Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Studentams > Aukštojo mokslo universitetinės studijos
> Technologijos mokslų studijų sritis
> Chemijos inžinerija
Maisto technologija ir inžinerija
Valstybinis kodas: | 612E40001 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 51154 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
|
Baigimo sertifikatas: | Bakalauro diplomas |
Anotacija arba apibūdinimas
Studijų programa skirta rengti bakalaurus, turinčius teorinių maisto mokslo, technologijos, inžinerijos ir analizės žinių, gebančius projektuoti naujus produktus, kurti ir diegti jų gamybos technologijas, valdyti gamybos procesus, vykdyti maisto žaliavų ir produktų kokybės bei saugos ir gamybos kontrolę, maisto analizę, įgijusius vadybinių ir organizacinių žinių bei gebėjimų bei gebančius dirbti tiriamąjį ar inžinerinį darbą maisto ir viešojo maitinimo produktų gamyboje, organizuoti produktų realizavimą, vykdyti žaliavų ir produktų kokybės bei saugos ir gamybos kontrolę, maisto analizę.Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji chemijos inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: komunikavimo pagrindus, filosofiją, kalbas; studijų pagrindų dalykus: informacinių technologijų pagrindus, inžinerinę grafiką, kompiuterinę braižybą, teorinę mechaniką, elektrotechnikos pagrindus, žmogaus saugą, matematiką, chemiją, chemijos inžineriją, procesų modeliavimą ir optimizavimą, teisės pagrindus, vadybos pagrindus, mikro- ir makroekonomiką; bei specialaus lavinimo dalykus: maisto chemiją ir analizę, maisto biochemiją, maisto toksikologiją ir saugą, maisto mikrobiologiją, fizikocheminę analizę, ir kt. Iš viso studijuojami 47 dalykai.
Studijų metu organizuojama praktika gamybinėse įmonėse ir organizacijose. Bendra praktikos trukmė - 10 savaičių. Jos metu susipažįstama su pagrindinių gamybų technologijomis, ugdomi praktiniai įgūdžiai, padedantys sėkmingai dirbti pasirinktoje veiklos srityje, gilinamos žinios apie nagrinėjamą technologiją, renkami duomenys bakalauro baigiamojo darbo parengimui, įtvirtinami ir tobulinami mokslinio darbo įgūdžiai, praktiškai patikrinami bakalauro baigiamojo darbo eksperimentiniai rezultatai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Maisto technologijos ir inžinerijos studijų programą, studijas galima tęsti chemijos, chemijos inžinerijos studijų krypties ar artimos technologijos mokslų studijų krypties gilinamojo tipo magistrantūros studijų programose.
Maisto technologijos ir inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti chemijos inžinerijos bakalaurais.
Kvalifikacijos aprašas
Chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti tiriamąjį ar inžinerinį darbą maisto ir viešojo maitinimo produktų gamyboje, organizuoti produktų realizavimą, vykdyti žaliavų ir produktų kokybės bei saugos ir gamybos kontrolę, maisto analizę.Asmuo, įgijęs chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį:
funkcinės kompetencijos -
pažintinės kompetencijos -
bendrosios kompetencijos -
Chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal chemijos inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiems siekti chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinio laipsnio, reikia vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti chemijos inžinerijos srityje nėra pripažįstami.
Įgiję chemijos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, asmenys gali dirbti tiriamąjį ar inžinerinį darbą maisto ir viešojo maitinimo produktų gamyboje, organizuoti produktų realizavimą, vykdyti žaliavų ir produktų kokybės bei saugos ir gamybos kontrolę, maisto analizę.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Kauno technologijos universitetas | Kaunas | K. Donelaičio g. 73 |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju