Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Studentams > Darbo rinkos profesinis mokymas
> Gamyba ir perdirbimas
> Maisto produktų gamyba
Aludario Mokymo Programa
Valstybinis kodas: | 262054105 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23354 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Darbo rinkos profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Baigimo sertifikatas: | Kvalifikacijos pažymėjimas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 13 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Plečiantis aptarnavimo sferos darbuotojų pareikalavimui, didelis dėmesys skiriamas darbuotojų mokymui. Ši programa yra skirta rengti aludarius, žinančius alaus gamybos technologiją, alaus rūšių įvairovę ir jų gamybos ypatumus, sugebančius paruošti salyklą, pagaminti ir rauginti misą, brandinti, filtruoti ir išpilstyti alų, įvertinti alaus kokybę, naudotis alaus gamybai reikalinga normatyvine - technologine dokumentacija, paskaičiuoti alaus savikainą, pardavimo kainą.Programa taikytina darbo rinkos profesinio mokymo įstaigose. Ji parengta vadovaujantis darbo rinkos profesinio mokymo programų bendraisiais reikalavimais ir įvertinant darbdavių poreikius profesiniam aludarių parengimui.
Numatyta šios programos mokymosi trukmė - 13 savaičių. Pagal šią programą mokytis aludario profesijos gali asmenys, turintys pagrindinį bendrąjį išsilavinimą ir sulaukę 18 metų. Mokymosi režimas: 40 akademinių valandų per savaitę.
Šios programos mokymosi turinį sudaro du ciklai: teorinis ir praktinis mokymas. Teoriniuose užsiėmimuose besimokantieji būsimieji aludariai susipažins su alaus gamybos technologija, technologiniais įrengimais, mikrobiologijos pagrindais, sanitarijos ir higienos reikalavimais, specialiąja apskaita ir analize, darbo teisės pagrindais. Praktinis mokymas, kuris apima didesniąją pusę viso mokymuisi skirto laiko, vykdomas alaus daryklose. Besimokantieji įsisavins naudojamų žaliavų asortimentą, alaus gamybos technologiją, kokybei keliamus reikalavimus, technologinę įrangą ir inventorių.
Mokymas baigiamas kvalifikaciniu egzaminu, susidedančiu iš praktinio bandomojo darbo atlikimo ir teorinių žinių patikrinimo. Sėkmingai išlaikę kvalifikacijos egzaminą asmenys gauna kvalifikacijos pažymėjimą, suteikiantį galimybes aludario kvalifikaciją įgijusiems asmenims įsidarbinti alaus daryklose bei pradėti savo verslą.
Mokymo programą rengė Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro specialistai. Kai kurias programos dalis, įvertinant Darbo rinkos profesinio mokymo programų struktūros reglamento reikalavimus, pakoregavo LDRMT Mokymo programų ir metodikos skyrius.
Mokymo programą parengė Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro specialistai.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras | Vilnius | Žirmūnų g. 143 |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju