Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Aukštojo mokslo universitetinės studijos
> Technologijos mokslų studijų sritis
> Chemijos inžinerija
Maisto produktų technologija
Valstybinis kodas: | 621E40002 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 51254 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
|
Pakopa: | Magistratūra |
Baigimo sertifikatas: | Magistro diplomas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 1,5 m.
Vakarinė: 1,5 m.
Neakivaizdinė: 1,5 m.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti magistrus, turinčius gilių teorinių maisto mokslo, technologijos, inžinerijos ir analizės žinių, gebančius projektuoti naujus produktus, kurti ir diegti naujas technologijas, valdyti gamybos procesus, vykdyti maisto žaliavų ir produktų kokybės bei saugos ir gamybos kontrolę, maisto analizę, gebančius dirbti tiriamąjį, technologinį, ekspertinį, konsultacinį bei vadybinį darbą įmonėse ir organizacijose.Būsimieji chemijos inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: maisto kokybės ir saugos valdymą, maisto priedus, maisto pramonės įmonių projektavimo ir statybos pagrindus, naujų maisto produktų kūrimą, ir taikomuosius studijų dalykus: automatizuotąjį projektavimą ir optimizavimą, ir kt. dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
1. Maisto produktų technologijų (maisto biotechnologiją, technologinių procesų valdymą).
2. Viešojo maitinimo technologijų ir organizavimo (specialiosios maitinimo produktų technologijas, viešbučių veiklą, verslo pagrindus ir finansus).
Iš viso studijuojama 13 dalykų.
Asmenys, neturintys chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinio laipsnio, studijuodami magistrantūroje papildomai dar studijuoja maisto produktų technologijos ir chemijos inžinerijos specialaus lavinimo dalykus (iš viso 40 kreditų).
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Maisto produktų technologijos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Maisto produktų technologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems chemijos inžinerijos ar jai artimos technologijos mokslų studijų krypties bakalauro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygstančią profesinę kvalifikaciją bei siekiantiems tapti chemijos magistrais.
Kvalifikacijos aprašas
Chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti tiriamąjį, technologinį, ekspertinį, konsultacinį bei vadybinį darbą įmonėse ir organizacijose.Asmuo, įgijęs chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį:
funkcinės kompetencijos -
pažintinės kompetencijos -
bendrosios kompetencijos -
Chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal chemijos inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiems siekti chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygstančią profesinę kvalifikaciją ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti chemijos inžinerijos srityje nėra pripažįstami.
Įgiję chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, asmenys gali tiriamąjį, technologinį, ekspertinį, konsultacinį bei vadybinį darbą įmonėse ir organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Kauno technologijos universitetas | Kaunas | K. Donelaičio g. 73 |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju