Mokymo programos
Padavėjo Ir Barmeno Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 330081101
Kodas pagal ISCED: 31381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (maitinimo įmonių ir barų veiklos, kulinarijos, maisto prekių mokslo, salės paruošimo, stalo serviravimo, indų ir įrankių asortimento, jų parinkimo ir paruošimo, lankytojų aptarnavimo, puokščių komponavimo, darbo su baro įrengimais, kasos aparatu, priėmimų ir banketų organizavimo, kokteilių ir gėrimų gamybos ir pateikimo, sanitarijos ir higienos reikalavimų, kokteilių ir gėrimų kainų skaičiavimo, apskaitos, darbų saugos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.


Pagal 3-os pakopos padavėjo ir barmeno mokymo programą bus mokoma bendrojo lavinimo dalykų pagal technologinio profilio bendrojo vidurinio ugdymo programas.

Mokomosios (29 savaičių), baigiamosios (19 savaičių) praktikos atliekamos mokyklų verslo praktinio mokymo firmose, kabinetuose, laboratorijose, maitinimo įmonėse.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Padavėjas-barmenas aptarnauja įvairaus amžiaus klientus privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse ir pan.), pataria ir paaiškina kaip išsirinkti norimus patiekalus bei tinkamus prie jų gėrimus, juos pateikia lankytojams, serviruoja salėje ar prie baro. Priima atskirus užsakymus, aptarnauja lankytojus pobūvių, priėmimų ir įvairių švenčių progomis atvirame lauke, o taip pat viešbučių (kruizinių laivų ir pan.) patalpose ar gyventojų kambariuose. Ruošia nesudėtingus patiekalus ir gėrimus. Užsako ir priima prekes bei tikrina jų kokybę. Dirba su įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrenginiais ir elektroniniais kasos aparatais. Rengia sąskaitas, priima atsiskaitymus bei pildo įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus. Intensyvus ir pastovus bendravimas su klientais kelia specifinius psichinius ir fizinius reikalavimus padavėjo-barmeno profesijai.

PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Sėkmingą padavėjo-barmeno darbą lemia žinios ir mokėjimai kulinarinės technologijos, prekybinės įrangos, prekių mokslo bei lankytojų aptarnavimo srityse, užsienio kalbos mokėjimas. Labai svarbu tokios asmenybės savybės kaip sąžiningumas, komunikabilumas, organizuotumas, kūrybiškumas, paslaugumas ir pan., taip pat gera psichinė ir fizinė sveikatos būklė (greita reakcija, ištvermė, koordinacija, vikrumas, išvaizdumas ir pan.). Padavėjo-barmeno darbą sunku sėkmingai dirbti sulėtinto suvokimo žmonėms, taip pat turintiems klausos, regos, judėjimo, kalbos bei kitų sveikatos sutrikimų.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Padavėjo-barmeno profesijos darbuotojų poreikiai auga plečiantis aptarnavimo sferai. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip stiuardesė, pardavėjas, kulinaras ir pan. Iniciatyvus, verslus padavėjas-barmenas gali įkurti nuosavą viešojo maitinimo ar kitą aptarnavimo sferos įmonę. Profesijos socialines garantijas nusako LR įstatymai.




Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
KURŠĖNŲ POLITECHNIKOS MOKYKLA Šiaulių r. Daugėlių g. 17, Kuršėnai
Anykščių technologijos mokykla Anykščių r. Ažupiečių k., Anykščių sen.
Joniškio žemės ūkio mokykla Joniškio r. Upytės g. 77
Raseinių technologijos ir verslo mokykla Raseinių r. Muziejaus g. 8
Alytaus profesinio rengimo centras Alytus Putinų g. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju