STUDIJOS Lietuvoje!??!!O gal verta rinktis EMIGRACIJA???
Visi forumai
>> Kursai ir apmokymai
>> Egzaminai 2008
>> STUDIJOS Lietuvoje!??!!O gal verta rinktis EMIGRACIJA???
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
19:08:56
| Nuoroda
butent taip ir darau. Neisivaizduoju kaip kiti zada ka nors pakeisti, jeigu tie kurie gali kazka padaryti butent sedi TEN kaip kiaules prie lovio ir vsio. Kad ir puse lietuvos ka nors sakytu, ka jie mum padarys. b*** padeje jie ant musu
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
19:21:13
| Nuoroda
Kad Lietuvoje pagal pavardes, pinigus ir mokytojus atranka vyksta jau manau visiems aišku ir vienur ar kitur bet kas kiek laiko tenka pamatyti, bet reikia pagalvoti. Na, jeigu jau dar nepradėjai studijuoti tada gali keliauti jeigu manai, kad nesugebėsi kovoti prieš visus tuos neigiamus dalykus. Na, o jeigu jau pradėjai studijuoti nelabai reiktų gerai pasvarstyti ar verta viską mesti.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
20:15:22
| Nuoroda
Tiems kas sako jog viskas supuvę ir niekad nieko nebus tai galiu paskayt, kad čia labai nuo mūsų pačių priklauso tas. Kas pakeis visus tuos seno sukirpimo kolūkių pirmininkus, kurie dabar sėdi ten viršuj? Mes juk ir tik nuo mūsų pačių priklausys kaip ir kas tada bus. Žinoma, jeigu visi tokie 'optimistai' bus ir vienintelį kelią mato tik važiuoti kažkur, prašom, dabar jau yra tokia galimybė, kai laisvai galime rinktis kur mokytis, kur gyventi, kur dirbti ir pan. Ir kaip bebūtų, už tai turime būti dėkingi būtent savo valstybei, už tai, kad ji sugebėjo per nepilnus du dešimtmečius patekti į Europos Sąjungą ir visa tai tapo realu. Reikalai ir toliau juda, vietoje niekas nestovi, kai čia gyveni, tai sunkiau pastebėti pasikeitimus, kurie tikrai vyksta. Užtenka pažiūrėti į tai kas buvo tik atkūrus nepriklausomybę, ar prieš 10 metų tarkime, daugelis mūsų net neįsivaizduojam kas tada ir kaip buvo (na nes daugelis mūsų tik tada gimėme), tačiau pasikeitimai yra milžiniški. O ir perspektyva tikrai nėra tokia niūri kaip, kad čia daugelis įsivaizduoja.
Dėl tų kurie sako, kad visos geros darbo vietos nuperkamos ar panašiai tai švelniai tariant nusišneka ir nemąsto. Taip, sutinku, tas įmanoma įvairiose valstybinėse institucijose, kur dar pilna nuo sovietmečio užsilikusių pirdžių, kurie niekur daugiau nėra reikalingi ir kurie įpratę dirbti kolūkiui t.y. nedirbti ir kurie tikrai nepraleis progos pasiimti į kišenę už kokio nors pienburnio pasodinimą į gerą vietą, kuris mals šūdą taip pat kaip ir jis. Tačiau dabar jūs pagalvokit apie privatų versla, koks darbdavys bus suinteresuotas priimti kokį nors nevykėli už ten kelis tūkstančius litų, nuo kurio darbo tiesiogiai priklausys jo verslas. Nejuokaukit, patys manau suprantat, kad tai visiškai apsurdiška, o didžioji dalis darbo vietų būtent tokių ir yra, valstybės sektorius gerokai mažesnis. O ir tie pirdžiai valstybės sektoriuje gi nedirbs ir negyvens amžinybę, ateis laikas kai juos turės pakeisti mūsų karta t.y. žmonės nematę ir nepratę dirbti toje nuostabioje komunistinėje santvarkoje.
Noriu pasakyti, kad yra tų perspektyvų čia pakankamai, tiesiog nereikia tikėtis, kad už tave viską kažkas padarys. Nepadarys niekur, nebus rožėm klotas kelias ir JK ir niekur kitur. Jeigu tiesiog tikėsiesi, kad nieko daryti nereikės, tiesiog susirinkti ką tau duoda ir tiek gali tekti skaudžiai nusivilti. Nereikia užmiršti, kad išvažiavus teks susidurti su kitokiomis problemomis, kurių čia tikrai nebūtų. Vienu žodžiu, visur savi pliusai ir minusai. Asmeniškai aš, bent jau kol kas, tikrai niekur keliauti nesiruošiu .
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
20:49:44
| Nuoroda
kaip niekad, pritarsiu Da_Master..
šiaip viliuos, kad Lietuvoj pilietiškai mąstančio jaunimo visgi yra.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
22:04:48
| Nuoroda
Aš jokiu būdu, niekados, dėl jokių intencijų ateities, viso gyvenimo nesiečiau su užsieniu. Kitu atvėju, tai būtų paparsčiausia tremtis. Tačiau aš, pati besiruošdama studijuoti mediciną, labai norėčiau nemažą dalį moklsų baigti užsienyje dėl visiems puikiai suprantamų kokybiškesnio mokslo galimybių, kad vėliau galėčiau čia, Lietuvoje, būti kažkuo, būti naudinga. NEVERGAUTI PINIGAMS. Ir aš visai ne jokia supis[..] idialistė - "dangus labai pliklas, bet labai savas". Tiesiog taip yra. Arba tai jauti, arba - ne.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
15:23:38
| Nuoroda
as siaip irgi noreciau studijuoti uzsienyje, bet tik del studiju kokybes. o po studiju tikrai grizciau i lt uzsieniecius reikia isnaudot, pasiimti viska, kas geriausia ir tai pritaikyti LIETUVOJ nesuprantu, kodel tureciau pasilikti kokioj anglijoj ir kelti tos salies ekonomika? dar ko jiems man daug maloniau butu jeigu lietuva suklestetu ir butu garsi visame pasaulyje
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
17:11:51
| Nuoroda
as pritariu ziuziu, pati vaziuosiu studijuoti uk is ten pasiimsiu juk geresne studiju kokybe,manes nereikes islaikyti valstybei tai va juk nauda ir lietuvai o sugrize kelsim lietuvos lygi,emigracija nera blogas dalykas kai yra po to sugriztama,nemanau kad kas suabejos kad kitur studiju kokybe gerene tai kodel pasilikti ir vardan taip vadinamo patriotizmo studijuoti lietuvoje jei gali kitur ir veliau sugrizti.as uz studijas uzsenyje ir gyvenima lietuvoje
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
17:15:23
| Nuoroda
Pritariu miraclelost..is dalies..
Tik vienas nonsens...jeigu geriau kazkur TEN, tai mano nuomone grizt neverta...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:00:26
| Nuoroda
pabaigus mokslus ten lietuvoje galbut lengviau isitvirtinti,nei ten,bet cia galbut...juk viskas priklauso nuo situacijos
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:20:58
| Nuoroda
aš nesiruošiu studijuot užsienyje, bet jeigu išeitų tai su mielu noru, o su tuo grįžimu/negrįžimu tai kažin kaip būtų, viskas priklausytų nuo daugelio aplinkybių.. šiaip norėčiau bent su ta programa kai būna univeruose išvykti pusei metų mokytis į užsienį
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:41:24
| Nuoroda
Koks yra danijoj nemokamas universitetras?
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:43:53
| Nuoroda
Kadangi Lietuvoje nėra man reikiamos magistro studijų programos, tai gavusi vieną magistrą Lietuvoje, planuočiau išvykti pasimokyti į Belgiją ar Nyderlandus. Po to - mielai grįžčiau, bet Lietuvoje nelabai rasčiau tokio darbo, apie kokį svajojau visą laiką... Bet visada buvau ir būsiu lietuvė. Tikiu, kad galima būti patriotu ir negyventi Lietuvoje, bet Lietuvai padėti esant svetur.
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:49:51
| Nuoroda
Sundinga, galėtum paviešinti savą studijų kryptį ar konkrečią specialybę, kadangi įdomu, ko netgi visaip "išsičiustinęs" , išgirtas ir išsireklamavęs VU negali duoti?
P.S Žadi baigti baigti net dvejas magistro studijas. Ar aš ne taip supratau?
|
Žinutė parašyta:
2008-06-08
00:02:07
| Nuoroda
To Redukcija
Karo teisė ;] VU yra tik Tarptautinė teisė ir Baudžiamoji teisė iš panašios srities. Aišku, karo (dar vadinama humanitarine) teisė įeina į tas studijų programas, bet aš noriu ją išsamiau pastudijuoti. Taip, tada ir gausis 2 magistrai: teisė VU (specializuojantis toje Tarptautinėje teisėje, į kurią įeina ir daugybė visokių tarptautinės prekybos reglamento, darbo kodekso dalykų, etc.) ir Karo teisė kur nors... Arba galbūt Humanitarinė teisė ir prancūzų kalba. Teko matyti visokių fantastiškai įdomių jungtinių programų ;]
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-08
14:42:11
| Nuoroda
OOOOO!!! Brac...Karo teise..negirdeta...Bet gerai skamba..
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-08
21:19:26
| Nuoroda
Na, galbūt tu nori išskirtinai į teisę, bet, pavyzdžiui, TSPMI siūlo Karo ir taikos magistro studijos programas.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-09
12:24:22
| Nuoroda
Man pernelyg sudėtinga suprasti, kad žmonės nemato skirtumo tarp (tarptautinės/karo) teisės ir tarp (tarptautinių/karo) politikos mokslų. Ir išvis pikta, kad dalis žmonių ten stoja, nežinodami, ko nori iš gyvenimo, o tik tam, kad pabaigtų ką nors prestižinio...
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-09
13:45:23
| Nuoroda
sundinga, patariu vykt i nyderlandus labai ten faina aplinka, univerai gerai irengti, destytojai draugiski o ir poziuris i uzsieniecius tikrai teigiamas tik tada jau gali pratintis prie vazinejimo dviraciais nes ten ju laaaaaaaaabai daug...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-09
13:50:16
| Nuoroda
Stojimas vien iš noro būti prestižiniam dar nėra, mano manymu, baisiausia. Gi būna, kai tiesiog nusiperka ir dar, negana to, eina kažkur atlikti atsakingas pareigas pagal specialybę... TSPMI kainuoja lyg ~10 000 tūkst. Sąžinės ir savigarbos kaina. Pasirodo ir tai galima įsprausti į materialumo rėmus. Gaila, man dar pačiai neteko susidurti su tokiais žmonėmis, paklausti,kodėl taip elgiasi šituo atvėju ir sundingos minėtu. Ką manot apie tokius padarus?
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-09
17:58:57
| Nuoroda
>sundinga
Matau skirtumus ir tarp teisės, ir tarp politikos, ir tarp ekonomikos, ir tarp dar daugybės dalykų, tiesiog pasakiau, jog, jei tave domina karo-taikos studijų sritis, tai TSPMI tokią turi, bet kadangi tave domina išskirtinai ši sritis teisiniu požiūriu, tai ok.
Ir, beje, žinau, ko noriu iš gyvenimo, į TSPMI stoju iš gryniausios idėjos ir man pačiam pikta, jog ten pristoja visokių, kuriem politika neįdomi, bet specialybė prestižinė.
>Redukcija
Įdomumo dėlei, jei pati turėtum galimybę ir lėšų nusipirkti vietą prestižinėje specialybėje, kurią svajojai studijuoti ilgus metus, tu to nepadarytum? Jei taip, tuomet klausti nereikia, jei ne- sveikinu, tu tikrai sąžiningas žmogus, gaila, bet tokių nedaug.
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą