2012-07-22 23:14:50 | Nuoroda
Edma92 rašÄ—:
sanemis rašÄ—:
Pasauliete rašÄ—:

 O jusu neatbaido mazas atlygis, nuvertinama gydytojo specialybe Lietuvoje? 

 Na, kad nuvertinama gydytojo specialybÄ—, tai tikrai nemanau, atvirkšÄiai, žmonÄ—s jÄ… net perdÄ—tai aukština, pasakai, kad studijuoji medicinÄ… ir kiti oooooo :D Ir dar kasmet stoja kiek. . O ir atlygis nÄ—ra tikrai labai jau mažas. Galų gale jei dar netenkina alga, galima užsienyje dirbti, ten užmokestis didesnis. 

 

 Sveikas. Šiek tiek norÄ—Äiau nesutikti su Tavim :) Turiu gyvÄ… pavyzdį - teta gydytoja. Jau mokykloje žinojo, kad bus daktarÄ—. Vadinu jÄ… žmogumi su pašaukimu. Pašaukimu gydyti. Bet vis dažniau išgirstu iš jos, kad kuo toliau, tuo labiau darbas tampa nemalonesnis. KodÄ—l? O todÄ—l, kad tu turi 2,5k pacientų ir kiekvienÄ… jų reikia per 5 minutes išleisti atgal iš gydytojo kabineto. Ä® tÄ… laikÄ… turi sutilpti viskas - ligos diagnozavimas, recepto išrašymas ir visi kiti dalykai, kurie ten įeina. Kažin ar tai įmanoma? Bet Äia dar ne viskas. Ateina moÄiutÄ—s, pradeda pasakoti apie savo gyvenimÄ…, savo bÄ—das... Galiausiai dar ir prikaišioti bando kažkÄ…, už tai, kad gera darai. Ir straipsniai delfyje atsiranda, kad medikai - didžiausiai kyšininikai. Tu negali jų išspirti laukan, nes Tau skirtos 5 minutÄ—s. Turi bÅ«ti ne vien geru gydytoju, bet ir psichologu, patarÄ—ju ir bala žino kuo dar.

Darbo užmokestis. Sori, bet 2k per mÄ—nesį, dirbant poliklinikoje vidaus ligų, šeimos daktaru yra daug? Aišku, gali bÅ«ti bet kurios kitos konkreÄios srities specu kur uždirbsi daugiau, taÄiau šiuo atveju yra kaip yra. Manau, kad alga tikrai nÄ—ra proporcinga metams, praleistiems besimokant. O jų bus tikrai ne 6. Galiausiai turÄ—si varyti per 3-4 darbus, kad uždirbtum pakankamai... Aišku, yra alternatyva - užsienis. Ten padÄ—tis tikrai geresnÄ—. Bet kas tada liks mÅ«sų varganoj LietuvÄ—lÄ—j...

Gal per daug įsijauÄiau :D Bet Äia tik mano subjektyvi nuomonÄ—. Labai įdomu paskaityti ir kitų, Äia besireiškianÄių :)

Ar Äia tik man vienai keistai nuskambÄ—jo? 
Nenoriu nieko įžeisti, bet bent jau savo planuose tikrai turiu rezidentÅ«rÄ…, o jei nepavyktų iš karto įstoti LT, ieškoÄiau jos užsienyje. TurbÅ«t niekada nepajusÄiau meilÄ—s darbui jei tektų tik receptus rašyti. DÄ—l to juk ir stojam sunkiai mokytis, kad užsiimti gydymu, o ne raštininkyste. Manau Äia ir yra didžausia motyvacijÄ… mokytis, kad tik po 6metų mokslo neužstrigtume poliklinikoje, kur jau minÄ—jot (gydytojai neįvertinami nei morališkai nei finansiškai).

Žinutė parašyta: 2012-07-28 12:39:16 | Nuoroda
ievapieva1 rašÄ—:

Hey, kaip jums anglu testas?:)

 Sveiki LSMU medicinos studentai ;D labai džiaugiuosi, kad bÅ«sim kolegos ! Thumps up foe everyone!

beje anglu testas tai jo...:D kelis atsakymus teko paspÄ—lioti, nes anglų nuo gruodžio mÄ—nesio nebuvau net atsivertus, tai gavau 84% ( tai vaikinas kuris vedÄ— tÄ… testÄ… sakÄ—, kad į pirmÄ… pogrupį papuolu, tai kas daugiau ar panašiai išlaikÄ—t, turÄ—tumÄ—te irgi į pirmÄ… keliauti ).

 

Žinutė parašyta: 2012-07-28 23:37:58 | Nuoroda
Gaisriuke rašÄ—:

Aš nelabai į temÄ…, bet ar anglų testÄ… reikia laikyti visiems bÅ«simiesiems studentams? Ne tik bÅ«simiems medikams?

 kiek pamenu, tai odontologams, medikams ir dar kažkam, lyg farmacininkams?

Žinutė parašyta: 2012-09-14 23:52:30 | Nuoroda

 Sveiki visi besidomintys, arba dar geriau, jau studijuojantys šiÄ… programÄ… studentai!
Kaip ir kiekvienam bÅ«simam studentui labai įdomu sužinoti, ko tikÄ—tis iš studijų iš paÄių studentų lÅ«pų. Nors tai dar labai nauja studijų programa, bet gal atsiras tokių, kurie gali padÄ—ti atsakyti į klausimus, papasakoti apie studijas.