Mokymo programos
Maisto Produktų Gamybos Darbuotojo Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 440054105
Kodas pagal ISCED: 42354
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą
Baigimo sertifikatas: Profesinio mokymo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Programos teikimo ir vykdymo prielaidos
Programos tikslas:
parengti specialistą, kuris galėtų gaminti maisto produktus; dirbti su maisto pramonės įranga,parinkti kokybišką žaliavą;nustatyti jos kokybę; vadovautis pramonės,asmens higienos,darbų ir priešgaisrinės apsaugos reikalavimais.

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (mėsos, pieno, duonos gaminių ir kitų maisto produktų gamybos technologijų, maisto produktų mikrobiologijos, sanitarijos ir higienos pagrindų, maisto produktų biochemijos, žaliavų savybių ir naudojimo, žaliavų ir produkcijos sandėliavimo, dirbti gamybos technologiniais įrengimais ir įrankiais, gamybos technologijos parametrų kontrolės, nustatyti žaliavos ir produkcijos kokybę, tvarkyti apskaitos dokumentus, gamtos ir darbų saugos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.
Pagal programos mokymo planą vykdomi tarpiniai ir mokymo programos baigimo kvalifikacijos egzaminai. Programos baigimo kvalifikacijos egzaminą nustatyta tvarka vykdo egzaminų komisija, kurią patvirtina Prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Egzaminas susideda iš dviejų dalių: teorijos žinių ir praktinių įgūdžių įvertinimo. Remiantis jų rezultatais suteikiama kvalifikacija ir išduodamas atitinkamas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Įgyjamos kompetencijos.
1.Sėkmingai baigęs maisto produktų gamybos organizatoriaus programą (mėsos produktų gamybos specializacija) įgyja maisto produktų gamybos organizatoriaus kvalifikaciją bei mėsos produktų gamybos specializaciją ir kompetencijas:
- pasirinkti žaliavą maisto produktų gamybai;
- eksploatuoti maisto pramonės įrengimus;
- atlikti pirmines žaliavos apdorojimo technologines operacijas;
- atlikti atskirų maisto produktų gamybos technologines operacijas;
- organizuoti smulkų maisto produktų gamybos verslą;
- gaminti įvairių rūšių dešras ir rūkytus mėsos gaminius;
Sėkmingai baigęs maisto produktų gamybos organizatoriaus programą (pieno produktų gamybos specializaciją) įgyja maisto produktų gamybos organizatoriaus kvalifikaciją bei pieno produktų gamybos specializaciją ir kompetencijas:
- pasirinkti žaliavą maisto produktų gamybai;
- eksploatuoti maisto pramonės įrengimus;
- atlikti pirmines žaliavos apdorojimo technologines operacijas;
- atlikti atskirų maisto produktų gamybos technologines operacijas;
- organizuoti smulkų pieno produktų gamybos verslą;
- išmanyti pieno produktų gamybos technologines operacijas bei mokėti pagaminti produktus;
- pagaminti skystus raugintus pieno produktus;
- pagaminti varškę bei jos gaminius;
Sėkmingai baigęs maisto produktų gamybos organizatoriaus programą (duonos ir jo produktų gamybos specializacija) įgyja maisto produktų gamybos organizatoriaus kvalifikaciją bei duonos ir jos gaminių specializaciją ir kompetencijas:
- pasirinkti žaliavą maisto produktų gamybai;
- eksploatuoti maisto pramonės įrengimus;
- atlikti pirmines žaliavos apdorojimo technologines operacijas;
- atlikti atskirų maisto produktų gamybos technologines operacijas;
- organizuoti smulkų duonos ir jos gaminių gamybos verslą;
- gaminti įvairaus asortimento duonos ir konditerijos gaminius;
- vertinti duonos ir konditerijos pusgaminių ir gaminių kokybę.

1.Darbo aprašymas

Maisto pramonės darbuotojas ( su viena iš pasirinktų specializacijų: mėsos pramonės darbuotojo; pieno pramonės darbuotojo ir duonos pramonės darbuotojo) dirba vienoje iš pasirinktos maisto pramonės šakos ( mėsos, pieno arba duonos) įmonių. Jie gamina maisto produktus, saugiai dirba su technologine įranga; gamyboje parenka kokybišką žaliavą, naudoja pažangias darbo priemones ir technologijas, pritaiko technologinius procesus įvairaus pajėgumo maisto pramonės įmonėse. Darbo sąlygos priklauso nuo įmonės įrengimo ir aprūpinimo techninio lygio.

2.Profesinės perspektyvos

Asmuo, įgijęs profesinėje mokykloje maisto pramonės darbuotojo kvalifikaciją (ir vieną iš specializacijų: mėsos, pieno arba duonos pramonės darbuotojo) gali dirbti kiek mažose tiek ir didelėse maisto pramonės įmonėse, steigti savo įmonę, gali vadovauti grupės darbui, . Kvalifikacija gali būti tobulinima savarankiškai ar stažuotėse, studijuojant kolegijoje ar aukštojoje mokykloje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Utenos regioninis profesinio mokymo centras Utena Aukštaičių g. 5
Kauno maisto pramonės mokykla Kaunas Taikos pr. 133
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju