Vartotojo Dzadore pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-11-02 19:29:30 | Nuoroda

O kaip smagu, kad jau sukurta tema. Aš bandysiu stoti į mediciną, jei nepavyks bandysiu kitais metais. Žodžiu galvoju tik apie ją. :)

Žinutė parašyta: 2012-11-03 16:44:52 | Nuoroda

Pritariu Alekul, nežinau kaip viska spėti, be to ir nelabai noro imtis tokios lietuvių kalbos. Su mielu noru mokausi biologija, bet tik ne lietuvių. Nieko nepadarysi reikia. Tempai nežmoniški iš biologijos tikiuosi daugiausiai gaut iš egzamino, bet nežinau kaip čia bus ar kartais nepatirsiu fiasko. Gal kas nors susidūrė su egzaminų centro leidžiamų mokomaisiais diskais ir atmintukais? gal kas turit ar bandėt, jei taip tai ar geras dalykas? norėčiau atsiliepimų. :) Aš planuoju stoti į LSMU, kadangi sako jog ten patogiau mokytis, daugiau praktikos ir mokymasis yra ciklais. :) Nors Vilnius man kaip miestas pats fainiausias ir ten norėčiau mokytis, bet studijas renkuosi ne pagal miestą. :) Taip pat norėčiau sužinoti iš ko jūs ir kas geriausia mokytis biologija ir chemija ? Ačiū

Žinutė parašyta: 2012-11-03 19:58:13 | Nuoroda

Aišku, kiek matau tavo egzaminų balai labai geri tai kodėl tu dar nestudijuoji? Ir apie ką tu svajoji mediciną ar odontologija?

Žinutė parašyta: 2012-11-03 22:14:46 | Nuoroda

Aišku, aš tai labai jaudinuosi, nes konkursinis balas su kiekvienais metais kyla o aš nesu vunderkindė o įstoti nežmoniškai noriu, nes niekuom kitu kaip gydytoja savęs neįsivaizduoju. Gal ir šoku per aukštai, bet nieko negaliu padaryti. Mano dabar svajonė yra išlaikyti egzaminus kaip tu toks rezultatas būtų idealus, kad ir praščiau  biški išlaikyčiau vistiek būčiau begalo laiminga. :) Laikysiu biologija, chemija ir lietuvių esu kalikė ir matematikos visiškai neišmanau, net gėda kam pasakyt :)

Žinutė parašyta: 2012-11-04 14:15:41 | Nuoroda
Neodimis rašė:
Dzadore rašė:

Aišku, aš tai labai jaudinuosi, nes konkursinis balas su kiekvienais metais kyla o aš nesu vunderkindė o įstoti nežmoniškai noriu, nes niekuom kitu kaip gydytoja savęs neįsivaizduoju. Gal ir šoku per aukštai, bet nieko negaliu padaryti. Mano dabar svajonė yra išlaikyti egzaminus kaip tu toks rezultatas būtų idealus, kad ir praščiau  biški išlaikyčiau vistiek būčiau begalo laiminga. :) Laikysiu biologija, chemija ir lietuvių esu kalikė ir matematikos visiškai neišmanau, net gėda kam pasakyt :)

 

Tu tikrai nenuvertink savęs, nes daugumai žmonių pasitikėjimas savimi per egzaminą taip pat sužaidžia. Pasitikėk savim ir visąlaik bandyk padaryt viską, ką gali, tada rezultatai glostys širdį. O aukšti balai tikrai nėra retas fenomenas. Egzaminai nėra sukurti vunderkindams, nes juos laiko visi abiturientai. :) Olimpiadose varžosi gabiausieji, o egzaminus laiko ir paprasti žmonės, kurių ten ir būna didžiausioji dalis. Vidutinių gabumų, nuoširdaus noro ir atkaklaus darbo pakanka, kad pasiekt viską. Laikyk viską, kaip tau patogiau, juk tam ir yra tas pasirinkimas, kad kiekvienas imtų pagal save. :) O gera atmintis medkėj yra labai didelis privalumas. :D O kalbant apie olimpiadas, gal kas turit kokių papildomų balų? :D

 Labai ačiū už gerus žodžius, pasitikėjimas ir užsispyrimas būtent mane ir gelbėja, nes labai daug žmonių mėgino įkalbėti, kad medicinoje mokosi tik geriausieji ir ten vidutiniai nepatempia. Vienu žodžiu kai paklausia ką žadi studijuoti? pasakau medicina, tai taip kreivai su pašaipa pasižiūri ir puola sakyti: tikriausiai vienais 10 mokaisi, o jei ne įtikinėti, kad kokias čia nesąmones sugalvojai, nes medicinoje tik su aukso medaliais ir t.t. :D

Žinutė parašyta: 2012-11-04 18:52:55 | Nuoroda

Aš už, mano skype pupyte850 :)

Žinutė parašyta: 2012-11-13 20:27:37 | Nuoroda
lukas11176 rašė:

 Sveiki, norėčiau paklausti kokių egzaminų reikia odontologijai, ir ar įmanoma kaip nors praslyst be matematikos? 

 Odontologijai reikalingi egzaminai yra lietuvių, biologija ir chemija arba matematika. Gali praslyst, bet skaičiuosis matematikos metinis pažymys, jei laikysi chemija. :)

Žinutė parašyta: 2012-11-23 23:02:47 | Nuoroda

Sveiki, kreipiuosi, nes nervai ima nežmoniškai. Patarkit kaip efektyviau pasiruošti VBE egzaminams, nes atrodo kuo daugiau mokaisi tuo mažiau žinai. Sakykim dabar mokausi iš vadovėlių įvairių ir pasitikrinimui atsiverti VBE egzaminą pasižiūrėti ką moki ogi nieko ten kur sudėtingesnis klausimas nesupranti ko klausia arba nežinai ką pasakyt. Mokausi nuo 9 kl knygų iki 11 -12 kl patarkit kaip ruoštis ir kokios metodikos imtis? Nes atrodo jei taip toliau tai gal egzamino ne tik, kad gerai bet išvis neišlaikysiu.

Žinutė parašyta: 2012-11-24 20:59:08 | Nuoroda

Ačiū, einu pas chemijos ir biologijos korepetitorius. Bet manau dar gal per mažai laiko praėjo, kad perkasčiau viska taip greitai. Dar pagal programa egzaminų konkrečiai nedirbau,  tik pagal knygas, nors turiu atsispauzdinus. Reikės daugiau atkreipti dėmesį.

Žinutė parašyta: 2012-12-06 13:46:46 | Nuoroda
Alekul rašė:

Kaip sekasi ruoštis??darote egzaminus jau?ar dar teoriją zubrinat? ;)

 Aš tai dar teorija kaip sakant zubrinu. :D Egzaminus spręsti žadu pradėti po naujų metų. :)

Žinutė parašyta: 2012-12-14 00:45:04 | Nuoroda
Crystalica rašė:

 na, man pvz kita savaite bus ka veikt: pirmadieni rasom lietuviu ir chemija, trec.- lotynu ir informatika, ketvirt. chemija (pasirenkamasis), aisku, dar lasteles bio. bus kolsi ir anatomija. tikrai yra ka veikt, bet ziurint, kas konkreciai tau butu idomu? :)

 O tai lietuvių kaip atskiras dalykas? aš galvojau, kad tokiuose specialybėse nebesimoko lietuvių kalbos. O informatika privaloma?

Žinutė parašyta: 2013-01-06 18:07:21 | Nuoroda

Aš taip pat stosiu į mediciną šiais metais :)

Žinutė parašyta: 2013-01-11 18:02:53 | Nuoroda
Baroque rašė:

Sveiki visi,

Simet esu viso labo vienuoliktoke, taciau baigusi dvylika klasiu galvoju apie psichologija arba psichiatrija. Noreciau pasiklausti apie psichiatrija. Man reikia imti vientisasias medicinos studijos, o poto jas baigus galimas psichiatrijos pasinkimas? Ar labai nelengva patekti studijuoti medicina?

 Taip reikėtų stoti į mediciną ir baigti 6 metus trunkančias studijas + 1 metai internatūros, bet ir tai nesate garantuota jog gausite psichiatrijos rezidentura, bet jei ir gautumėte dar + 4 metai studijų, išvis 10 metų mokytis iki norimos specialybės. Na tas sunkumas žiūrint pagal ką matuojamas šiuo metu medicina yra viena iš populiariausių studijų krypčių ir konkursinis balas yra aukštas ir egzaminus reikia išlaikyti tikrai puikiai. Tai va nuo egzaminų rezultatų priklauso tas sunkumas įstoti, kuo aukštesnis konkursinis balas tuo užtikrinčiau. :)