Keisti dalykai del LT VBE!
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:51:22 | Nuoroda
ka jus cia kalbat apie ta kalima? Koks dar kalimas gali but, kai nera gramatines dalies? Koks dar kalimas, kai rasai rasini is anksto nezinota tema? Koks gali but kalimas atsakinejant i teksto suvokimo klausimus? Po velniais, is kur jus ta kalima cia istrauket, juk cia ne geografija ar kokia biologija! Peticijos reikia argumentuotos, as pats brukstelsiu siandien dar viena varianta. Butu malonu, jei kas nors dar prisijungtu. Aciu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:52:30 | Nuoroda
na tai kaip dėl peticijos?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:53:14 | Nuoroda
Mokykloje rašomas pažymys už pastangas, o tiems, kurie yra tingesni, atitinkamai už pastangų nerodymą yra rašomi mažesni pažymiai, tačiau dažnai tie, kurie tingi, turi tam pagrindo, nes jie šiaip turi galvą ant pečių ir platų bendrą išprusimą, todėl ir leidžia sau tingėti. Yra ir labai gabių, ir besistengiančių, jie gauna maksimalius rezultatus. O per egzaminą tas gabus tinginys ir parodo viską, ką moka. Manau, supratot, ką turiu omeny.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:54:08 | Nuoroda
ne nu sistema lietuvos visada pati prasčiausia dėl egzaminų rengimo,man atrodo Monkevičius irgi ilgai nedirbs...čia viskas atvirkščiai negu kitose išsivysčiusiose valstybėse visi pukiai žinom egzaminų tikrinimą,NEC kontaktuoja su univerais ir kolegijom,jie nustato kiek studentų priimti reikia ir t.t. tada padaro atitinkamus rezultatus ir dėl to buki gauna 100 o normalūs neišlaiko.Ir čia anokia nepaslaptis.Tik niekas neviešina šių dalykų.PASIBAISĖJĄS LIETUVA.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:55:42 | Nuoroda
Ką jūs čia svaigstat dėl peticijos? Žiūriu, pastaruoju metu baisiai populiarus dalykas patapo, vos kas, visi peticijų griebias. Nepatinka rezultatai, rašykit apeliacijas.
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:56:30 | Nuoroda
Sveiki. Nemanau, kad peticija turi būti fokusuotą į "man mokytoja rašė gerus pažymius - ji buvo gera; dabar gavau mažai - NEC yra blogas". Geriausiu atveju, peticija turi būti nukreipta į naują egzamino formą, kuri neleidžia atsispindėti žinioms, kadangi egzamino vertinimas yra subjektyvus, suvokimo testo atsakymų formuluotės griežtai ribojamos. Jūsų siūlymas galėtų būti: kitais metais sugrąžinti seną egzamino modelį... Taigi naudos šių metų laidai kaip ir nebūtų, nes visų darbų niekas nepertikrins iš naujo. Jeigu tikrai abejojate vertinimų pagrįstumu, apeliacijos - vienintelė reali išeitis. O dėl rezultatų "logiškumo", tai išlieka mistika ir man: draugai, kurie rašė į didžiuosius dienraščius, dalyvavo rašinių konkursuose, daug domėjosi, skaitė papildomai ir reiškėsi pamokose, gavo 37, 40, 56. Jie nebuvo moksliukai-kalikai, jie buvo žingeidūs ir gabūs... Keli žmonės, kurie turėjo lėkti iš mokyklos, į pamokas nėjo ir jiems jokie mokslai nerūpėjo, gavo 76 (vienas konkretus pvz) ir beveik dvigubai aplenkė rašančiuosius į kauno dienas ar pan. Galbūt atsisijoja ne kalikai nuo protingų žmonių, bet riboto mąstymo žmonės nuo kūrybingų individualistų? Arba galbūt tiesiog sėkmės atvejis, o egzų sesija - stebuklų metas?!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:56:59 | Nuoroda
musu mokytoja viena karta sake,kad kai rasai rasini arba interpretaciaja ir jei bent uz viena pastraipa gauni 0 tasku tai kitu net netikrina ir uz visa tavo rasymo darba duoda vos kelis taskus,as tai netikejau kazkaip,bet db kai tokie keisti rezultatai-tai galvoju gal tai ir tiesa...o jei ne tuomet visko pasitaiko...tuo labiau jog cia leituviu kalba...nors pvz ir matiekoj dvi pazistamos turejo 10 ir tikrai buvo profes,as net tikejaus kad jos po 100 surinks, o gavo tik atrodo po 50 kazkur...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:57:25 | Nuoroda
As nesakau, kad neimanoma, kad butu kazkas sumaisyta. Visko gali but. Todel ir sakau kad jei tikrai jauciat kad tikrai paraset geriau, nei buvot ivertinti, rasykit apeliacijas. Del tos peticijos jie tikrai neapsikraus tokiu darbu, kaip 20 000 darbu perziurejimas. Galu gale, juk yra galimybe kad rasydami rasini ar interpretacija "nusipezejot" ne i tema, gal suvokime nepasiseke. Visko pasitaiko. O del to, kad neva mano ar kazkieno kito darba vertino studentai, tai turekit omeny, jei vertinimas ir buvo jiems patiketas, tai vertina maziausiai du vertintojai ir tikrai abu nebus studentai. O kilus nesutarimams, vertina ir trecias. buki gauna 100 o normalūs neišlaiko galvok ka sneki
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:59:40 | Nuoroda
Nu as gavau 1, ir dziaugiuosi , nes manau kad nemoku lietuviu kalbos. Metiniame 7 turejau. O kiti ziuriu labai daug tikejosi ir nieko negavo, bet yra vienas keistumas, kad ne mano(kitos grupes) lytu mokytoja zinojo kas ir kaip parase jau pries 2 savaites, tai sito niekaip nesuprantu
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:01:16 | Nuoroda
O man patiko ši eilutė "2)Nauja egzamino sudėtis buvo daug palankesnė itin paprasto pasaulio suvokimo žmonėms" visai pritariu Šiaip vertino labai skirtingi mokytojai, buvo mokytojų ir iš dešimtmečių mokyklų, mokytojų iš gerų gimnazijų, na ir atsiprašau, bet ir iš visai silpnų kaimo mokyklėlių.. Tad ir rezultatai dažnam atrodo juokingi.. Manau kai kurie įvertinti gerokai per gerai, kai kurie gerokai per žemai, na o kitų, sakykim, žinos įvertintos tinkamai. Aš surinkau 80, esu truputį nusivylus... (na bandomas buvo gal 97, tiksliai neatsimenu..ir nesvarbu) Bet kai vertinami toki dalykai kaip rasiniai, ar interpretacijos...tai nesuvokiu kaip iš vis tai galima vienodai įvetinti tokį kiekį darbų, kai taiso skirtingo intelekto žmogeliai
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:01:43 | Nuoroda
Cia viena tislu komentara perskaiciau ir galiu tik pritarti: visiskai nesimokiau lietuviu kalbos, namu darbam ne minutes, saibu pasirinkau nemazai uz tai kad niekad neturedavau nd padares, bet galva ant peciu turejau, laikrascius skaiciau, ir gavau 74 specialiai Lt isvis nesiruoses, bet turejes bendra isprusima, jei dar buciau daugiau zinojes apie rasinio sandara, isvis gerai butu, o cia dar verkimai "luzeriai daugiau gavo nei as" gal kaip tik turetu leisti suprasti kas tikrieji luzeriai O kad buki daug gauna tai cia isvis topinis klouno paverkslenimas po cirko, is tokiu man tik juokas ima
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:02:26 | Nuoroda
aš galvoju ką šneku,ir dėl to kalbėjimo jokių pokyčių nebus. Reikia imtis kažko.Bet jau nebeturiu jėgų,ŽMOGAU aš pažystu tą sistemą VERTINIMO tai man dėl to pikta kad visur korupcija,kaip ir seime ir valstybėje.Dėl to nenuostabu dėl rezultatų.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:03:06 | Nuoroda
as lt pirmam turejau 4 antram semestre 5 o gavau 43%
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:05:30 | Nuoroda
aš galvoju ką šneku,ir dėl to kalbėjimo jokių pokyčių nebus. Reikia imtis kažko.Bet jau nebeturiu jėgų,ŽMOGAU aš pažystu tą sistemą VERTINIMO tai man dėl to pikta kad visur korupcija,kaip ir seime ir valstybėje.Dėl to nenuostabu dėl rezultatų. kokia dar korupcija?! nori pasakyti, kad as gal egza nusipirkau?! beje, kiek tu gavai? nes siaip pažįstu rasoma su į nosine o ne y
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:05:49 | Nuoroda
beje kazkas cia kalbejo kad lietuviu egzui nereikia nieko kalti...aisku kad reikia...kaip galima parasyt interpretacija kai nemoki autoriaus kurybos bruozu??? kaip gali atsakyt i teksto suvokimo klausimus jei nezinai ka reiskia tokie dalykai kaip metafora,epitetai,publicistinis stilius ir jo bruozai(cia sitie pavyzdziai remiatis siu metu vbe) Lietuviu egzui bene daugiausia reikia kalti...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:06:25 | Nuoroda
Manau aistros del lietuviu VBE netils dar labai ilgai....nemanau kad peticija geriausia iseitis - labai jau as NEC'as i tokius dalykus kreipia, o jei esate ISITIKINE kad gerai parasete ir pan tai rasykit apeliacija. Nemanau kad jie per nauja tikrins ~ 45 000 darbu absurdas visiskas Sutinku su vienos pasireiskusios forumo dalyves nuomone kad jeigu rasyti peticija tai tam kad pakeistu egzamino turini ir pobudi rasinyje ir interpretacijoje kiekvienas gali issisakyti kaip kokiam vertintojui nepatinka ar pan. Yra daugybe mokytoju ( remiuosi draugu pasakojimais ) kurios palankiai ziuri tik i tuos rasinius ar interpretacijas, kurias mokiniai parase ju paciu zodziais t.y. nepripazysta kitu nuomones. Nemanau kad kodai buvo sumaisyti nes kai pasirasydavom protokolus suskirstyti pagal asmens kodus man rodos buvom... tiek numeris protokole tiek sedejimo vieta tiek lipduko numeris ant sasiuvinio sutampa Daugeliui is musu galejo nepasisekti del savito, kiokio mastymo. Taip pat nereiektu pamirsti teksto suvokimo vingrybiu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:13:52 | Nuoroda
Jau parasius bandomaji buvo aisku, kad tie kurie kala sitame egzamine zlugs, o gerai islaikys tie, kas turi galva ant peciu ir sugeba prisitaikyt prie vertinimo kriteriju kaip matau tai pasitvirtino 100%
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:13:59 | Nuoroda
vienas dalykas del kurio peticija atkris, tai del to, kad manau, pasirasys ja, kad ir kokia jin super butu, lb nedaug zmoniu. del 100 ar 200 per naujo viska darys 20iai tukstanciu. nu sorry, nejuokinkit.pacios peticijos jau tampa vos ne klounados irankiu. be to, kam bandyt sugadint gyvenima tiem , kurie islaike tiek, kiek norejo, ir del to paaukojo ne maziau nervu nei jus. nes tokiu atveju parsai to savo ivertinimo verti ir busit. kitas dalykas, apeliacija istaisys , jei jus to verti, viska. ir nereikia kaltint viso pasaulio, tik ne saves. net jeigu ir ne patys kalti esat
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:17:46 | Nuoroda
tie kas yra patenkinti gali cia ir nerasyt....vistiek jusu nuomone db yra neidomi..tai va as taip pat visa laika normaliai mokesis,tiek is rasiniu tiek is teksto suvokimo gaudaves gerus arba bent jau normalius pazymius neislaikiau egzo...nemanau kad mano ziniu lygis toks prastas..tiesiog negali but...net nzn ka galvot,arba nec'as parinasi arba kazkas paciam egze negerai buvo..gal nesupratom temu,pievas visiskas prirasem...o tie kas prasciau mokesi,paprastai viska parase ir neprasisove...nuotaika tik visa sugadino tie rezultatai....
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:18:46 | Nuoroda
1) ka reikia kalti rasiniui? As tai kazkaip nieko nekaliau, gal tu atradus ka ten labai mokytis reikia, nieks interpretacijos rinktis neliepia 2) Del korupcijos tai cia isvis apgailetina Jo, as papirkau ir gerai gavau, tik man pasakyk is kur as suzinojau kam moket, kai vertintoju keli simtai ir nezinai kuris vertins ir net nezino kuris tavo darbas yra
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą