Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Lietuvių kalbos valstybinio egzamino rašinys.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:27:25
| Nuoroda
nenustosiu ir kalbesiu ka noresiu tarptautiniu zodziu,..jo,geriau kalbet ''geras blogas'' va cia tai visiems suprantama ir nejuokinga ! ir jokios ironijos? pf! taip bus blogai,mokytoja sake!
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:33:19
| Nuoroda
Draugė medicinos studentė paaiškino, kodėl gydytojai, paprastam žmogui sakydami diagnozę, papila krūvas medicininių tarptautinių terminų: galima pasakyti ir primityviais žodžiais, bet, kai žinai specifinius terminus, jie atrodo tikslesni ir aiškiau įvardijantys konkretų dalyką :]
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:33:57
| Nuoroda
Kažin, ar būna tokių minčių, išreikštų su daug tarptautinių žodžių ir kurios būtų "be ryšio".
Loch'nesės infiltratas turbūt baisisi šitokiomis variacijomis.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:37:36
| Nuoroda
geras cia palyginimas su sunkiom ligom:D
joo,lochnese jau googlina ip adresus ,tuoj man bus chanito
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:38:15
| Nuoroda
To Redukcija
Šiam pasauly visko būna: pvz., kai tarptautiniai žodžiai yra vartojami, nesuvokiant, ką jie reiškia ;] Tada ir genialią mintį iškreipia.
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:42:19
| Nuoroda
nors gyvas pavyzdys man ten labiau tinka už televiziją.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:46:19
| Nuoroda
Cituoju:
justukaslp šiandien 22:21
As kalbejau su viena mokytoja, kuri taise suvokimus. Sake i klausima apie fakto kultura "televizija" parase tie, kuriu kiti atsakymai lievi. Sake, kad tie, kurie gerai suvoke teksta atsake i si klausima, jog tai literaturea, kuri pateikia faktus, o tie, kurie nesigaudo tiesiogiai ir parase TELEVIZIJA. Cia ir ivyko paradoksas!
šįmet vertinimas vyko kitaip: dalis testų atvežta į Kauną, jie ištaisyti visus tris kartus "iš karto", t.y. patys supratot, koks objektyvumas, tada išvežti į Vilnių registruoti, suvedinėti, skaičiuoti, o į jų vietą atvežta kita porcija... Ir t.t. Todėl keisti instrukcijos, net ir pačios neteisingiausios, klaidingiausios vertintojai jau negalėjo. O anksčiau keisdavo per visą pirmą vertinimą, kokias 4 dienas. Užtat ir neramu. Justukas labai teisus: taškai rašomi už NETEISINGUS atsakymus, tai rodo kiti klaidingai atsakyti klausimai. O kai rašiau apie mokytojus, na, kad jie negali atsakyti į tokio testo klausimus, tai turėjau omeny mokytojų komentarus "Dialoge" - pirmai daviau nuorodą į tą puslapį...
O ką rašėte apie tai, ką poetas ĮGYJA per kalbines transformacijas? Ir kuo rėmėtės atsakydami, t.y. kuria teksto vieta? Mano korepetitorė - ekspertė, ji sakė, kad ten yra tik 2 aiškūs taškai, o tas trečias - iš oro. O kaip jums atrodo?
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:49:23
| Nuoroda
Aš parašiau 3 dalykus, kurių poetas netenka per kalbines transformacijas. Jeigu "daugiau netenka, negu įgyja" - tai pardon pardon, tai ir turėjo būti daugiau dalykų, kurių netenka. Bent jau atvirkščias santykis: 2 netenka ir 1 įgyja, o ne 1:2.
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:49:35
| Nuoroda
Kiek pamenu, kai nerasdavau jokio mano nuomone tinkamo atsakymo per prievarta grūsdavau kokią nors teksto dalį keisdamas savais žodžiais. Tikslių pavyzdžių jau nebeprisimenu
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:51:06
| Nuoroda
Iš tikrųjų nei čia super-duper genialių minčių, nei nelogiškai vartojamų tarptautinių žodžių pilna. Paprasti mąstantys žmogai čia susirenka ir tiek.Diskutuoja. Be to, vienas "mandras" žodis talpina kartais daug daugiau esmės ir mintį perteikia suprantamiau. Kam tai reikėjo sureikšminti eilinį kartą?
Aš, pvz., visada, jeigu turiu abejonių dėl žodžio reikšmės, pasitikrinu žodyne, kad nebūtų "nusvaigimų".
P.S Man taip pat "gyvi pavyzdžiai" tiko ir tebetinka geriau. Aš taip ir parašiau. Vieno taško nebėr.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:51:45
| Nuoroda
Pacituosiu vienos mokytojos ar mokytojo komentarą iš to mokytojų laikraščio:
"Tekstus reikia atsirinkti, nes rašytojai prileidžia daugiau šlamšto nei gerų dalykų ir savam "klane' vienas kito rašliavas nei skaito, nei analizuoja. Netikit? gerai, tada pasakykit, kokia pagrindinė Platelio teksto idėja? KAM jis iš tikrųjų kalbos pabaigoje dėkoja už "kalbos parašymą" ir ar tai tiesioginė, ar perkeltinė prasmė? O kas yra AMŽINA VISUOMENĖ? Ne, ne amžinOJI, o AMŽINA? Iš teksto aiškėtų, kad tai visuomenė, susijusi su kūrimo veiksmu - tik per kūrybą ji pasidaro AMŽINA, išgyvena kultūros ženklus (jie minimi Platelio tekste), ko paprastame gyvenime nebūna, ten visi išnyksta "kaip dūmas, neblaškomas vėjo" ir "niekas neminės" - vadinasi, nebus amžinumo... Jokių teste reikalaujamų dviejų amžinos visuomenės aspektų (???) nėra, yra tik laikinos veiksmo aplinkybės, siejamos su vienu momentu, bet ne su amžinumu."
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:53:24
| Nuoroda
*pilna turėjo būti "yra".
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:58:41
| Nuoroda
Cituoju:
sundinga šiandien 22:49
Aš parašiau 3 dalykus, kurių poetas netenka per kalbines transformacijas. Jeigu "daugiau netenka, negu įgyja" - tai pardon pardon, tai ir turėjo būti daugiau dalykų, kurių netenka. Bent jau atvirkščias santykis: 2 netenka ir 1 įgyja, o ne 1:2.
Tai štai, miela sundinga, tavo tikrai teisingas atsakymas gaus 1 tašką iš 3 galimų, nes reikėjo atsakymą sudėlioti taip: 1 tšk. - už "kalbines transformacijas", 1 tšk. - už tai, ką poetas įgyja, ir 1 tšk. už tai, ką poetas praranda. O teste taškai dauginami iš 2. Nemanau, kad smagiai jautiesi, dėl blogos vertinimo instrukcijos praradusi bent 4 taškus. Dar 2 taškai prarasti už fakto literatūrą, dar kokie 2 už menines priemones. KAS LIKO? Retorinis klausimas...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:04:03
| Nuoroda
Ne, nu nepakenčiama...
Aš tai, tiesą sakant, net nelabai pamenu, ką aš ten tiksliai parašiau, tačiau nemanau, kad taip kaip turėko būti.
Iš kur gi tas "gavimas", kai prašė tik praradimo įrodymo...
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:06:25
| Nuoroda
as tai net nenoriu zinot teisingu atsakymu,nes noris tik verkti,verkti..
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:11:49
| Nuoroda
Mano mokytoja septynerius metus, t.y 2002-2006, važiavo taisyti būtent teksto suvokimų. Aš jos paklausiau, ar tą problemą reikėjo formuluoti klausimu. Sakė, jog tik klausimu ir reikėjo. Aš taip ir padariau, tačiau dabar man kyla abejonių. Kaip jūs rašėt?
Dėl tokių vertinimo instrukcijų telieka guostis, kad rašinys balą kažkiek pakels...
Klausimas istorikams: kada M.L.Kingas pradėjo savo veiklą?
Suprantat, aš minėjau XX a. vidurį, nei nesiekio precizinio tikslumo. Klydau?
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:14:08
| Nuoroda
To Karaliuke
Parašiau tau asmeninę žinutę apie "amžiną visuomenę". Jeigu taip įdomu, paskaityk. Tai yra pacituota ištrauka iš mano pokalbio su ganėtinai protingu žmogumi, kaip mes interpretuojame tą dalyką.
Aš pasiskaičiavau, kad iš suvokimo testo surinkau 32-38 taškus. Ir tragedijos jau nebedarau.
To Redukcija
Problemą reikia formuluoti klausimu arba kilmininko linksniu.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:46:41
| Nuoroda
To Redukcija>>>
Nemanau, kad del tokiu vertinimo instrukciju reikia guostis - del ju reikia kelti skandala!!! Isvis, toks jausmas, kad tas instrukcijas rase Balbieriskio statybos tresto penktos brigados izemintojas (nieko neizeidziant;) ). Tiesiog noriu pasakyti, kad atrodo, jog egzamino rengejai patys tu tekstu neikerta, o is musu kazko nori.... Na nors jus ka, bet nematau as tekste, ka poetas igyja. Nu NERA ten nieko apie tai, neraaaaaa!!!!!! Nezinau, reik laukt rezultatu, jei bus nesamoniu, tai reikes NEC'a ant lauzo! Kas uz?
P.S. beje, del Kingo, manau, buvai teisi
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
23:55:51
| Nuoroda
Tikiuosi, kad teisi, nes kitaip dar kokią fakto klaidą gaučiau. Tik to ir betrūktų.
Galima būtų kelti, jeigu būtume vieningi... Nebent kokia saujelė visų laikiusiųjų reikštų pretenzijas. Bet palaikiam,vartotojas007_700, gal visai nereikės loch'nesės deginti. Gal atseikės už šitas laikimo ir dvejonių kančias gerus rezultatus, o jeigu ne tai.. ruoškim deglus ir šakes...
|
Žinutė parašyta:
2008-06-08
00:05:56
| Nuoroda
O jeigu ne, tai geriau kitąmet perlaikyti egzus ir įstoti, kur reikia, negu šiemet padegti Loch-Nesę, patekti į policijos suvestines ir "užsidirbti" klišę autobiografijoje visam gyvenimui :]
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą