Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Aukštojo mokslo universitetinės studijos
> Technologijos mokslų studijų sritis
> Chemijos inžinerija
Maisto mokslas ir sauga
Valstybinis kodas: | 621E40001 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 51254 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
|
Pakopa: | Magistratūra |
Baigimo sertifikatas: | Magistro diplomas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Magistrantūros studijų programa skirta rengti magistrus, turinčius įvairių maisto mokslo sričių, įskaitant aukštesniąją maisto chemiją, maisto biotechnologiją, maisto kokybės ir saugos valdymą, molekulinę maisto technologiją, teorinių žinių, taip pat mokslinio tiriamojo darbo įgūdžių, gebančius spręsti maisto technologines, kokybės ir saugos problemas, planuoti ir vykdyti maisto žaliavų ir produktų kokybės bei saugos tyrimus ir apibendrinti jų rezultatus, organizuoti ir valdyti maisto ir viešojo maitinimo produktų gamybą, kurti ir diegti inovatyvias technologijas.Stojantysis turi turėti chemijos ar chemijos inžinerijos, maisto technologijų ar jai artimos technologijos mokslų studijų krypties bakalauro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygstančią profesinę kvalifikaciją ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji maisto technologijų magistrai studijuoja maisto kokybės ir saugos valdymą, maisto biotechnologiją, tyrimų optimizavimą, naujų maisto produktų kūrimą, aukštesniąją maisto chemiją, ir kitus dalykus.
Iš viso studijuojama 13 dalykų.
Asmenys, neturintys chemijos, chemijos inžinerijos ar maisto technologijų bakalauro kvalifikacinio laipsnio, studijuodami magistrantūroje papildomai dar studijuoja maisto produktų technologijos ir chemijos inžinerijos specialaus lavinimo dalykus (iš viso 40 kreditų).
Studijų programoje praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas maisto technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Maisto mokslo ir saugos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Maisto mokslo ir saugos studijų programa skirta asmenims, turintiems chemijos, chemijos inžinerijos, maisto technologijų ar jai artimos technologijos mokslų studijų krypties bakalauro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygstančią profesinę kvalifikaciją bei siekiantiems tapti maisto technologijų magistrais.
Kvalifikacijos aprašas
Maisto technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti mokslinį, technologinį konsultacinį ir vadybinį darbą maisto pramonės ir viešojo maitinimo įmonėse, maisto tyrimų, maisto kontrolės ir kitose su maisto gamyba bei tyrimais susijusiose institucijose.Asmuo, įgijęs maisto technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį:
funkcinės kompetencijos -
pažintinės kompetencijos -
bendrosios kompetencijos -
Maisto technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal maisto technologijų studijų krypties programas.
Norintiems siekti maisto technologijų magistro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti chemijos inžinerijos ar maisto technologijų bakalauro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygstančią profesinę kvalifikaciją ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti maisto technologijų srityje nėra pripažįstami.
Įgiję maisto technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį, asmenys gali dirbti mokslinį, technologinį konsultacinį bei vadybinį darbą maisto pramonės ir viešojo maitinimo įmonėse, maisto tyrimų, maisto kontrolės ir kitose su maisto gamyba bei tyrimais susijusiose institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Kauno technologijos universitetas | Kaunas | K. Donelaičio g. 73 |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju