Politikos mokslais(VU) ar teise(VU)...?Neapsisprendziu:)
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-29 22:43:30 | Nuoroda
Balu uztektu abiem, bet kuria geriau rinktis? Visada svajojau apie teise, bet, jeigu tapciau politike,galbut galeciau nors kiek pakeist susidariusia dabartine Lietuvos politine padeti? Naivu? Zinau! Bet juk juk kada nors tie senieji dedes vis tiek tures pasitraukti ir tada ateis nauja ambicingu politiku karta
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-29 23:13:45 | Nuoroda
o gal galetum balus parasyt sawuosius. as irgi swyruoju tarp siu dwieju bet mano balai nlbj kokie
Žinutė parašyta: 2008-06-29 23:15:39 | Nuoroda
Jei turit zemiau 90 tai negalvokit apie TSPMI. VDU Nebent i N,ten aukstu nereikia. Na taciau kaip sakoma viltis durniu motina,as irgi greiciausiai pirmoj vietoj irasysiu politkos mokslus M D.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-29 23:18:11 | Nuoroda
na nepasakyčiau, kad VDU nereikia aukštų balų..vistiek istorija turi būti virš 90, anglų ir Lt irgi neblogai išlaikyti
Žinutė parašyta: 2008-06-29 23:22:19 | Nuoroda
Pamirsau istrint as ta VDU. Nes pastebejau,kad autore turi omeny VU. Truksta cia zinuciu redagavimo.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 00:02:44 | Nuoroda
as kazkaip maniau kad baiges tuos politikos mokslus busi politologu....nelabai jie i ta politika bevaro i greiciau raso analitinius straipsnius apie politine situacija Lietuvoje ir pan... chia tai viena pazystama pasakojo kuri su tuom yra susidurus...i te seima kad patekt is vis jokio diplomo nereikia
Žinutė parašyta: 2008-06-30 00:14:31 | Nuoroda
Politikos mokslu diplomas atveria vartus i tikrai sviesia ateiti. Juk toks ziniu bagazas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 01:46:12 | Nuoroda
Pati galvoju apie TSPMI tik abejoju ne dėl teisės, o ekonomikos. Anyway, teko domėtis šiomis specialybėmis bendrauti su jas studijuojančias žmonėmis. Šiaip teisė yra labiau teorinis mokslas, reikia labai daug skaityti ir kalti. Tad jei jau čia stosi vertėtų nusiteikti, kad teks sunkiai dirbti (ypač kai įvedė vidurkį 8). Be to, teisės studijos užtikrina, kad 95 proc. teks ir dirbti šioje sferoje. Neseniai kalbėjau su vienu žmogumi, kuris pabėgo iš TSPMI dėl to, jog anksčiau niekada nesidomėjo politika ir tiesiog buvo gana nuobodu. Šitas dalykas mane irgi gasdina, nes labiau domiuosi moderniąja užsienio politika, Lietuvos situacija nedomina visai, o vienas pagrindinių motyvų stojant būtų modernus istorijos žinių pateikimas. Kita problema, ką reikėtų dirbti. Tiesiogiai į politiką lįsti nesiruošiu. Būtų įdomu, jei tie, kas ruošiasi čia stoti parašytų savo ateities vizijas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 02:00:53 | Nuoroda
aš ketinu, veikiau ketinau, stoti į tspmi.. Kodėl ketinau? Per daug susiradau žmonių, kurie nusivylė šiomis studijomis. Per daug teorijos, per daug reikia domėtis Lietuvos politine situacija, mažai analitikos ir retas studentas išmoksta mąstyti ir rasti būtent politinius sprendimus. Taigi išvada tokia, jog ten, kaip ir visur, pilna teorijos, o praktika lieka kažkur. Nesakau, jog blogai ta teorija, bet dabar reikia žmonių, kurie kažką duotų, o ar mes matom daug realiai veikiančių diplomuotų politikos mokslų bakalaurų. Taip.. jie būna politologai. Tai va. čia mano pozicija. Bet šiaip universitetas tėra įrankis tolesniems veiksmams, darbui, veiklai ir t.t.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 11:26:13 | Nuoroda
Na, taip, politologes karjera , kai geriau pagalvoji, vis delto nevilioja... Ir kiek pastebejau is daugelio komentaru (kas su kuo kalbejo ir pan) ir kiek as pati esu girdejus, tai tikrai daugelis lb nusivilia studijom. Bet jeigu daugelis taip jau lieka nepatenkinti, tai kdl konkursas i ta specialybe kiekvienais metais buna tooooks didelis?
Žinutė parašyta: 2008-06-30 11:36:50 | Nuoroda
O aš sakyčiau, bandyk. Manau, kad jeigu jauti, kad kažką turi savyje bendro su tuo tai reikia eit. Nepatenkinti lieka tie, kurie stoja, nes tai prestižas, o mokytis nepatinka ir sunku, nes nieko bendro patys su tuo neturi ir neįdomu. Čia nieką nebus lengva mokytis ir nepatiks, jeigu pačiam nebus tai įdomu. O dėl seimų visokių, jeigu dabar dar nereikia jokių diplomų tai nereiškia, kad ir vėliau nereikės. Keičiasi viskas, o be to ir visokie Euro parlamentai yra ir pan. institucijos. Vienu žodžiu, visai perspektyvu manau, ypač jeigu jauti, kad norėtum tai daryti, o ne tik nori ten, nes gražiai skamba ir prestižo taškų gausi daug ;].
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 11:50:08 | Nuoroda
Bet yra dar viena eeee problemele-kiek as pastebejau, moteru politikiu, politologiu ar pan niekas nenori (ce kalbu apie darbo santykius,o ne apie vedybas )!Pvz, kad ir per zinias ar pan, kai politologai komentuoja viena ar kt politini reiksini, dar niekad nemaciau, kad tai butu moteris, o ir seime-beveik vieni vyrai... Zinau, kad gyvename "moterys ir vyrai- lygus" visuomeneje, bet ar taip yra is tikruju? Matyt, kad nlb... Nors gal tai ir nekokia priezastis nesirinkti sios specialybes LOL
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:02:41 | Nuoroda
neapsisprendziu tarp politikos ir zurnalistikos. politikoj tektu daug mokytis, laabai daug skaityti uzsienietiskos literaturos, bet ir 3 uzsienio kalba isamokti, reali galimybe pagal erasmus isvykti. zurnalistikoj durniu voliociau del diplomo ir galeciau greitai pradeti rasineti visur, bet zurnalistui diplomo nereikia - svaebu cinkelio tureti, todel svarstau bent pabandyti krimsti rimtesnius mokslus o paskui magistra kokius viesuosius rysius ir isidarbinti spaudoj, televizijoj... as irgi ziuriu i ateiti, po 4 metu tokiu specialistu manau tikrai reiks zinau 3 baigusiu merginu pavyzdzius 1 - dirba uzsienio reikalu minsterijoj kanceliarini darba uz nedidele alga. 2 - dirba lrt, jau buvo japonijoje, afganistane - pasaka ;] 3 - pagal erasmus buvo prancuzijoje, susirado vyra prancuza, ten mokosi magistra ir kazka dirba, be galo dziaugiasi studijomis tspmi ;] dar karta parodau, jog viskas priklauso NUO ZMOGAUS
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:14:43 | Nuoroda
Pats masciau stoti i politikos mokslus bet pakalbejas su ten destanciu profesoriumi apsigalvojau. Zmones baige politikos mokslus negarantuoja sau politikos karjeros ir is vis is vienos laidos i uzsienio reikalu ministerija pakviecia tik viena zmogu ir tai dazniausiai pagal pazintis. Dauguma dirba klerkais valstybes istaigose. Aisku jei lb norit tai stokit gal jums pasiseks veliau prasimust gyvenime .
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:42:27 | Nuoroda
O kiek kainuoja politikos mokslu semestras dieniniame skyriuje mokamoje vietoje?
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:45:54 | Nuoroda
bet tai jeigu ten tiek mokomasi ir visokiausiu idomiu dalyku, negi tie issilavine zmones sugeba tik kazkokius lievius darbus susirasti?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 16:56:14 | Nuoroda
esu garantuota, kad VU politikos mokslai mano prasyme keliaus i pirma vieta. manau, bet kokiu atveju sios studijos suteikia daug ziniu ir yra naudingos zmogaus isprusimui. deja, jau kyla abejoniu ar pavyks istoti i vdf ;O
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 09:45:37 | Nuoroda
O tu nerasysi mokamo? Kokie tavo balai. Man irgi kyla abejoniu ;]].
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-04 22:33:44 | Nuoroda
Gal galėtumėt pasidalinti savo balais, kurie stoja? Politikos mokslai VU - vienintelė studijų programa, kurią užrašiau. Mano balai: lietuvių k. - 88, anglų ir istorija - 100. Konkursinis balas - 1966. Pagal pernai įstočiau be problemų. Bet dar galvoju, kad galbūt vertėtų papildyti prašymo lapą, nes dar imsiu ir netyčia neįstosiu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-05 02:03:33 | Nuoroda
And1s > manau be vargo istosi ;].
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą