Valstybinis kodas: | 320081107 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 33381 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
|
Pakopa: | Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir nesiekiantiems vidurinio išsilavinimo |
Baigimo sertifikatas: | Profesinio mokymo diplomas |
Anotacija arba apibūdinimas
Mokymo programa skirta rengti konditerius, gebančius gaminti įvairius konditerijos gaminius.
Siekiant šių tikslų būsimieji konditeriai teoriniuose užsiėmimuose mokomi maisto prekių mokslo, įvairių rūšių tešlos paruošimo, produktų gaminimo bei puošimo, įrengimų ir technologijų naudojimo, apskaitos ir verslo pagrindų, technologinės apskaitos vedimo, darbo saugos ir higienos normų ikalavimų, estetikos, darbo organizavimo ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų praktinio mokymo laboratorijose. Praktinio mokymo trukmė – 45,5 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami konditerijos gaminių gaminimo, technologijų naudojimo, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama konditerio kvalifikacija.
Baigus konditerio mokymo programą ir, įgijus vidurinį išsilavinimą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo paslaugų asmenims studijų krypties programas.
Konditerio mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Kvalifikacijos aprašas
Konditerio kvalifikacija reikalinga norint dirbti konditeriu.
Asmuo, įgijęs konditerio kvalifikaciją, turi:
gebėti savarankiškai paruošti konditerijos pusgaminius, gaminti kokybiškus mielinės tešlos gaminius, paruošti plikinius raugus, įmaišalus, apipavidalinti konditerijos gaminius, paruošti duonos ir pyrago gaminių tešlas, formuoti ir kepti duonos ir pyrago gaminius, įvertinti gaminių kokybę, naudotis informacinėmis technologijomis, atsakingai vesti technologinę apskaitą;žinoti produktų, priedų ir kitų žaliavų laikymo ir kokybinis reikalavimus, darbų saugos ir higienos normų reikalavimus, įvairių kepinių receptus, jų gaminimo technologijas, apskaitos vedimo pagrindus;mokėti dirbti su technologiniais įrengimais, ruošti gaminius, organizuoti savo darbą.
Konditerio kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal konditerio mokymo programą.
Norintiems siekti konditerio kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti konditeriu nėra pripažįstami.
Įgiję konditerio kvalifikaciją asmenys gali dirbti konditeriais duonos ir pyrago gaminių įmonėse, gali steigti savo įmonę, vadovauti grupės darbui.
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Kauno maisto pramonės mokykla | Kaunas | Taikos pr. 133 |
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju