Mokymo programos
Finansų valdymas
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: finansų bakalauro laipsnis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Finansų valdymo studijų programos tikslas – parengti finansų valdymo specialistus, suvokiančius finansinės veiklos esmę, gebančius planuoti, prognozuoti ir kontroliuoti finansinių išteklių naudojimą bei priimti finansų valdymo sprendimus nuolat besikeičiančioje šalies ir tarptautinėje profesinėje aplinkoje.

Studentai, pasirinkę verslo įmonių finansų valdymo specializaciją, įgis žinių apie verslo įmonių finansų valdymą, gebės vertinti procesus finansų rinkose, rengti ir analizuoti finansines ataskaitas, pasirinkti apskaitos politiką, planuoti ir prognozuoti veiklos rezultatus, priimti finansavimo ir investavimo sprendimus, kontroliuoti išlaidas ir sąnaudas, valdyti pinigų srautus, naudotis finansiniais instrumentais, išmanys šalies mokesčių sistemą ir apmokestinimo principus.

Studentai, pasirinkę asmeninių finansų valdymo specializaciją, įgis žinių apie biudžeto sudarymą, išlaidų kontrolę ir laisvų lėšų panaudojimo alternatyvas, gebės nustatyti prioritetus pasirinkdami ilgalaikius finansinius tikslus ir siekdami asmeninės finansinės sėkmės, gebės vertinti asmenims priimtiną rizikos lygį, tinkamai pasirinkti investavimo priemones, kontroliuoti gaunamus rezultatus.

Studentai, pasirinkę viešojo sektoriaus subjekto finansų valdymo specializaciją, įgis žinių apie iždo lėšų valdymą, biudžeto planavimą, valdymą ir jo vykdymo kontrolę, gebės atlikti finansinius skaičiavimus rengiamiems projektams ir programoms, vykdyti viešuosius pirkimus, išmanys šalies mokesčių sistemą ir apmokestinimo principus.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Karjeros galimybės. Absolventai dirba finansininkais arba finansų skyriaus vadovais verslo įmonėse, viešajame sektoriuje, finansų institucijose. Jie konsultuoja ūkio subjektus ir fizinius asmenis finansavimo ir investavimo klausimais. Finansų bakalaurai gali tęsti studijas vadybos, ekonomikos ar kitos studijų krypties magistrantūroje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju