Mokymo programos
Sociologija
Valstybinis kodas: 612L30005
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5

Anotacija arba apibūdinimas

Bendrieji universitetinių studijų dalykai Studijų programos pagrindų dalykai Studijų programos specialieji dalykai Laisvai pasirenkami dalykai.

Sociologijos bakalauro studijos skirtos bendriesiems sociologijos dalykams studijuoti, kaip ir kitose analogiškose užsienio bei Lietuvos universitetų (VU, VDU ir KTU) programose. Programoje įtraukta eilė specialiųjų sociologijos disciplinų, o alternatyviai pasirenkami studijų dalykai sudaro sąlygas išplėsti žinias pasirinktose srityse: teisės sociologijos, religijų sociologijos, darbo rinkos ir užimtumo problematikoje, migracijos srityse, socialinio tapatumo ir deviacijos temose. Programa suteikia galimybę įgyti savarankiško praktinio darbo įgūdžius sociologijos kvalifikacinės praktikos metu.

Programa pagrįsta socialinių teorijų bei sociologinių tyrimų metodų studijomis, studentams suteikiamos išsamios žinios apie šiuolaikinių visuomenių stratifikaciją ir jų raidą globalizacijos procesų kontekste, aktualiausias socialines problemas, demografinių pokyčių teorines koncepcijas bei analizės metodus. Studijų programos sandara turi naujumo elementų, nes, viena vertus, studentams yra suteikiamos galimybės kryptingai išplėsti kompetenciją pasirinktoje problematikoje, o kita vertus, programoje yra numatyti visiškai nauji studijų dalykai, kokių nėra kitų Lietuvos universitetų sociologijos programose (pvz., „Globalizacijos sociologija“, „Gyventojų migracija“).

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Pagal Lietuvos kvalifikacijų sandaros aprašą, studijuojant pirmojoje universitetinių studijų pakopoje įgyjamos VI lygio kvalifikacijos. Kvalifikacija skirta sudėtingai veiklai, pasižyminčiai uždavinių ir jų turinio įvairove. Sprendžiant uždavinius įvairiose profesinės veiklos srityse, naudojamos įvairios priemonės ir metodai. Todėl veiklos atlikimas reikalauja taikyti plačias teorines žinias, pagrįstas naujų fundamentinių ir taikomųjų tyrimų rezultatais arba būtinas įvairioms naujovėms įdiegti. Veikla atliekama savarankiškai, pasirenkant uždavinių atlikimo būdus ir organizuojant atitinkamų žmonių darbą iškeltiems uždaviniams atlikti. Todėl šio lygio kvalifikacijos apima gebėjimus planuoti veiklą atsižvelgiant į numatytus tikslus, analizuoti ir fiksuoti savo veiklos rezultatus ir teikti ataskaitas veiklą koordinuojantiems asmenims, koreguoti veiklą atsižvelgiant į veiklos rezultatų analizę ir specialistų rekomendacijas bei vykdyti įvairią projektinę veiklą. Veiklos aplinka reikalauja gebėjimo prisitaikyti prie nuolatinių ir paprastai nenuspėjamų pokyčių, kuriuos sąlygoja žinių ir technologijų pažanga konkrečioje profesinėje srityje. Kvalifikacija leidžia patobulinti ir praplėsti profesinės srities žinias ir patiems įvertinus savo veiklą mokytis savarankiškai (plėtoti pažintines kompetencijas), kaip to reikalauja profesinės veiklos kintamumas.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju