Vartotojo Lukrecijus T pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-18 17:38:59 | Nuoroda

Sveiki!

Kaip sekėsi stojamasis bei valstybiniai egzaminai?Ar daug iš čia esančių žurnalistiką parašė pirmuoju numeriu? :)

Aš - antrakursis žurnalistas. Mielai padėčiau, jei yra iškilusių kokių nors problemų ar klausimų!

Žinutė parašyta: 2012-07-22 18:41:09 | Nuoroda

Geresnės vietos išmokti žurnalistikos meno Lietuvoje nėra - nei Klaipėdoje, nei kituose universitetuose, siūlančiuose panašaus pobūdžio išsilavinimą.

 

Dėstytojai čia - tikrai kompetetingi ir įdomūs asmenys, turintys nemažai darbo patirties žurnalistikoje ar kitose sferose. Fainiausia tai, kad dauguma jų tiesiog persunkia tave įdomia medžiaga ir iš paskaitos išeini užsimotyvavęs visai savaitei. Negana to, visa informacija ne tik praturtinta tavo bagažą, bet ir pakeičia suvokimą į egzistuojantį pasaulį. Būtent tuom universitetas ir šaunus - teorija, kiek ir praktika, velniškai naudinga, plečianti pasaulėžiūrą ir skatinanti tave mąstyti, analizuoti, atsirinkti. Plius akadaminė aplinka, veikla ir pats Vilnius užkrėčia ir gerokai pakeičia. Iš esmės nuo žmogaus priklauso kaip, bet, pavyzdžiui mane, gerokai teigiamai (pats iš Alytaus atvykau).

Pats universitetas taip pat šaunus ir su mokykla net lyginti būtų juokinga - požiūris į studentą, vidaus tvarka, užsiėmimai paskaitų bei seminarų metu. O dar tas studentiškas gyvenimas. Mmm. Juk žinot, ką turiu omeny, tiesa?

Beje, kaip tikriausiai žinote, paskaitos žurnalistams vykta Maironio g. Ten, kur iš esmės niekas kitas nesilanko, tad tiek Komunikacijos fakultete, kuriam mes priklausom, tiek Centriniuose rūmuose lankymasis bus veikiau "šventinis" nei kasdieninis, tačiau ir Žurfake (Žurnalistikos institutas) savas gyvenimas verda - jaukioje, savoje aplinkoje greitai susipažįsti su visais kursų studentais, dėstytojai taip pat tampa artimesni, nes žmonių srautas jiems ne toks įvairus kaip kituose fakultetuose. Žinoma, pirmaisiais metais bus visko, tačiau ilgainiui paskaitas teks lankyti tik ŽI.

Jei turite klausimų - galite mane susirasti ir facebook'e: Lukrecijus Tubys ar , o su įstojusiaisiais susitiksime per priėmimus, fuksu stovyklą (būtinai užsiregistruokite) ar rugsėjo pirmąją:)