Paspėliokim, koks autorių trejetukas bus 2010 lietuvių egzamine?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-22 15:20:51 | Nuoroda

Ar reikia egzaminui zinoti apie vaiciulaicio romana ''VALENTINA''? nes per nec raso kad noveles tereik 

Žinutė parašyta: 2010-05-22 15:20:54 | Nuoroda

Ar reikia egzaminui zinoti apie vaiciulaicio romana ''VALENTINA''? nes per nec raso kad noveles tereik 

Žinutė parašyta: 2010-05-22 17:07:13 | Nuoroda

Reikia ruoštis tik iš tų autorių ir kūrinių, kurie yra paminėti sąraše. Taigi "Valentinos" neturėtų būti :)

Žinutė parašyta: 2010-05-22 18:34:54 | Nuoroda

jaučiu, kad bus J.Marcinkevičius, B. Vilimaitė ir Š.Ragana..o lb norėčiau Biliūno, Nėries, Vaičiūnaitės ir tų, kuriuos nujaučiu būsiant  o šiaip tai greičiau viskas praeitų ir būtų ramu

• Geografija / MBE 8
  • Istorija / VBE 52
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 90
  • Užsienio kalba (rusų) / VBE 58
Žinutė parašyta: 2010-05-22 22:09:21 | Nuoroda
juliet rašė:

jaučiu, kad bus J.Marcinkevičius, B. Vilimaitė ir Š.Ragana..o lb norėčiau Biliūno, Nėries, Vaičiūnaitės ir tų, kuriuos nujaučiu būsiant  o šiaip tai greičiau viskas praeitų ir būtų ramu

tavo zodziai dievui i ausi

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-23 11:07:58 | Nuoroda

Labai didele galimybe gauti M. Marcinkevičių:) Arba dar girdėjau, kad V.Krėvę. O aš asmeniškai norėčiau R. Granausko arba J.Apučio (jis taip pat tikėtinas)

Žinutė parašyta: 2010-05-23 13:23:51 | Nuoroda

As nenustebciau,jei butu koks Donelaitis ar Sruoga. Taipogi Aputis,Skema ir Radauskas.  Nelabai tikiu,kad gali buti Biliunas,kuris buvo jau du metus is eiles. Pati labiau noreciau Apucio,Kreves,Marcinkeviciaus ar V. M. Putino,va tada tai butu sekme :)

Žinutė parašyta: 2010-05-23 13:33:04 | Nuoroda
ajipotU rašė:

As nenustebciau,jei butu koks Donelaitis ar Sruoga. Taipogi Aputis,Skema ir Radauskas.  Nelabai tikiu,kad gali buti Biliunas,kuris buvo jau du metus is eiles. Pati labiau noreciau Apucio,Kreves,Marcinkeviciaus ar V. M. Putino,va tada tai butu sekme :)

Sutampa mūsų norai. Aš irgi manau geriausiai galečiau parašyt iš "Skirgailos", "Mažvydo", o jei būtų Putino "Altorių šešėly" tai irgi apsidžiaugčiau

Žinutė parašyta: 2010-05-23 18:20:40 | Nuoroda

As nenustebciau,jei butu koks Donelaitis ar Sruoga. Taipogi Aputis,Skema ir Radauskas. Nelabai tikiu,kad gali buti Biliunas,kuris buvo jau du metus is eiles. Pati labiau noreciau Apucio,Kreves,Marcinkeviciaus ar V. M. Putino,va tada tai butu sekme

Sutampa mūsų norai. Aš irgi manau geriausiai galečiau parašyt iš "Skirgailos", "Mažvydo", o jei būtų Putino "Altorių šešėly" tai irgi apsidžiaugčiau

Manau, juos paprasciausia butu nagrineti,todel laikau "spygas", kad bent vienas is ju papultu :)

Žinutė parašyta: 2010-05-23 20:26:29 | Nuoroda

Aš su jumis ;D

Žinutė parašyta: 2010-05-24 18:52:43 | Nuoroda

ar Šatrijos Ragana yra psichologinio realizmo atstovė ar romantikė? Vienur rašo taip kitur kitaip

Žinutė parašyta: 2010-05-24 18:58:57 | Nuoroda
kariaujantis rašė:

ar Šatrijos Ragana yra psichologinio realizmo atstovė ar romantikė? Vienur rašo taip kitur kitaip

neoromantike ji. bet apysakoj sename dvare yra psichologizmo bruozu. apskritai tai ji moderniste, o modernizmas ten darskyla i tuos visus neoromantizmus, simbolizmus, jam budingas psichologizmas. tikiuosi, supratai

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-24 21:59:31 | Nuoroda

jus labai lengvus issirinkot ir tikites, as isivaizduoju kad jusu isvardyti tikrai nebus. bus tokie kokiu isivaizduoju as, manau pataikysiu teisingai ir niekam nesakysiu :D 

Žinutė parašyta: 2010-05-25 13:11:20 | Nuoroda
Pixma rašė:

jus labai lengvus issirinkot ir tikites, as isivaizduoju kad jusu isvardyti tikrai nebus. bus tokie kokiu isivaizduoju as, manau pataikysiu teisingai ir niekam nesakysiu :D 

kokia trenkta.

• Matematika / VBE 99
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-25 15:13:15 | Nuoroda

Vat tokiem pavydiem žmonėm paskui ir nesiseka :D 

Žinutė parašyta: 2010-05-25 15:26:00 | Nuoroda
ingree rašė:

Vat tokiem pavydiem žmonėm paskui ir nesiseka :D 

cia tu kam? ;)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-25 15:48:36 | Nuoroda

oj pixma... :D perskaičius tavo žinutę tik ir kyla klausimas kaip tu gali būti 12 klasėj... toks vaikiškas elgesys...  

Žinutė parašyta: 2010-05-25 22:32:37 | Nuoroda

gal kas esate pasirase autoriu konspektus, gal galetumete padeti su kurybos bruozais kai kuriu autoriu? :) parasykit i arb skype: airidasss93 Labai reiketu pagalbos

Žinutė parašyta: 2010-05-26 00:17:06 | Nuoroda

na, aš pasikartosiu (  ), tačiau manau, jog bus J. Marcinkevičius, nes jei gerai pamenu, kai Žemaitės 100-metis buvo, egzamine taip pat buvo jos darbai interpretavimui, o šįmet Marcinkevičiui 80-šimt, tad nemaža tikimybė yra.

Sekantis iš mano spėlionių sąrašo yra A. Škėma su savo psichologiniu intelektualiniu romanu  " Balta drobulė", nors didesnė tikimybė yra, jog 2011 metais jis bus, nes š.m. lapkryčio 29 jo šimtmetis.

ir paskutinis manau, jog gali būti H.Radauskas, nes ir jo šimtosios metinės buvo š.m. balandžio 23 dieną.

na, aš asmeniškai lyrikos neliesiu, nes tarpusavio santykiai nėra labai geri  tad ir , greičiausiai, nesimokysių lyrikų kūrybos bruožų.

o kaip jums, mielieji? ką jūs žadate mokytis, ko ne? :) o gal dauguma žada samprotauti?

Žinutė parašyta: 2010-05-26 11:23:28 | Nuoroda

o kas parengia egzamino užduotis?

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą