Straipsniai
Atgal
Finansai ir Buhalterinė apskaita – dinamiškas skaičių ratas
2011-06-06

Gyvename pasaulyje, kuriame daug kas vertinama pinigais, vyksta nuolatiniai valiutų kursų svyravimai, kapitalo judėjimas, keičiasi mokesčiai. Dauguma nė nesupranta šių procesų, nežino, kaip juos valdyti ar keisti. O gal gali Tu? Jei mėgsti skaičius, jei taupyklės santaupas ar tėvelių skirtus dienpinigius jau dabar taupai investicijai, Tu turi išbandyti savo jėgas studijuodamas Finansų ar Buhalterinės apskaitos studijų programas Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje (toliau – TTVAM).


Finansų studijų programa – tiems, kurie nori sužinoti kaip skaičiai ir formulės virsta pelnu, kaip reikia valdyti įmonės turtą, nuosavybę, investicijas, kas tai yra audito kokybė, kaip reikia vertinti vidaus kontrolę. Studijuojant šią studijų programą mokomasi finansinės apskaitos, mokesčių, gilinamasi į finansų rinkos, bankų ir kitų finansinių institucijų veiklos principus. Baigusiems Finansų studijų programą, suteikiamas finansų profesinio bakalauro laipsnis.

Po studijų ar jų metu, studentai gali dirbti mokesčių inspekcijoje, apskaitos ir audito kompanijose, draudimo įmonėse, bankuose ir kitose finansų, viešosiose institucijose, taip pat įvairių verslo įmonių finansų padaliniuose bei tarptautinėse finansų įmonėse. Įgytos žinios ir praktiniai įgūdžiai leidžia kurti finansų paslaugų įmones ar padėti klientams valdyti asmeninius finansus. Taigi, studijos apie finansus – puiki investicija į savo ateitį!

„Finansai buvo mano išsvajota specialybė. Visada norėjau dirbti rimtą, gerai apmokamą darbą, būti savarankiška. Ši specialybė tokiam žmogui, kuris nori tobulėti, kilti karjeros laiptais, išmanyti, kaip taupyti ar investuoti savo pinigus“, - teigia Finansų studijas pasirinkusi ir jau paskutiniame kurse studijuojanti TTVAM studentė Arūnė Vitkauskaitė.

Teisingai investuosite jei rinksitės ir Buhalterinės apskaitos studijų programą. Šiandien kiekvienai įmonei reikalingas specialistas, kuri galėtų analizuoti, planuoti, kontroliuoti ir profesionaliai valdyti finansinius procesus, išmanytų mokesčių politiką, rinkos pokyčius. 

Todėl studijuojant yra gilinamasi į tai, kaip parengti įmonių finansinių ataskaitų rinkinį, įmonės steigimo dokumentus, apskaitos politiką, mokomasi įvertinti įmonės veiklos strategiją. Baigus Buhalterinės apskaitos studijų programą, absolventui suteikiamas buhalterinės apskaitos profesinio bakalauro laipsnis.

TTVAM studentė Justina Lapinskytė teigia, kad buhalterinė apskaita – tai specialybė, kurią ne kiekvienas ryžtasi pasirinkti. „Žmogus, kuris pasirenka šią specialybę jau nuo vaikystės žavisi tiksliaisiais mokslais, yra stropus, atidus ir žiūri atsakingai į atliekamą darbą. Tai yra savybės, kurias aš atradau savyje ir kurios padėjo man pasirinkti šią studijų programą. Kodėl pasirinkau Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą? Joje dėstytojai leidžia įgytas teorines žinias išbandyti praktikoje, taip pat yra didelės galimybės tęsti studijas ir atlikti praktiką užsienyje“, – studijų įspūdžiais dalinosi Justina.

Studentai, baigę Buhalterinės apskaitos studijų programą, gali dirbti buhalteriais, finansininkais, auditoriaus padėjėjais verslo įmonėse ar valstybinėse organizacijose, teikti privačias konsultacijas apskaitos, mokesčių, įmonių steigimo bei aptarnavimo klausimais. Suformuoti kompiuterizuotos apskaitos įgūdžiai TTVAM absolventams leidžia naudoti platų kompiuterizuotos buhalterinės apskaitos programų spektrą verslo įmonių, veikiančių ne tik šalies, bet ir tarptautinėje rinkoje, ūkinei komercinei veiklai vertinti ir ekonominiams sprendimams pagrįsti.

TTVAM studentams yra galimybė įgyti patirties, pasisemti žinių, susirasti naujų draugų ir užsienio aukštosiose mokyklose. Buhalterinės apskaitos ir Finansų studijų programų studentai pagal įvairias studentų mainų programas vieną ar du semestrus studijuoja Belgijos, Lenkijos, Turkijos, Rumunijos, Lenkijos aukštosiose mokyklose, taip pat gali atlikti praktiką įvairiose Europos ir JAV įmonėse.

Abiejų studijų programų studentams taip pat sudaromos sąlygos įgyti Atestuoto tarptautinių investicijų analitiko (CIIA) sertifikatą ir įskaityti dalį Tarptautinės diplomuotų buhalterių asociacijos (ACCA) kvalifikacinių egzaminų. Papildomas žinias liudijantys tarptautiniai sertifikatai – didžiulis konkurencinis privalumas ieškant darbo arba tęsiant studijas kitų Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų magistrantūroje.

Nuolatinės Finansų ar Buhalterinės apskaitos studijos trunka trejus, ištęstinės studijos – ketverius metus, tačiau yra galimybė studijų trukmę keisti pasirinkus individualų studijų planą. Taip pat TTVAM galima studijuoti ir nuotoliniu būdu. Tokios studijos ypač patrauklios tiems, kurie dėl asmeninio gyvenimo aplinkybių ar finansinių sumetimų neturi sąlygų išvykti iš savo gyvenamosios vietos, ilgam atsitraukti nuo šeimos, studijų laikotarpiui palikti darbo ir vykti studijuoti į Vilnių.

Visą informaciją apie TTVAM programas ir gyvenimą rasite Aukštosios mokyklos interneto svetainėje www.ttvam.lt. Taip pat galite prisijungti prie TTVAM grupės socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą

Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla yra moderni ir dinamiška privati aukštoji mokykla Lietuvoje jau daugiau nei 12 metų vykdanti profesinio bakalauro studijas. Aukštojoje mokykloje galima rinktis teisės, verslo, turizmo ir poilsio, komunikacijos, vadybos, apskaitos, reklamos, rinkodaros, finansų krypčių studijų programas. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 80 partnerių 30 šalių. Aukštosios mokyklos tikslas – rengti išsilavinusius, aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius sėkmingai dirbti konkurencinės rinkos sąlygomis Lietuvoje ir užsienyje.

Komentarai