VF vieta
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:46:11 | Nuoroda

Sveiki visi, planuoju stoti i kauno kolegija, i technologijos mokslu studiju sriti, ar imanoma istoti i valstybes financuojama  vieta, jei mano konkursinis balas  yra 11.68 ? 

• Informacinės technologijos / MBE 9
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / MBE 6
  • Matematika / VBE 17
  • Užsienio kalba (anglų) / MBE 7
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:46:48 | Nuoroda

Be to, kalbant apie medikus, juk jie, kad normalu darba gaut, turi prasimokyt rezidentura (20000lt i metus), dar ten kazka... Tada pinigeliai gal ir pradeda plaukt ;) Tad pamastyk is naujo. 

• Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:46:48 | Nuoroda

Be to, kalbant apie medikus, juk jie, kad normalu darba gaut, turi prasimokyt rezidentura (20000lt i metus), dar ten kazka... Tada pinigeliai gal ir pradeda plaukt ;) Tad pamastyk is naujo. 

• Istorija / VBE 86
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:47:27 | Nuoroda
PsicLt rašė:

Vistiek tu blogai palukanas skaiciuoji. Metines palukanas perskaiciuoja kas metus ;) Nuo esamos sumos. Ne nuo pradines. Jei pasiimi 16000lt su 5% (kas yra nerealu, kartoju) metinemis palukanomis, tai tu o 10 metu busi sumokejes bankui viso 26085.15lt :) Ir cia NE MEDIKAMS. 

• Istorija / VBE 86
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:47:55 | Nuoroda

Aš savęs nenuvertinu, man tik juokinga tokia tavo pozicija. Viską krauti ant ateities. Žinai jau geriau iš močiutės kojinės pasiskolinti tuos pinigus, nei imti iš banko poto gražinti 1,5 pasiskolinimo.

Su tokiu požiūriu į paskolas toli neisi. Man rodos vėliau bus reikia mašinos - paskola, kas tie 200 lt / mėn. Reikai buto - paskola, kas tie 500 lt / mėn.

Dėl medikų trūkumo - nežinau, tad ginčytis šia tema nenoriu, bet man atrodo kad viską trauki iš galvos.

Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:48:28 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:

@Mr.Lazy

Tai tu pakaiciavai, kad bendros palukanos bus 5% cia juk metines palukanos! na bet tu ir bukas...

Sorry, mano klaida, ne 3000, o 12000 gaunasi. Bet cia ne esme, nes mokant per 15m, gaunasi po kokius 350-400 i menesi. Tai cia medikams. O teisininkams, politikams, po 4-5k studijos i metus kainuoja. Tai per 4 metus ant 20k uzaugs dar 4k. 24k per 15metu gausis 133lt i menesi. Ziurek is bado nemirk.

Po keturiu metu krize bus pasibaigus. Galiu garantuoti. Jau dabar kaikurios valstybes is jos lipa. O medicinos srytyje darba rasti nera taip sunku. Cia rinka tikrai nera perpildyta. Ligonines uzsidarineja del mediku stokos.

Labai noreciau pamatyti kaip tu paskaiciuoji tokias palukanas noriu suzinoti ar tu tiesiog atsilikes ar is tikruju - totalus debilas

Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:50:47 | Nuoroda
Nastiona rašė:
Mr.Lazy rašė:
Kayen rašė:

Mr.Lazy iš kur tokios žinios, kad medikams labai gerai moka ir jiems lengva susirasti darbą ? 

Beje, tu galvoji, jog vos tik pradėjus gražinti paskolą, nebeskaičiuoja palūkanų... ? Gerai būtų.

Kiek tu skaitai yra "labai gerai moka"? O kad darba rasti lengva esu tikras. Kaip jau sakiau mediku truksta. Ligoninese nera kam dirbt.

karatais atrodai labai naivus...:) baiges kokia medicina, ar bet kokias kitas studijas, taves tikrai nelauks kazkur direktoriumi, ar jo pavaduotojo.. tikrai pradesi dirbti nuo pat paprasciausio darbo... o jau poto kilsi karjeros laiptais, taip.. ir tada alga bus gera... nebent turi pazystamu toj srity, ir iskart tave prastums...:) 

Kartais uznesi i narkomane, jeigu as jau naivus... Kur as rasiau apie direktorius, pavaduotojus, mersedesus ir t.t? Baik kliedet. O kad reik kilt karieros laiptais as ir pats aiskiai parasiau, bet nebaigus mokslu tu xuy kur pakilsi.

• Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 53
  • Matematika / VBE 49
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:51:47 | Nuoroda
drrimvydas rašė:

Sveiki visi, planuoju stoti i kauno kolegija, i technologijos mokslu studiju sriti, ar imanoma istoti i valstybes financuojama  vieta, jei mano konkursinis balas  yra 11.68 ? 

Nebijok tuoj ateis belekas18 ir tau pasakys kad įstosi kur tik nori su tokiu balu.

Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:53:22 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:

@Mr.Lazy

Tai tu pakaiciavai, kad bendros palukanos bus 5% cia juk metines palukanos! na bet tu ir bukas...

Sorry, mano klaida, ne 3000, o 12000 gaunasi. Bet cia ne esme, nes mokant per 15m, gaunasi po kokius 350-400 i menesi. Tai cia medikams. O teisininkams, politikams, po 4-5k studijos i metus kainuoja. Tai per 4 metus ant 20k uzaugs dar 4k. 24k per 15metu gausis 133lt i menesi. Ziurek is bado nemirk.

Po keturiu metu krize bus pasibaigus. Galiu garantuoti. Jau dabar kaikurios valstybes is jos lipa. O medicinos srytyje darba rasti nera taip sunku. Cia rinka tikrai nera perpildyta. Ligonines uzsidarineja del mediku stokos.

Labai noreciau pamatyti kaip tu paskaiciuoji tokias palukanas noriu suzinoti ar tu tiesiog atsilikes ar is tikruju - totalus debilas

As skaiciuoju kad palukanos augs tik 4 metus. Nesu del to tikras. Bet kaip tau gali skaiciuoti palukanas nuo jau is dalies grazintu pinigu? Ir debilas yra tas kuris paskaiciavo, kad medikas po 6m studiju per 10m tures 160k issimoket.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:54:09 | Nuoroda

Mediku tikrai nera per mazai, bent lietuvoj. Va geru mediku - taip. Bet tai cia jau financavimo trukumo kalte. Sekant naujausias zinias, gi buvo atvaziave ten kazkokie pasauliniai stebetojai ir pareiske, kad lietuvoje yra per daug mediku ir ligoniniu. Taip, jie tik ir laukia, kad atleisti daktarai ir medikai islektu i uzsieni, o ten ju jau su istiestom rankom lauks. Tad kai pagalvoji, kad valstybe financuoja ta studenta, kad gauti  mediko isilavima, o jis vistiek turbut isleks i usieni, nes cia per mazai jam mokes, o jei da paskola ant peciu, tai is vis 100 proc kad isleks. Nesudarymas geru sallygu dirbti yra didziausia musu valstybes problema.

Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:54:16 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
Nastiona rašė:
Mr.Lazy rašė:
Kayen rašė:

Mr.Lazy iš kur tokios žinios, kad medikams labai gerai moka ir jiems lengva susirasti darbą ? 

Beje, tu galvoji, jog vos tik pradėjus gražinti paskolą, nebeskaičiuoja palūkanų... ? Gerai būtų.

Kiek tu skaitai yra "labai gerai moka"? O kad darba rasti lengva esu tikras. Kaip jau sakiau mediku truksta. Ligoninese nera kam dirbt.

karatais atrodai labai naivus...:) baiges kokia medicina, ar bet kokias kitas studijas, taves tikrai nelauks kazkur direktoriumi, ar jo pavaduotojo.. tikrai pradesi dirbti nuo pat paprasciausio darbo... o jau poto kilsi karjeros laiptais, taip.. ir tada alga bus gera... nebent turi pazystamu toj srity, ir iskart tave prastums...:) 

Kartais uznesi i narkomane, jeigu as jau naivus... Kur as rasiau apie direktorius, pavaduotojus, mersedesus ir t.t? Baik kliedet. O kad reik kilt karieros laiptais as ir pats aiskiai parasiau, bet nebaigus mokslu tu xuy kur pakilsi.

Tai tame ir esme. Paziurek, kiek paskola kainuoja - nuo 16000lt sumoki 10000lt bankui, tai isivaizduok, kiek medikai sumokes. Plius, baige ta pirmaja pakopa jie nieko daryti kaip ir negali dar. Zemiausioj pakopoj dirbt :) Po to seka rezidentura - 2 metai po 20000lt (irgi paskola imsi? Paskaiciuot kiek nuo situ bus palukanu?) ir t.t. Gyvent dar reikia dirbant, mokescius moket. Labai jau tu patikliai ziuri i paskolas ;)

• Istorija / VBE 86
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:54:56 | Nuoroda
Kayen rašė:

Aš savęs nenuvertinu, man tik juokinga tokia tavo pozicija. Viską krauti ant ateities. Žinai jau geriau iš močiutės kojinės pasiskolinti tuos pinigus, nei imti iš banko poto gražinti 1,5 pasiskolinimo.

Su tokiu požiūriu į paskolas toli neisi. Man rodos vėliau bus reikia mašinos - paskola, kas tie 200 lt / mėn. Reikai buto - paskola, kas tie 500 lt / mėn.

Dėl medikų trūkumo - nežinau, tad ginčytis šia tema nenoriu, bet man atrodo kad viską trauki iš galvos.

Jei turi atliekamu pinigu, arba turtingus tevus, tai aisku neverta imt paskolos, bet kitu atveju, tai vienintele iseitis.

O del mediku trukumo, tai ne is galvos traukiu. Jomajo, zinias paziurek kartais. Uzsidarineja ligonines del darbuotoju trukumo.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Žinutė parašyta: 2009-07-07 13:59:55 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:

@Mr.Lazy

As skaiciuoju kad palukanos augs tik 4 metus. Nesu del to tikras. Bet kaip tau gali skaiciuoti palukanas nuo jau is dalies grazintu pinigu? Ir debilas yra tas kuris paskaiciavo, kad medikas po 6m studiju per 10m tures 160k issimoket.

Palukanos auga iki iki tol, kol grazini viska iki paskutinio cento. As paskaiciavau apytiksliai, taikant anuiteto taisykle. Taip dariau, kad galeciau paprastai pavaizduoti algoritma. Linijinis paskolos grazinimas yra palankesnis, bet pirmoji imoka atliekama jau vos ne paskolos isdavimo metu. Beje, as nepaskaiciavau 160kLt - cia jau nuo saves pridejai 30kLt?

Idiotams labai sunku todel, kad jie nesupranta, jog tokie yra

Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:02:05 | Nuoroda
PsicLt rašė:
Mr.Lazy rašė:
Nastiona rašė:
Mr.Lazy rašė:
Kayen rašė:

Tai tame ir esme. Paziurek, kiek paskola kainuoja - nuo 16000lt sumoki 10000lt bankui, tai isivaizduok, kiek medikai sumokes. Plius, baige ta pirmaja pakopa jie nieko daryti kaip ir negali dar. Zemiausioj pakopoj dirbt :) Po to seka rezidentura - 2 metai po 20000lt (irgi paskola imsi? Paskaiciuot kiek nuo situ bus palukanu?) ir t.t. Gyvent dar reikia dirbant, mokescius moket. Labai jau tu patikliai ziuri i paskolas ;)

Kazkodel jus pavyzdziu imat brangiausias studijas. Ir jas baiges juk nesedi vietoj ta rezidentura atlikinedamas. Dirbi juk. Nereikia kelt bangu.

O mediku trukuma manau pilnai irodo . Va pirmas per google pasitaikes straipsnis

www.veidas.lt/lt/leidinys.nrfull/48e9c69396784

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:02:29 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
Kayen rašė:

Jei turi atliekamu pinigu, arba turtingus tevus, tai aisku neverta imt paskolos, bet kitu atveju, tai vienintele iseitis.

O del mediku trukumo, tai ne is galvos traukiu. Jomajo, zinias paziurek kartais. Uzsidarineja ligonines del darbuotoju trukumo.

nes visi tie medikai nemato perspektyvo lietuvoja, ir lietuvos vyriausybe ju nevertina, ir algos nlb jau dideles, o uzsieny medikai labiau vertinami, tai ir isvyksta... :)

o del tu mersedesu, tai tu atidziau skaityk...:) ir matai, jau pradedi varyti.. :) reikia ramiau diskutuoti... realybeje taj su kumsciais uzpultum.. :D tu juk rasei, kad baighes mokslu, tikrai alga nebus ubagiska.. o kokia ta alga tau jau neubagiska? tikrai, dauguma absolventu prades dirbti ir gauti tik 1000 lt i menesi... ajsku gal kai kuriems pasiseks ir bus po 1500-2000lt.. tada jo.. bet tj dar dauguma negaus darbo... o jei nores isvaziuoti i uzsieni? sedes ten, ir galvos, blemba, reik dar bankui skola atiduot... aj.. cia kiekvienas turi savo nuomone:) 

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 87
  • Matematika / VBE 99
  • Užsienio kalba (rusų) / VBE 95
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:04:01 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:
Mr.Lazy rašė:
sokoladinis rašė:

@Mr.Lazy

Palukanos auga iki iki tol, kol grazini viska iki paskutinio cento. As paskaiciavau apytiksliai, taikant anuiteto taisykle. Taip dariau, kad galeciau paprastai pavaizduoti algoritma. Linijinis paskolos grazinimas yra palankesnis, bet pirmoji imoka atliekama jau vos ne paskolos isdavimo metu. Beje, as nepaskaiciavau 160kLt - cia jau nuo saves pridejai 30kLt?

Idiotams labai sunku todel, kad jie nesupranta, jog tokie yra

As matau kaip tau sunku. Tai paaiskink is kur tada 130k atsiranda su palukanom jei jau teigi kad tu nei debilas nei idiotas?

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:05:04 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
 Kazkodel jus pavyzdziu imat brangiausias studijas. Ir jas baiges juk nesedi vietoj ta rezidentura atlikinedamas. Dirbi juk. Nereikia kelt bangu.

O mediku trukuma manau pilnai irodo . Va pirmas per google pasitaikes straipsnis

As neemiau brangiausiu. Apie 10k priauga nuo 16000lt, t.y. nuo 4000lt uz metus - pigiausiu studiju. Del to ir sakau - paskaiciuok kiek moketu medikai, kurie po to dar ir aukstesnes (brangesnes) studijas turi baigt, jei nori kilt karjeros laiptais. O dar uz anas neissimokeje paskolos. Plius seima - net jeigu jos ir nera, kai tau 30 metu, gyventi vistiek reikia, mokescius moket ir t.t. ir pan.

• Istorija / VBE 86
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:06:37 | Nuoroda
Nastiona rašė:
Mr.Lazy rašė:
Kayen rašė:

nes visi tie medikai nemato perspektyvo lietuvoja, ir lietuvos vyriausybe ju nevertina, ir algos nlb jau dideles, o uzsieny medikai labiau vertinami, tai ir isvyksta... :)

o del tu mersedesu, tai tu atidziau skaityk...:) ir matai, jau pradedi varyti.. :) reikia ramiau diskutuoti... realybeje taj su kumsciais uzpultum.. :D tu juk rasei, kad baighes mokslu, tikrai alga nebus ubagiska.. o kokia ta alga tau jau neubagiska? tikrai, dauguma absolventu prades dirbti ir gauti tik 1000 lt i menesi... ajsku gal kai kuriems pasiseks ir bus po 1500-2000lt.. tada jo.. bet tj dar dauguma negaus darbo... o jei nores isvaziuoti i uzsieni? sedes ten, ir galvos, blemba, reik dar bankui skola atiduot... aj.. cia kiekvienas turi savo nuomone:) 

Ziurint kokioj srityje dirbsi. Uz 1000+ lt darba iki krizes buvo galima ras baigusiam vidurine. Po krizes bus tas pats. Logiskai mastant baiges universiteta zmogus daugiau uzdirbt turetu ir greiciau kilt karieros laiptais.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:08:24 | Nuoroda

Daugiau uzdirbt tikrai neuzdirbs. Programeriai nebent visokie... O siaip, skirsies nuo to su viduriniu tik tuo, kad tu turesi galimybe kilt karjeros laiptais, o tie po 12 klasiu ir sedes visa gyvenima uz ta 1000lt :) Teise baige subines valo pusvelciui seniams dirbantiems toj srity, kad gaut darbo patirties, nes be jos tu esi niekas ;) 

• Istorija / VBE 86
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2009-07-07 14:10:48 | Nuoroda
PsicLt rašė:
Mr.Lazy rašė:

As neemiau brangiausiu. Apie 10k priauga nuo 16000lt, t.y. nuo 4000lt uz metus - pigiausiu studiju. Del to ir sakau - paskaiciuok kiek moketu medikai, kurie po to dar ir aukstesnes (brangesnes) studijas turi baigt, jei nori kilt karjeros laiptais. O dar uz anas neissimokeje paskolos. Plius seima - net jeigu jos ir nera, kai tau 30 metu, gyventi vistiek reikia, mokescius moket ir t.t. ir pan.

Gerai. Tad skaiciuoju pagal save, jei negaunu vf, imu paskola. 4k i metus, per keturis metus 16k. Issimoku per 10m, tai reiskia 70% priauga, kadangi skaiciuojama ne nuo pradines sumos, tai tebunie 80%.  Gaunasi, kad per 10m turi 28k mazdaug susimoket. Gaunasi 230lt. Kadangi pradet moketi reikia tik metai po studiju, tai manau darba jau turesi. Ir tokia suma tikrai nera baisi zinant kiek naudos studijos dave.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą