Biologija 2010
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-05 21:20:43 | Nuoroda

Minimum taškų surinkau 77
O max gal 88.

Kiek abejais atvejais galiu tikėtis %?

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-05 21:39:14 | Nuoroda

Jmj kuo toliau tuo labiau bijau... jei neperkopsiu per 80proc bay bay mano svajones ir planai... Tik ramiau pagalvojus kad daug dunduku ganetinai laike, is musu kokiu 100 rimtai ruosesi tik mano klase, t.y 20 zmogu;D

Žinutė parašyta: 2010-07-06 00:08:37 | Nuoroda
cacalele rašė:

Jmj kuo toliau tuo labiau bijau... jei neperkopsiu per 80proc bay bay mano svajones ir planai... Tik ramiau pagalvojus kad daug dunduku ganetinai laike, is musu kokiu 100 rimtai ruosesi tik mano klase, t.y 20 zmogu;D

yra tikrai daug mokiniu kurie rimtai ruosesi

Žinutė parašyta: 2010-07-06 01:26:21 | Nuoroda

Yra dar pakankamai dienų, kad pasikutent nervukus...
Šiaip, košmarus pasapnuoti.
Man šiandien kažkokia panikos ataka. Nepykit. 

Žinutė parašyta: 2010-07-06 13:38:59 | Nuoroda

Kuo arčiau pirmadienis, tuo dienos slenka lėčiau ...

• Biologija / VBE 8
  • Geografija / MBE 5
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 48
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 6
Žinutė parašyta: 2010-07-06 13:48:05 | Nuoroda

Uf,kaip norisi greičiau sužinot rezultatus..
Vakar kalbėjau su savo biologijos mokytoja (ji egzamino vertintoja) :) sakė gana daug laaabai prastų darbų.. Po 4, 11 taškų... Vadinasi,ne toks ir lengvas egzaminas šių metų :) Taip pat pasiklausinėjau apie labiausiai nerimą keliančius užduočių atsakymus :) šiame forume bene daugiausiai diskusijų sukėlęs klausimas su mejoze I,mejoze, apvaisinimu- toks atsakymas buvo teisingas, o genotipas Aa :) 

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:00:36 | Nuoroda
moniss rašė:

Uf,kaip norisi greičiau sužinot rezultatus..
Vakar kalbėjau su savo biologijos mokytoja (ji egzamino vertintoja) :) sakė gana daug laaabai prastų darbų.. Po 4, 11 taškų... Vadinasi,ne toks ir lengvas egzaminas šių metų :) Taip pat pasiklausinėjau apie labiausiai nerimą keliančius užduočių atsakymus :) šiame forume bene daugiausiai diskusijų sukėlęs klausimas su mejoze I,mejoze, apvaisinimu- toks atsakymas buvo teisingas, o genotipas Aa :) 

JĖĖĖGAAAAA!!! kad Aa, gal gausiu 90 tada :D

O gal tiksliai žinai su krosingoveriu teste ats 24 ar 12, ir ar tinka klausime su žuvimis, koks procesas lėmė tą žuvų pasikeitimą- mikroevoliucija? 

Beigi ar užskaito nubrauktus ats, o poto parašytus gerai? ;)

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:06:40 | Nuoroda

Apie krosingeverį nepaklausiau kažkaip,rytoj nešiuos savo juodraštį pas mokytoją,ji įvertins- tuomet jums pranešiu :)
Apie žuvis klausiau tai pasakė tik tiek,kad reikėjo lyginti vizuoliai matomus jų skirtumus: pelekus, akis... :)

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:10:26 | Nuoroda

Oi,neatidžiai perskaičiau tavo klausimą :D apie procesą nepaklausiau,bet aš dar prieš mokytojos išvykimą vertinti pasiklausiau ar teisingai atsakiau parašydama paveldimas kintamumas- sakė,kad gerai

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:17:25 | Nuoroda

o aš buvau parašęs paveldimas kintamumas, ir išsitaisiau į mikroevoliuciją...

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:27:27 | Nuoroda

O iš kur tu ją ištraukei? :D Turbūt iš Maderio :D

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:40:55 | Nuoroda

Galbūt, o be to prisiminiau vieną egzaminą, kuriame buvo užduotis susijusi su rūšies požymių kitimu ir atsakymas buvo mikroevoliucija.

Dar klausimukų:

kaip manai ar užskaitys man atsakymą 1.5, kur reikėjo rašyti su membranomis susijusius procesus, aš parašiau:

"kadangi plazmine membrana atskiria lasteles turini nuo aplinkos ir reguliuoja medziagu srautis is lasteles ir i ja, tai plazm membrana svarbi lastelei salinime ir maitinimesi. Mityboje endocitozes budu per plazm membrana i lastele patenka maisto molekules, o egzocitozes salinama.. " nu kazkas tokio :D
aisku ten geriau suformulavau bet esme

kažkaip išgaravo iš galvos man tada dvimembranės organelės ir kvėpavimas, fotosintezė..

7.2 gal atsimeni kokios 2 priežastys kodėl taske X augalai gerai auga?

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:59:06 | Nuoroda
Deivizs rašė:

Galbūt, o be to prisiminiau vieną egzaminą, kuriame buvo užduotis susijusi su rūšies požymių kitimu ir atsakymas buvo mikroevoliucija.

Dar klausimukų:

kaip manai ar užskaitys man atsakymą 1.5, kur reikėjo rašyti su membranomis susijusius procesus, aš parašiau:

"kadangi plazmine membrana atskiria lasteles turini nuo aplinkos ir reguliuoja medziagu srautis is lasteles ir i ja, tai plazm membrana svarbi lastelei salinime ir maitinimesi. Mityboje endocitozes budu per plazm membrana i lastele patenka maisto molekules, o egzocitozes salinama.. " nu kazkas tokio :D
aisku ten geriau suformulavau bet esme

kažkaip išgaravo iš galvos man tada dvimembranės organelės ir kvėpavimas, fotosintezė..

7.2 gal atsimeni kokios 2 priežastys kodėl taske X augalai gerai auga?

Matai,dėl šių klausimų neklausiau (su mokytoja kalbėjau tik telefonu,pati akyse nemačiau vertinimo instrukcijos) :)
Galiu tik pati pasakyt ką rašiau :D
Su ta membrana tai man labai nepatiko klausimas :D Mąsčiau mąsčiau ką parašyt .. Aš bent jau supratau,kad ne apie dvimembranius organaidus klausė,o būtent apie pačią ląstelę gaubiančią plazminę membraną :) tai ir rašiau apie ją,tik tiksliai nepamenu ką,nes tą atsakymą rašiau tiesiai į atsakymų lapą :) Bet kiek mokytojos klausiau iš kart po egzamino-sakė gerai. Rašiau apie deguonies patekimą difuzijos būdu,reikalingo kvėpavimo procesams. Taip pat apie aminorūgšių patekimą,reikalingų baltymų sintezės procesams ir pan. Prirašiau visą langelį :D

O tos dvejos priežastys: organinių atliekų ir nitratų patekimas. (mokytoja sakė,kad gerai,bet dar prieš matydama vertinimo instrukciją)

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-06 18:59:21 | Nuoroda

dėl tų chromatidžių, mano mokytoja irgi sako ne 12, o 24, kaip aš ir parašiau atseit neteisingai :D

• Biologija / VBE 100
  • Chemija / VBE 87
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-06 19:26:15 | Nuoroda

1.5 tai elementariai turbut reikejo prisiminti fotosinzeze ir vidulastelini kvepavima

Žinutė parašyta: 2010-07-07 12:41:37 | Nuoroda

Viskas,aš jau beveik rami :) mokytoja patirino mano juodraštį su vertinimo instrukcija :)

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-07 12:47:57 | Nuoroda
moniss rašė:

Viskas,aš jau beveik rami :) mokytoja patirino mano juodraštį su vertinimo instrukcija :)

Kaip ten su tom chromatidėm? turėjo būti 24 ar 12 ? 

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-07-07 12:53:38 | Nuoroda
moniss rašė:

Kiek tasku ir kiek manai gausi procentu?

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-07 12:53:58 | Nuoroda
sanemis rašė:
moniss rašė:

Kaip ten su tom chromatidėm? turėjo būti 24 ar 12 ? 

kad tik 12 :D

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-07-07 13:09:49 | Nuoroda

Berods 24 :) mano buvo tas blogai :)
surinkau kažkur 94 taškus :) na +/- 2 taškai, šiektiek priklauso nuo vertintojo griežtumo :)
Išsiklausinėjau mokytojos visko kas domina :D Tai sakė,kad nebuvo surinkusių šimtą taškų :) Visiems pakišo koją klausimas apie žuvų lyginimą... Labai mažai kas pataikė,be to- tai neprograminis klausimas. Jei kas domina-klauskit

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 80
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą