Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Studentams > Darbo rinkos profesinis mokymas
> Gamyba ir perdirbimas
> Maisto produktų gamyba
Konditerio Mokymo Programa
Valstybinis kodas: | 262054102 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23354 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Darbo rinkos profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Baigimo sertifikatas: | Kvalifikacijos pažymėjimas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 32 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
PROGRAMOS APIBŪDINIMASLietuvoje atsirandantys nauji technologiniai įrengimai, kintantis konditerijos gaminių asortimentas ir poreikis, reikalauja naujų technologinių žinių. Konditeris turi gerai išmanyti savo amatą, taip pat turėti kitas kompetencijas. Ši programa sudaryta siekiant į mokymo programą įtraukti naujoves, atsižvelgta į darbdavių ir besimokančiųjų pageidavimus ir rekomendacijas.
Programos tikslas - išmokyti pagaminti konditerijos gaminius.
Programos metodika - integruotas mokymasis, kai asmenys mokosi teorinių dalykų, susietų su praktiniu mokymu. Mokymo(si) turinys tolygiai sudėtingėja, didelis dėmesys skiriamas praktinių įgūdžių formavimui. Praktinis mokymas organizuojamas mokymo institucijos mokymo bazėje arba socialinių partnerių bazėje, kur formuojami darbiniai veiklos gebėjimai.
Mokymosi trukmė - 1280 valandų (32 sav.). Mokymosi programa yra sudaryta iš teorinio mokymo - 408- val., praktinio mokymo - 240 val., gamybinės praktikos - 632 val.
Konditerio profesijos mokytis pagal šią programą gali asmenys turintys pagrindinį išsilavinimą. Teoriniuose užsiėmimuose asmenys įsisavins miltinių konditerijos gaminių paruošimo technologiją, maitinimo įmonių ir konditerijos cechų įrengimus, geros higienos praktikos taisykles. Baigęs šią mokymo programą asmenys gebės pritaikyti įgytas žinias praktikoje.
Praktinis mokymas susideda iš dviejų etapų. Pirmojo etapo metu praktinis mokymas vykdomas mokymo įstaigoje.
Antrasis praktinio mokymo etapas vykdomas maitinimo įmonėje. Jo metu būsimieji konditeriai dirba įmonėje lavindami profesinius įgūdžius, būtinus būsimai darbinei veiklai. Praktinio mokymo(si) trukmė šioje programoje numatyta ilgesnė nei ankstesnėje konditerio programoje, taip sudarant sąlygas daugiau dėmesio skirti praktinių gebėjimų ugdymui, būtinų būsimai darbinei veiklai.
Kvalifikacijos aprašas
KONDITERIO KOMPETENCIJOS1.Žinoti miltinės konditerijos gaminių paruošimo technologiją.
2.Žinoti konditerijos cecho darbo organizavimo pagrindus.
3.Gebėti organoleptiškai įvertinti maisto produktų kokybę, paruošti žaliavas gamybai.
4.Taikyti puošybos elementus skirtingiems konditerijos gaminiams.
5.Skaityti konditerijos gaminių ruošimo receptūras naudotis žodynais.
6.Žinoti dokumentus naudojamus konditerijos cecho apskaitoje, gebėti atlikti pagrindinius paskaičiavimus.
7.Naudotis programine įranga.
8.Laikytis saugos darbe, priešgaisrinės saugos elektrosaugos ir darbo higienos reikalavimų.
9.Kultūringai elgtis darbo vietoje, visuomenėje.
10.Žinoti darbo ir asmens higienos taisykles, RVASVT sistemos įdiegimo reikalavimus.
11.Žinoti savo teises ir pareigas, materialinės atsakomybės pagrindus sudarant darbo sutartį.
12.Žinoti verslumo pradmenis.
SUDERINTA
Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų
rūmų profesinio rengimo skyrius
2005 m. gruodžio 29 d.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju