VU klasikinė (lotynų ir sen. graikų) filologija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:08:58 | Nuoroda
živilė rašė:

Gal kas zino, kiek klasiku priima siais metais? Kol kas atrodo, kad labai moteriska grupe susirinks;)

Jei vaikinų noris, ne filologijoj jų rasi

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:15:19 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:
živilė rašė:

Gal kas zino, kiek klasiku priima siais metais? Kol kas atrodo, kad labai moteriska grupe susirinks;)

Jei vaikinų noris, ne filologijoj jų rasi

Tai kad reiksmes neturi

Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:17:47 | Nuoroda

Nežinau.Aš pati rašiau 2 vietoj...O pirmoj specialybę,kuri turbūt reikalauja žemesnių balų ir nėra tokia paklausi...Tai ,jei ten neįstoju,apie čia net pagalvot negalėsiu....Ir viena laisva vieta jūsų...

P.S. Manau,apskritai į VISAS filologijas mažai vaikinų stoja... Per vokeičių egzaminą kaip tik ir tekstas apie skirtingus merginų ir vaikinų mokymosi dalykus mokykloje buvo...

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-06-22 15:30:36 | Nuoroda

Aš pritariu, kad pinigai ne prestižinėje profesijoje, o darbe į kurį tu eini į šventę, nes tau malonu ten :) Atudijos ne 500 žmonių pergrūstoje teisėje, o ten kur paskaitos pralekia taip greit kaip vaikystėje baigdavosi mėgiama pasaka :) Aš vis labiau trokštu studijuoti senovinius raštus, versti religinio turinio senąsias knygas ir atsidėti moksliniam darbui :) Anksčiau maniau, kad studijuosiu Istorija, tačiau manau, kad šiose studijose įgysiu tai ko labiausiai reikia :) Beje, aš čia noriu dėl lotynų kalbos labiau nei dėl graikų:)

Žinutė parašyta: 2010-06-22 20:28:53 | Nuoroda
witiulka rašė:

Aš pritariu, kad pinigai ne prestižinėje profesijoje, o darbe į kurį tu eini į šventę, nes tau malonu ten :) Atudijos ne 500 žmonių pergrūstoje teisėje, o ten kur paskaitos pralekia taip greit kaip vaikystėje baigdavosi mėgiama pasaka :) Aš vis labiau trokštu studijuoti senovinius raštus, versti religinio turinio senąsias knygas ir atsidėti moksliniam darbui :) Anksčiau maniau, kad studijuosiu Istorija, tačiau manau, kad šiose studijose įgysiu tai ko labiausiai reikia :) Beje, aš čia noriu dėl lotynų kalbos labiau nei dėl graikų:)

Religinio turinio senąsias knygas...? Įdomiai...

Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:31:54 | Nuoroda

O kodėl gi ne.

Man patinka ta idėja mažų auditorijų, nežinau,gal iš užsienio kalbų grupelių visokių, kur į mokslo metų galą atkrenta visi norintys ir lieka keli entuziastai:D, ir taip smagu,visai kitas bendravimas ir su mokytojais. Baugu pagalvojus apie save pačiam gale,tarp šimtų kitų studentų,o dėstytojas kažką sau aiškina toli toli nuo tavęs...

Kažkaip galvoju, kad filologija visokiems krapštukams (ar tik ne lituanistės žodžiai:)). Nesu tikra,ar tai labai man tiktų... Ka jūs manot?

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:30:08 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

O kodėl gi ne.

Man patinka ta idėja mažų auditorijų, nežinau,gal iš užsienio kalbų grupelių visokių, kur į mokslo metų galą atkrenta visi norintys ir lieka keli entuziastai:D, ir taip smagu,visai kitas bendravimas ir su mokytojais. Baugu pagalvojus apie save pačiam gale,tarp šimtų kitų studentų,o dėstytojas kažką sau aiškina toli toli nuo tavęs...

Kažkaip galvoju, kad filologija visokiems krapštukams (ar tik ne lituanistės žodžiai:)). Nesu tikra,ar tai labai man tiktų... Ka jūs manot?

Aš irgi manau,kad darbas mažose auditorijose didelis privalumas.Aišku,tiems,kurie galvoja dirbt....Maža tikimybė,kad tarkim tavęs nepaklaus ko per paskaitą,kai grupėj iki 20 studentų ... 

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:52:10 | Nuoroda

O dėl tinkamumo..Kai aš sprendžiau, visų pirma atsirinkau,kas labiausiai patinka ir kur geriausiai atsiskleist galėčiau...Taigi pirma atmečiau matematiką- kartais ypač patikdavo,tačiau pastebėjau,kad trūksta motyvacijos- jei kas nepasiseka,nutrenkiu ir nesuku galvos...Toliau sekė lietuvių- nors ir labai įdomu, neblogai sekėsi užduotys su tekstu, interpretacijos, bet kai PAČIAI kažką sukurt reikėdavo.... Sėdėdavau valandų valandas ir kankindavausi...Taigi liko užsienio kalbos- visad su malonumu eidavau ir visad turėjau norą kuo daugiau išmokt ir visiškai laisvai kalbėt užsienio kaba, taigi laisvu metu net paskaitinėdavau ar pasimokydavau papildomai...O jei jau net laisvalaikį su tuo sieju,tai kas gali būt geriau negu tai ir studijuot... 

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:52:21 | Nuoroda

Va tau ir paskata visuomet mokytis:D

O man dar ir patiktų, nes -na,nežinau,kiek to bendravimo būna tarp dėstytojų ir studentų per paskaitas- bet man kaip oro reikia pastebėjimo,paskatinimo ir pagyrimo dirbant,o didelėse grupėse su juo sunkiau...

Žinutė parašyta: 2010-06-23 00:23:49 | Nuoroda

Aha..Paskatinimai ir pagyrimai motyvuoja ir mane... Tačiau pati džiaugčiausi,jei susidurčiau ir su "konkurencija"..T.y. su žmonėmis,kurie irgi motyvuoti bei daug ką gali...Tada ir pati betkuriuo atveju turėčiau pasitempti,nes matyti,kad dar yra kur tobulėti..Tačiau to ir konkurencija negalima pavadinti,nes dirbant mažose grupelėse bendravimas su bendrakursiais,manau, gana šiltas būtų...

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-06-23 16:39:55 | Nuoroda

Aš turėjau galvoje religinio turinio senąsias knygas- tai juk vienuoliai raše lotyniškas knygas :) ir jos (bent jau didžioji dalis) buwo apie religiją :)

Žinutė parašyta: 2010-07-06 22:47:37 | Nuoroda

Rašiau pirmu numeriu visgi. Kiek prisibijau krūvio, nes aš tokia...visada randu laiko pailsėti :D Bet bijau stoti ten, kur nenoriu, nes žinau, kad nelankysiu paskaitų, mokyklos patirtis - visokios chemijos žudė ir tikrai nelankiau :D

Kas dėl ateities, jei studijuojant taip baisiai perspektyvų nesimatys, magistrą galima ką nors praktiškesnio pasirinkt. Nors, jei paaiškės, kad neblogai sekasi, aš visai nesupykčiau kokia dėstytoja būti, likti universitetinėj aplinkoj. Tai va.

Šiaip kažkas užklausė dėl vaikinų, tai kiek mačiau, jų tikrai retai bebūna, iš esmės mane tai kiek gąsdina, vištynas :D No offence. Bet harmoninga aplinka, kai yra tiek vaikinų, tiek merginų, niekam nepakenkė. Bet nieko, filologės fizikus turi :D

Ryt laukiam istorijos rezultatų, jei ten nieko gero, so long klasikine, hallo germanistika.

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 95
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-06 22:55:09 | Nuoroda
CiaCia rašė:

Ryt laukiam istorijos rezultatų, jei ten nieko gero, so long klasikine, hallo germanistika.

Aha, man irgi rytoj viskas sprendziasi, tik as darysiu atvirksciai: jei istorija prastai, atsisveikinu su filosofija ir ateinu cia :)

Žinutė parašyta: 2010-07-06 23:01:13 | Nuoroda
živilė rašė:
CiaCia rašė:

Aha, man irgi rytoj viskas sprendziasi, tik as darysiu atvirksciai: jei istorija prastai, atsisveikinu su filosofija ir ateinu cia :)

Ar aš naiviai tikiuosi, kad klasikinėj vėlensniuose kursuose bus filosofijos? Antikos filosofų aišku, bet aš tikiuosi. Man ji saikingai labai patinka, kai per daug į ją gilinies kažkaip tampa beprasmė :P

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-07-06 23:04:15 | Nuoroda

Ne beprasmė, kiek nusišnekėjau. Kažkaip man tada žodžiai praranda prasmę..nesvarbu. Nesakau, kad i filosofiją stot yra kažkas kvailo ;)

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-06 23:19:05 | Nuoroda

Taip, man atrodo, kad visose specialybese yra filosofijos kursas, netgi VGTU, girdejau, turi:)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 03:32:14 | Nuoroda

Aš noriu išsamiai :D

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-07 17:49:19 | Nuoroda

Tai jau nebeateisiu cionai:)) Sekmes busimiems klasikams

Žinutė parašyta: 2010-07-07 21:01:20 | Nuoroda

I'm coming instead :D 97 istorijos, jei anglu iki 50 istempiu, tai bus neblogai, siaip daugiau 60 tikiuosi anglu, Ai, bet ramu dabar. Zivile, sveikinu su filosofija!

• Istorija / VBE 97
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą