Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Pagrindinis profesinis mokymas
> Paslaugos asmenims
> Viešbučiai, restoranai ir viešasis maitinimas
Konditerio Mokymo Programa
Valstybinis kodas: | 210081107 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23381 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
|
Pakopa: | Programos, skirtos asmenims, neturintiems pagrindinio išsilavinimo |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 2 m.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Programos tikslas:Paruošti kvalifikuotus konditerijos gaminių gamybos specialistus.
MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (ekonomikos ir verslo pagrindų, civilinės saugos, darbuotojų saugos ir sveikatos, dorinio ugdymo (tikybos arba etikos), estetikos, pilietinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, kūno kultūros) ir specialybės (maisto prekių, įrengimų, mielinės tešlos gaminių, nemielinės tešlos gaminių, trapios tešlos ir jos gaminių, meduolinės tešlos ir jos gaminių, piešimo ir lipdybos, migdolinės baltyminės, baltyminės riešutinės tešlos ir jos gaminių, biskvitinės tešlos ir gaminių iš jos, plikytyos tešlos ir gaminių iš jos) dalykų bei praktinių gebėjimų.
Mokomosios praktikos (1720 val. trukmės) ir baigiamoji praktika (600 val. trukmės) atliekamos mokyklos dirbtuvėse ir laboratorijose.
Pagal programos mokymo plana vykdomi tarpiniai ir mokymo programos baigimo kvalifikacijos egzaminai. Programos baigimo kvalifikacijos egzaminą nustatyta tvarka vykdo egzaminų komisija, kurią patvirtina Prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Egzaminas susideda iš dviejų dalių: teorijos žinių ir praktinių įgūdžių įvertinimo. Remiantis jų rezultatais suteikiama kvalifikacija ir išduodamas atitinkamas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas.
Kvalifikacijos aprašas
Įgyjamos kompetencijos.1. asmuo sėkmingai baigęs konditerio programą įgyja konditerio kvalifikaciją ir kompetencijas:
- gebėti paruošti koniterijos pusgaminius ;
- gebėti gaminti mielinės tešlos gaminius ;
- gebėti įvertinti konditerijos gaminių kokybę ;
- gebėti paruošti plikinius raugus , įmaišalus ;
- gebėti apipavidalinti konditerijos gaminius ;
- gebėti paruošti įvairias duonos ir pyrago gaminių tešlas, formuoti ir kepti jų gaminius.
1. Darbo aprašymas
Konditeriai gali gaminti konditerijos ir duonos gaminius, naudoti receptūromis ir technologinėmis kortelėmis, ruošti sirupus, glajus, kremus, moka derinti pusgaminius, ruošia mielinės sluoksniuotos, nemielinės, meduolinės, migdolinės, baltyminės, baltyminės-riešutinės tešlos gaminius, apipavidalina juos, formuoja ir kepa duonos ir pyrago gaminius.
2.Profesinės perspektyvos
Asmuo, įgijęs profesinėje mokykloje konditerio kvalifikaciją gali dirbti Lietuvos ir Europos Sąjungos šalių duonos ir pyrago gaminių tiek mažose, tiek ir didelėse įmonėse. Specialistas konditeris gali steigti savo įmonę, vadovauti grupės darbui. Kvalifikacija gali būti tobulinima savarankiškai ar stažuotėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Amatų mokykla "Sodžiaus meistrai" | Trakų r. | Rūdiškės |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju