Straipsniai
Atgal
Jaunimo pasyvumo problema bus sprendžiama informavimu
2011-05-05

Sociologiniai tyrimai rodo, kad nemaža jaunų žmonių dalis vis dar nežino, ką jie veiks vasarą ir net 40 proc. nesavanoriaujančių žmonių nežino, kur ieškoti informacijos apie savanoriškos veiklos galimybes. Europos informacinių paslaugų tinklas jaunimui Eurodesk Lietuva nori jiems padėti prasmingai ir saugiai praleisti vasaros atostogas. „Ką veiksi vasarą?“ – nuo gegužės 3 d., artėjant šiltajam sezonui, jaunų žmonių klausia Eurodesk Lietuva komanda.


Nemokamų informacinių paslaugų tinklą plėtojanti Eurodesk Lietuva ragina jaunus žmones savanoriauti, keliauti, stovyklauti ir dirbti Lietuvoje bei visoje Europoje ir tikisi, kad šios keturios temos padės rasti atsakymus į visus kylančius klausimus.

„Eurodesk portale www.eurodesk.lt atnaujinta darbo vasarai duomenų bazė nukreips į patikimas sezoninio darbo paieškos sistemas visoje Europoje. Beveik 100 stovyklų aprašymus ir aktualią informaciją galima rasti specialioje vasaros stovyklų Lietuvoje duomenų bazėje. Visa tai galima rasti atskirame meniu pagrindiniame puslapyje, kurio pagalba tiesiai ir patogiai galima pasiekti reikalingiausią informaciją apie mobilumo galimybes vasarą“, – naujus informacinius resursus pristato Eurodesk Lietuva programos vadovas Evaldas Rupkus.

Kartu su kitais 30 Eurodesk partnerių visoje Europoje parengtas ir interaktyvus Europos ir Šiaurės Afrikos žemėlapis, kuriame jauni žmonės ras informaciją apie jiems prieinamas keliones į dominančią šalį. Čia jaunieji keliautojai turės unikalią galimybę sužinoti, kaip tranzuoti, kur pigiai apsistoti ir ką būtinai pamatyti bei kitą naudingą informaciją būnant už Lietuvos sienų.

Didžiausią dėmesį Eurodesk Lietuva komanda skyrė savanoriškos veiklos galimybių Lietuvoje ir visame pasaulyje pristatymui. Sukurta nauja „Pasižvalgyk“ duomenų bazė, kurioje greitai galima rasti sau tinkamą tarptautinę savanoriškos veiklos programą bet kur pasaulyje. O jei vis dar neaišku, ką veikia savanoriai, lankytojams siūloma dažniausiai užduodamų klausimų skiltis, kurioje bus atsakyti visi pagrindiniai klausimai apie savanorystę. Kaip ir iki šiol, Eurodesk Lietuva tinklapyje galima rasti vieną didžiausių savanoriškos veiklos pasiūlymų Lietuvoje duomenų bazę.

„Savo galimybėmis besidominčius jaunus žmones vienijanti Eurodesk Lietuva socialinė bendruomenė Facebook.com kvies diskutuoti, padėti dar neapsisprendusiems surasti būdą, kaip prasmingai praleisti atostogas. Aktyviausi žaidimo dalyviai kiekvieną savaitę bus apdovanoti Eurodesk ir partnerių įsteigtais prizais. Jungtis ir dalintis savo vasaros planais gali kiekvienas!“, – būsimas veiklas atskleidžia E. Rupkus.

Eurodesk Lietuva – Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos Lietuvoje administruojamas Europos informacinių paslaugų ir patarimų jaunimui tinklas, teikiantis unikalią ir nemokamą ES galimybių ir mobilumo informaciją. Eurodesk tinklą sudaro net 32 Europos valstybės, kuriose veikia virš 1200 regioninių partnerių. Eurodesk tinklas – ES programos „Veiklus jaunimas“ paramos struktūra.

Komentarai