Straipsniai
Atgal
Pasaulio viktorinos čempionatas 2011
2011-06-01

Šiemet jau ketvirtąjį kartą Lietuvoje įvyks Pasaulio viktorinos čempionatas – renginys, kurio metu viktorinų entuziastai keliasdešimtyje pasaulio šalių renkasi kautis dėl geriausiojo titulo. Kovojama tą pačią dieną visame pasaulyje – visur užduodami tie patys klausimai, todėl rezultatai iš karto palyginami ir paskelbiami šalių nugalėtojai bei pasaulio čempionas.


 „Šiais metais renginys vyks net 30 šalių, 66 miestuose, tikimasi sulaukti beveik 2000 dalyvių! Čempionatas nuo kitų Lietuvoje rengiamų panašaus pobūdžio viktorinų skiriasi dar ir tuo, kad jame rungiasi ne komandos, o kiekvienas dalyvis individualiai“, – pasakojo ilgiausiai gyvuojančios Lietuvos viktorinos „Protmušis“ organizatorė Raimonda Mailaitė.

Pasaulio viktorinos čempiono titulas dabar priklauso airiui Patui Gibsonui. Jau penktą dešimtį skaičiuojantis vyrukas 2004 m. vykusioje viktorinoje „Kas nori būti milijonieriumi?“ pirmą kartą Anglijos viktorinų istorijoje paskutinįjį klausimą pasiekė išnaudojęs tik vieną iš trijų galimų pagalbų ir laimėjo 1 mln. svarų sterlingų!


Žinoti kuo daugiau – garbės reikalas

Protingi žmonės kaunasi ne tik dėl pinigų, bet ir dėl garbės. Aktyviai dalyvauti šioje viktorinoje lietuvius turėtų paskatinti ir tas faktas, kad iki šiol vykusiuose čempionatuose mus nuolat aplenkdavo „lėtieji“ kaimynai estai. Beje, tai puiki proga atsiteisti už tai, kad Estija E. Sašenko dainai šių metų Eurovizijoje neskyrė nė balo.

„Žaidimo metu iš viso bus pateikta 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas (kultūra, gyvenimas, komunikavimas, pasaulis, pramogos, istorija, mokslai, sportas). Čempionato trukmė – du kėliniai po 45 min. Kai kurie klausimai, jei to reikės, bus paįvairinami muzika ar iliustracijomis“, – taisykles pasakojo šį pasaulinį renginį koordinuojančios Tarptautinės viktorinų asociacijos atstovas Lietuvoje Augustinas Žemaitis. Pasak jo, reikėtų atkreipti dėmesį, kad dauguma viktorinos užduočių reikalauja ne loginio mąstymo, o žinių. Visi klausimai bus pateikiami išversti į tos šalies, kur vyksta žaidimas, valstybinę kalbą.

Kiekvienas nugalėtojas – vertas ne vien garbės, bet ir apdovanojimo. Todėl čempionato organizatoriai pasirūpino ir vertingais prizais, kurie bus įteikti ne tik absoliučiam nugalėtojui Lietuvos mastu, bet ir geriausiems tam tikros kategorijos klausimų gvildentojams. Visi aplinkiniai teigia, kad puikiai išmanote kažkurį dalyką, pavyzdžiui istoriją arba sportą? Ateikite save išbandyti! Juk Lietuvoje, skirtingai negu Vakarų šalyse, dalyvavimas Čempionate nieko nekainuoja.


Kas protingesni: panevėžiečiai ar vilniečiai?

Pasaulio viktorinos čempionatas mūsų šalyje vyks birželio 4 d., šeštadienį, 13 val. dviejuose miestuose – Vilniuje, bare „Prie parlamento“ ir Panevėžyje, prekybos centre „Babilonas“ esančiame knygyne „Vaga“ bei „Piacetto“ kavinėje. Tad šios varžytuvės duoda puikią progą panevėžiečiams ir vilniečiams pasivaržyti dėl protingiausio Lietuvos miesto titulo.

Intelektualūs žaidimai Lietuvoje jau tampa gražia turiningo laisvalaikio tradicija, tad čempionato organizatoriai tikisi, kad atsiras daug norinčių „susimušti smegenimis“ ne tik su tautiečiais, bet ir palyginti savo žinias su viso pasaulio gyventojais.

P. S. Norintys dalyvauti privalo iš anksto užsiregistruoti el. paštu [email protected]. Registracija truks iki pat birželio 3 d. vakaro! Daugiau informacijos interneto svetainėje http://kvizai.awardspace.info.

Komentarai