Valstybinis kodas: | 330081101 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 31381 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
|
Pakopa: | Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo |
Baigimo sertifikatas: | Profesinio mokymo diplomas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 3 m.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Mokymo programa skirta parengti padavėjus-barmenus, gebančius aptarnauti lankytojus individualiai ar priėmimų (švenčių) metu, organizuoti priėmimus (renginius).
Siekiant šių tikslų būsimieji padavėjai-barmenai teoriniuose užsiėmimuose mokomi maitinimo įmonių ir barų veiklos, kulinarijos, maisto prekių mokslo, salės paruošimo ir įvairių tipų stalo serviravimo, lankytojų aptarnavimo, darbo su baro įrengimais, priėmimų ir banketų organizavimo, kokteilių ir gėrimų ruošimo ir pateikimo, darbo saugos ir higienos normų reikalavimų, kokteilių ir gėrimų kainų skaičiavimo, apskaitos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų, estetikos ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų verslo praktinio mokymo kabinetuose, laboratorijose, maitinimo įmonėse. Praktinio mokymo trukmė – 45 savaitės. Jo metu įtsvirtinami ir tobulinami lankytojų aptarnavimo, gėrimų ir patiekalų gaminimo, apskaitos vedimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama padavėjo-barmeno kvalifikacija ir vidurinis išsilavinimas.
Baigus padavėjo ir barmeno mokymo programą mokymąsi galima tęsti aukštojo mokslo paslaugų asmenims studijų krypties programas.
Padavėjo ir barmeno mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Kvalifikacijos aprašas
Padavėjo-barmeno kvalifikacija reikalinga norint dirbti padavėju ir barmenu.
Asmuo, įgijęs padavėjo-barmeno kvalifikaciją, turi:
gebėti savarankiškai paruošti prekybos salę ir barą lankytojams aptarnauti, sudaryti valgiaraščius ir kainoraščius, rekomenduoti patiekalus, greitai gaminti nesudėtingus patiekalus ir gėrimus (kokteilius), aptarnauti lankytojus pobūvių, priėmimų ir švenčių renginių metu, mokėti pateikti maistą ir gėrimus į viešbučių kambarius, užsakyti ir priimti prekes, nustatyti jų kokybę, naudotis technologiniais įrengimais bei elektroniniais kasos aparatais, atsakingai sudaryti technologines bei kalkuliacinę baro patiekalų ir gėrimų korteles ir jomis naudotis, įvertinti verslo aplinką, naudotis informacinėmis technologijomis;žinoti patiekalų ir gėrimų (kokteilių) ruošimo technologijas, receptus, klientų aptarnavimo pagal etiketą taisykles, statų serviravimo tipus, darbų saugos ir higienos normų reikalavimus, prekių kokybės reikalavimus;mokėti dirbti su maisto ruošos ir baro technologiniais įrengimais, serviruoti stalus ir aptarnauti lankytojus, organizuoti savo darbą.
Padavėjo-barmeno kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal padavėjo ir barmeno mokymo programą.
Norintiems siekti padavėjo-barmeno kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti padavėju-barmenu nėra pripažįstami.
Įgiję padavėjo-barmeno kvalifikaciją asmenys gali dirbti padavėjais-barmenais viešojo maitinimo ar kitose aptarnavimo sferos įmonėse bei kurti savo verslą.
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Kauno maisto pramonės mokykla | Kaunas | Taikos pr. 133 |
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju