psichologijos studijos. kuris universitetas geriausias?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 18:37:28 | Nuoroda

as taip pat galvoju stoti y psichlogija, rasiausi ir MRU ir VU :) kazi kaip pavyks :)

Žinutė parašyta: 2010-06-14 22:42:28 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Nesuvokiu tų, kurie nori i psichologiją stot. Jums ką - savų problemų maža? Visą gyvenimą knaisiotis po kitų žmonių smegeninę. Nesuprantu, kame gerumas/smagumas. Pabandykit man paaiškinti, mažu žiū, pasikeis nuomonė, nors nuoširdžiai tuo abejoju.

Smegeninę turi ne tik kiti žmonės, bet ir aš pati. ( : Ir kaip jau minėjo kažkas anksčiau -- psichologija nėra tik kapstymasis po svetimas problemas. Tai gali būti tiek darbas laboratorijoje, tiek darbas kalėjime, psichiatrinėje klinikoje, mokykloje beigi kitose institucijose, seminarų vedimas, tyrimai etc etc etc. Sakysi, čia irgi kapstymasis po svetimas problemas? Ką tuomet pasakytum gydytojui? Jam ką, savų ligų maža?

O mintis, kad žinias reikia panaudoti tikslingai, taikli, bet Tavo plėtojamame kontekste skamba kiek per daug kategoriškai. Ne kiekvienas aštuoniolikmetis, net ir tvirčiausiai apsisprendęs, iš karto plunksnas įmerkia į tinkamą balą. Gal man tuo metu, kai stojau, atrodė, kad labai noriu būti inžiniere, bet štai paragavau mokslo, galbūt kažkiek prisiliečiau prie inžinierės darbo ir ilgainiui supratau, jog tai tikrai ne mano sritis. Atradau save kitur -- dizaine. Pasukau link išsvajotojo dizaino. Kas blogai? Čia mano gyvenimas, mano laikas, mano žinios ir mano pinigai, mokami už mokslą, ir kad kažkas iš šono nusprendžia, kaip ką turėčiau paskirstyti -- na, atsiprašau... ( :

Ai, kas apie stojimus: rašiau VU, VDU ir galiausiai MRU. Nors dėl MRU baisoka. Viena vertus, jauni dėstytojai -- gerai, kita vertus -- patirties maža. Kiek iš svetimų atsiliepimų susidariau nuomonę, psi studijos MRU tikrai nėra pats geriausias variantas. VDU gerai tas, kad yra galimybė pasirinkti gretutines studijas, liberalus tvarkaraštis, o ir studijų programa bent jau atrodo (!) visai viliojanti. O VU... VU yra VU.

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 60
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:53:55 | Nuoroda

Man tas "VU yra VU" labai dviprasmiškai skamba. Viena vertus- stiprus, užsitarnavęs gerą reputaciją, kitavertus- pastovus, neieškantis naujovių, vadinasi, netobulėjantis, stovintis vietoje.....

• Biologija / VBE 60
  • Chemija / VBE 65
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 52
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 72
Žinutė parašyta: 2010-06-15 14:16:27 | Nuoroda
Sandrius rašė:

Man tas "VU yra VU" labai dviprasmiškai skamba. Viena vertus- stiprus, užsitarnavęs gerą reputaciją, kitavertus- pastovus, neieškantis naujovių, vadinasi, netobulėjantis, stovintis vietoje.....

Aha, man irgi galvoj kirba, kad gal VU užmigęs ant laurų, bet negaliu to nei paneigti, nei pagrįsti, kadangi neteko jame studijuoti. O studentų, ypač psichologijos, kurie peiktų savo alma mater, lyg ir neteko sutikti. 

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 60
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2010-06-15 19:13:17 | Nuoroda
Sandrius rašė:

O labai daug žinai? ;) Negalima sakyti, kad stovi vietoje. Atsiranda naujos paskaitos, sudarinėjamos studijų programos remiantis studentų nuomone, po kiekvieno semestro atliekamos apklausos studijų kokybės gerinimui. Žinoma, yra dalykų, kurie nesikeičia n metų, bet ir jie keisis kai ateis kai kam pensija ;]

Be to psichologijos mokslas Vu yra stipriausias. Tas pasakymas, kad MRU nekiša nereikalingų dalykų yra kiek keistokas. Kiek mokausi, tiek atrodo viskas daugiau ar mažiau reikalinga, nes ypač psichologas turi turėti platų akiratį. Pastudijavę psichologiją daugiau turėtumėt suprasti, kad ir pats mokslas yra siaubingai platus, turi daug ir labai daug šakų, o kad pasirinktum sau tinkamą sritį vis tiek turi pačiupinėti ne tik paviršių, kaip, kiek pastebėjau, daroma kai kuriuose kituose universitetuose.

Čia daugiau priklauso nuo to, ko pats nori iš studijų. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-17 10:14:50 | Nuoroda
Amely rašė:
Sandrius rašė:

O labai daug žinai? ;) Negalima sakyti, kad stovi vietoje. Atsiranda naujos paskaitos, sudarinėjamos studijų programos remiantis studentų nuomone, po kiekvieno semestro atliekamos apklausos studijų kokybės gerinimui. Žinoma, yra dalykų, kurie nesikeičia n metų, bet ir jie keisis kai ateis kai kam pensija ;]

Be to psichologijos mokslas Vu yra stipriausias. Tas pasakymas, kad MRU nekiša nereikalingų dalykų yra kiek keistokas. Kiek mokausi, tiek atrodo viskas daugiau ar mažiau reikalinga, nes ypač psichologas turi turėti platų akiratį. Pastudijavę psichologiją daugiau turėtumėt suprasti, kad ir pats mokslas yra siaubingai platus, turi daug ir labai daug šakų, o kad pasirinktum sau tinkamą sritį vis tiek turi pačiupinėti ne tik paviršių, kaip, kiek pastebėjau, daroma kai kuriuose kituose universitetuose.

Čia daugiau priklauso nuo to, ko pats nori iš studijų. :)

Nieko beveik nežinau. Tik pasakiau, kaip nuskambėjo pasakymas... Bet, beabejo, norėčiau ir daugiau sužinot apie abu universitus. Ir iš abejų pusių. O dabar stumia vieni ant kitų? Kam/ Geriau apibūdintumėt savo universitetus objektyviai. Manau abu turi ir pliusiukų ir minusiukų.....

• Biologija / VBE 60
  • Chemija / VBE 65
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 52
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 72
Žinutė parašyta: 2012-02-24 22:14:03 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Nesuvokiu tų, kurie nori i psichologiją stot. Jums ką - savų problemų maža? Visą gyvenimą knaisiotis po kitų žmonių smegeninę. Nesuprantu, kame gerumas/smagumas. Pabandykit man paaiškinti, mažu žiū, pasikeis nuomonė, nors nuoširdžiai tuo abejoju.

Vienas absurdiškiausių kada nors skaitytų komentarų. O nepagalvojai, kas būtų, jeigu visi žmonės užsidarytų tarp savų problemų ir liktų abejingi šalia esančiam? Tavo minimas "gerumas/smagus" slypi tame, kad tu gali padėti žmogui, kad tu gyveni ne tik sau ir dėl savęs, tačiau ir dėl kitų. Kitas dalykas - psichologas (o ypač jeigu jis tęs studijas) turi galimybę mokytis visą gyvenimą, galbūt kažkam tai atrodo nereikalinga, tačiau mane ši mintis žavi (nesakau, kad kitų profesijų asmuo arba tiesiog žmogus neturi tokios galimybės, tačiau dabar kalbame tik apie psichologiją). Ir, beje, daug pasakantys Golemano žodžiai: "Kitas veiksmingas sielvarto ir graužaties įveikimo būdas yra pagalba jos reikalingiems žmonėms. Depresijos pagrindas yra nuolatinis galvojimas apie save ir rūpinimasis savimi, todėl pagalba kitiems ir gebėjimas suprasti kitų širdgėlą padeda užmiršti savo liūdesį."

Žinutė parašyta: 2012-03-03 21:59:22 | Nuoroda

Aš irgi norėčiau studijuoti psichologiją. Tai pirmoj vietoj rašysiu VDU :D

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą