kaip praejo lietuviu egzas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:25:12 | Nuoroda
liudmadildas rašė:

egzaminas nebuvo sunkus :)  bet vienas dalykas neaiskus.ar buvo galima panaudoti ta kulturini konteksta kuris buvo pateiktas ? pvz rasiny apie kaukes ivanauskaites minti panaudot?as i viena pastraipa iterpiau ir db biski grauziuos:)

galima, bet neskaitys kaip argumenta, nes ten tik ant kelio uzveda, kad geriau suprastu tema, o cituoti nepatartina.

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:27:45 | Nuoroda

Pirmoji dalis kur reikejo kurti teksta buvo sunkesne nei iprastai, o antroji (teksto suvokimas) tai legnvesne, cia visu metu konteksta

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:33:51 | Nuoroda

Aš tai nežinau... Nepatenkinta savimi likau...

BUvau 100%asiruošusi rašyti rašinį, o kai pamačiau Vandą Juknaitę, iškart prie jos perėjau... nes, kaip tyčia, vakar skaičiau "Stiklo šalis" ir analizavau :D Lyg nujausdama :D 

Viliuosi, kad bent minimuma surinkciau....

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:35:20 | Nuoroda

Man atrodo, kad rašymui buvo tikrai dėkingi kūriniai, apart Radausko  Šiaip Biliūno mažai kas tikėjosi manau  Bet va rašinių temos tai iš kart vertė mane rinktis interpretaciją.

• Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 94
  • Matematika / VBE 94
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 71
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:37:15 | Nuoroda

Aš irgi nesitikėjau Biliūno, nes pernai gi jis buvo tiek valstybiniame tiek mokykliniame....

Konteksto nežinojau, taip tai būčiau rašius gal...

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:37:34 | Nuoroda

tas teksto suvokimas nebuwo sunkus , bet isvargino tiek valandu darbo tai tikrai busiu susivelus.. ta paskutini kl jau zn ,kad blogai atsakiau. o menine raiska ten berods antram ar treciam klausime rasiau palyginima vilnius kaip..kazkokiose pinklese :) kazkaip taip , mazdaug ,kad vilnius ne pats susikure toki ivaizdi koks dabar yra , o verslas tai padare uz ji. ten keletas tos menines raiskos budu buwo , tai bus manau keletas uzskaitoma atsakymu. o biliuno vagi interpretavo kasnors? :) mum kiek aiskino , tai tie kurie raso ne rasinius , o interpretacijas dazniausiai gauna tikrai geresnius ivertinimus.. nes tie argumentai vienam gali pasirodyti vaikiski , o kitiem lb jau solidus:) ten kur daugiau laiswes , daugiau ir betwarkes :D

• Biologija / VBE -
  • Chemija / VBE -
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE -
Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:43:40 | Nuoroda

Rašiau Radausko eilėraščio interpretaciją. Dive, padėk man! ;D

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:46:09 | Nuoroda
Monikitita rašė:

tas teksto suvokimas nebuwo sunkus , bet isvargino tiek valandu darbo tai tikrai busiu susivelus.. ta paskutini kl jau zn ,kad blogai atsakiau. o menine raiska ten berods antram ar treciam klausime rasiau palyginima vilnius kaip..kazkokiose pinklese :) kazkaip taip , mazdaug ,kad vilnius ne pats susikure toki ivaizdi koks dabar yra , o verslas tai padare uz ji. ten keletas tos menines raiskos budu buwo , tai bus manau keletas uzskaitoma atsakymu. o biliuno vagi interpretavo kasnors? :) mum kiek aiskino , tai tie kurie raso ne rasinius , o interpretacijas dazniausiai gauna tikrai geresnius ivertinimus.. nes tie argumentai vienam gali pasirodyti vaikiski , o kitiem lb jau solidus:) ten kur daugiau laiswes , daugiau ir betwarkes :D

ACIU Dievui kad ne as viena parasiau palyginima kaip menines raiskos priemone!

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:48:04 | Nuoroda

na, ir as izvelgiau tik palyginima... per daug pervargus buvau kazka daugiau sugalvot...

• Istorija / VBE 43
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
  • Matematika / VBE 71
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 58
  • Užsienio kalba (prancūzų) / VBE 54
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:01:43 | Nuoroda

As taip pat palyginima rasiau :)

Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:06:06 | Nuoroda

zmones viskas gerai yra:) nebukit per daug savikritiski;> tikekites gereusio;}

• Biologija / VBE 55
  • Chemija / VBE 55
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 53
  • Matematika / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:06:58 | Nuoroda

Kažkas ten ginčinosi dėl taškų. Tai iš viso maksimali taškų suma yra 104 taškai. 52 iš teksto rašymo ir 52 iš teksto suvokimo. Teksto suvokime surenkami taškai dauginami iš 2. Iš viso galima surinkt 26 (padauginus iš 2 gaunasi 52). Teksto rašymo užduotyje iš dviejų dauginama tik pirmų trijų kriterijų taškai. Iš tų trijų galima surinkt 18 (padauginus iš dviejų gaunasi 36) ir dar ketvirtas kriterijus (lyg ir kalbinių normų laikymasis ar kažkas pan....) 16 taškų. Taigi iš teksto rašymo 36+16=52 taškai.

Man idealiai papuolė. Labiausiai norėjau H.Radausko, tai jis ir buvo. Galvojau rėkt iš laimės pradėsiu, kai pamačiau jo eilėraštį.

Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:07:18 | Nuoroda

iš lietuvių tiek daug tikėjau, bet gavos nekas... iš pradžių rašinio temos lb nustebino, tikrai nelengvos buvo, apie tas kaukes iškart atmečiau, nes mano požiūris į kaukes visiškai skiriasi nuo visų normalių žmonių, tai galvoju to neįrodysiu kietakakčiams vertintojams ;D. liko Gėtės citata. nors ten irgi painumas.. na parašiau tą rašinį, rėmiausi Alchemiku, ciatavau Franca, Volisą, Coelho, savo socialine patirtimi (taizė susutikimais). šiaip viskas būtų lyg ir nieko, jei prieš pat galą nebūčiau sugalvojus, kad tą temą galima suprasti ir kitaip. tai va, visą dieną db nervinuos, kad iš vis ne taip temą supratau ir taškų už tai visai negausiu....

o dėl teksto suvokimo, iš tikro buvau lb pavargus. tekstas nebuvo sunkus, bet dėl kelių klausimų teko pamąstyt ilgiau. žiauriausia, kad pvz ką jūs visi kalbat apie tą įvardintą meninę priemonę, o aš tokio dalyko iš vis nerašiua, nežinau, kažkaip ne taip būsiu klausimą perskaičius ar ką... nekas. ir dar parašiau, kad esė buvo :/

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 49
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 64
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:08:10 | Nuoroda
R.V.U. rašė:

Kažkas ten ginčinosi dėl taškų. Tai iš viso maksimali taškų suma yra 104 taškai. 52 iš teksto rašymo ir 52 iš teksto suvokimo. Teksto suvokime surenkami taškai dauginami iš 2. Iš viso galima surinkt 26 (padauginus iš 2 gaunasi 52). Teksto rašymo užduotyje iš dviejų dauginama tik pirmų trijų kriterijų taškai. Iš tų trijų galima surinkt 18 (padauginus iš dviejų gaunasi 36) ir dar ketvirtas kriterijus (lyg ir kalbinių normų laikymasis ar kažkas pan....) 16 taškų. Taigi iš teksto rašymo 36+16=52 taškai.

Man idealiai papuolė. Labiausiai norėjau H.Radausko, tai jis ir buvo. Galvojau rėkt iš laimės pradėsiu, kai pamačiau jo eilėraštį.

as ir pradejau tyliai juoktis;D buvo labai gera;)

• Biologija / VBE 55
  • Chemija / VBE 55
  • Matematika / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:10:25 | Nuoroda
gre-tute rašė:

iš lietuvių tiek daug tikėjau, bet gavos nekas... iš pradžių rašinio temos lb nustebino, tikrai nelengvos buvo, apie tas kaukes iškart atmečiau, nes mano požiūris į kaukes visiškai skiriasi nuo visų normalių žmonių, tai galvoju to neįrodysiu kietakakčiams vertintojams ;D. liko Gėtės citata. nors ten irgi painumas.. na parašiau tą rašinį, rėmiausi Alchemiku, ciatavau Franca, Volisą, Coelho, savo socialine patirtimi (taizė susutikimais). šiaip viskas būtų lyg ir nieko, jei prieš pat galą nebūčiau sugalvojus, kad tą temą galima suprasti ir kitaip. tai va, visą dieną db nervinuos, kad iš vis ne taip temą supratau ir taškų už tai visai negausiu....

o dėl teksto suvokimo, iš tikro buvau lb pavargus. tekstas nebuvo sunkus, bet dėl kelių klausimų teko pamąstyt ilgiau. žiauriausia, kad pvz ką jūs visi kalbat apie tą įvardintą meninę priemonę, o aš tokio dalyko iš vis nerašiua, nežinau, kažkaip ne taip būsiu klausimą perskaičius ar ką... nekas. ir dar parašiau, kad esė buvo :/

pas mus daug kasd rase ese;) kiek supratau ir straipsnis ir ese tinka;)

• Biologija / VBE 55
  • Chemija / VBE 55
  • Matematika / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:11:17 | Nuoroda

As taip apsidziaugiau pamacius H.Radauska, nes apie gan daug zinojau, bet kai pradejau rasyt, pajauciau kaip apie ta pati imu kalbet , o dar data blogai nurodziau...

Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:12:04 | Nuoroda
www.rasyk.lt/ivykiai/marcelijus-martinai tis-skaityti-ar-stebeti-kaip-pesasi-zvir bliai.html va, musu tekstas ;/ as labai gailiuosi, kad parasiau jog ten ese. o cia tikrai jau galutinis ats straipsnis? :D gal yra vilciu, nes pagal viska Martinaitis eseistas ir siaip, ten buvo reiksta jo nuomone. na bet ka padarysi... :)
  • Informacinės technologijos / MBE 9
Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:15:49 | Nuoroda
gre-tute rašė:

siaip as irgi svarsciau tarp ese ir straipsnio. siaip daznai buna,kad jei buna atsakymas straipsnis uzskaito ir ese. nu as asmeniskai parasiau straipsni,bet sventai tikiu,kad ir ese uzskaitys,tj nebijok. o kas tel menines priemones,tj jos nurodyt neprase, o prase israsyt pavizdi,tad as tai ir padariau,nes menines priemones mano silpnoji vieta ir isuo atveju manau,akd as esu teisi :)

Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:16:17 | Nuoroda

Interpretavau Bilūną, spėju jog nusišnekėjau... O dėl suvokimo, tai nustebau kad tiek mažai, vos nepaklausiau ar visus lapus padavė  bet ir ten buvo kur nesupratau... Nu bet tikuosi jog viskas bus gerai

Žinutė parašyta: 2009-05-20 19:26:44 | Nuoroda

su teksto klausimais pasistengta... Bet nepasakyčiau, kad buvo labai suku. Žiūrėsim kaip bus. 

• Istorija / VBE 94
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 60
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą