farmacija VS ekonomika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 18:35:05 | Nuoroda
Kas i KMU farmacija zadat stot? Pats dabar svarstau ar ekonomika ar farmacija, nes apie farmacija galvojau jau 2 metus , taciau visai nesenaii suzinojau , jog ja pabaigus gali dirbt vaistinese ar siulit vaistus kokiom ligoninem ir tt, sunku prasimust i aukstumas.Aisku farmacininkai labai vertinami uzsienyje, taciau trokstu gyventi Lietuvoje. O ka manot apie perspektyvas baigus ekonomika? Zinau, kad dabar ekonomistu pilna, tai ar imanoma gaut normalu darba baigus tarkim VU ekonomika(jei baigsi vidutiniskai)? Ar nebus taip , kad baigsi studijas ir nerasi darbo Lietuvoj ir turesi vykt i uzsieni ar dirbt ne pagal specialybe?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 19:42:26 | Nuoroda
waw is kur tokie panasuma tarp musu, as irgi galvoju ka rinkt farmasija ar ekonomika. as zadu i ekonomika 3 metams ir 1 metus bakalaurui baigt su buhalterija( kazkur vilniui nepamenu). o farmacija gasdina savo darbu prie prekystalio, nezinau ar rinktis ar ne. turiu problemu su klausa, jei ateis senukas su mazu balseliu bus blogaijei negirdesiu . tai vat visa vasara yra laiko, galiu pagalvot, o rugpjuti kuri pasirinksiu keisiu pamoku dalykus 11klasei ir dar geriau pagalvok, kuris tau artimiau chemija ar matematika, gal pades apsisprest
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:05:17 | Nuoroda
as zadu stot i farmacija... masciau tarp jos ir fizikos, ekonomika jau anksciau atkrito, ir virsu paeme farmacija... galiu pasakyti, kad baigus farmacija galima ne tik pardavejais (nors dabar kai net vaistinese savitarna, tai net ir klausos nereik:]) ar atstovais patapti... turiu giminiu, kurie baige farmacija dirba ligoniniu vaistinese (tos vaistines aptarnauja tik viena ligonine, jokiu zmoniu, jokiu kasu ir grynu pinigu ir visai kitokia specifika darbo, kitokie vaistai pagrindiniai) ir siaip visos firmos vaistais prekiaujancios turetu priimti vaistininkus, galu gale dar yra gamyba... nezinau, kokiu cia aukstumu zmones nori, bet man tai daug svarbiau tai, kad pati galesiu susigaudyt tarp vaistu ir nereiks kalt medicinos ir dar reikia pridurti, kad darbo vaistininkam dabar per akis ir Lietuvoj... Bet is tikruju as jusu cia visai neikalbineju... potencialus mano konkurentai :D
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 23:37:01 | Nuoroda
as irgi zadu stot i farmacija be proto noriu beje, kas del darbo, tai tikrai gan platus pasirinkimas yra... juk baiges gauni farmaciniko magistro kvalifikacini laipsni ir (!) vaistininko profesine kvalifikacija... tg, mano supratimu, gali dirbt ne tik vaistinej, bet ir ivairiose vaistus kurianciose ir gaminanciose firmose.. pvz.: mano draugas argentinietis, jis baiges farmacija, dirba biotechnologiju laboratorijoje... o siaip kokiu egzaminu zadat ten istot(mates, biologijos ar chemijos)? ir kiek, jei nepaslaptis surinkot?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 23:58:34 | Nuoroda
ninanaja as gamybose ir firose dirbt jokiu budu nenoriu, labiau traukia vaistine o gaunant magistra, galima isikurt savo vaistine ar valdyti vaistine ? ir dar po keliu metu studijuojant galima jau dirbt asistente vaistinese?girdejau kad po 3, tik nzn ar tikrai.
Žinutė parašyta: 2008-06-26 02:05:42 | Nuoroda
Na ir sulyginimas...Farmacija vs ekonomika Gal dar temą reiktų užmest lietuvių filologija vs ekonomika?
  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-26 12:16:09 | Nuoroda
Nu farmacija geriau, bet studijos sunkesnes.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-26 16:23:59 | Nuoroda
nu zinokit beveik nusprendziau atsisakyt farmacijos... nors du metus svajojau ten istot, lb gerai egzus islaikiau, taciau teko kalbet su ne vienu zmogum, baigusiu farmacija, tai sake , jog lb dideliu perspektyvu lietuvoj tikrai nera... Vyrai labaiu vertinami ja baige , taciau darbas vazinet po ligonines ir siulit vaistus , tai toks nlb rimtas. O gauti labai ypatinga darbo pasiulima Lietuvoj labai maza tikimybe. Aisku alga vaistiniko yra min 2000( kas dirba ilgiau ir turi daugiau etatu tai ir 5000), taciau zmogus kuris , baige farmacija pries 20 metu sake, kad darbas nera lb lengvas kaip atrodo is salies.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-28 21:45:10 | Nuoroda
Ka tik baigiau KMU Farmacijos 2 kursa.. Esu labai laiminga, kad cia studijuoju.. Visu pirma patinka studijos, nors jos yra tikrai sunkokos.. Antra - garantija, kad po studiju darba tikrai susirasiu.. Jeigu noretumete konkreciau paklausti apie farmacijos studiju specifika, klauskite cia, forume, arba asmeniskai:
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą