klausk VDU
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:08:06 | Nuoroda
vitae rašė:

O jeigu nebesimokysiu anglų kalbos, galėsiu mokytis ispanų kalbą nemokamai? Ar vistiek reikės susimokėti?

Beje, jei nebesimokau anglų kalbos, ar man jos universitete reikės? Tarkim jei prisisireiks kokiam 3čiam kurse, tai aš jau būsiu stipriai primiršus viską :)

Studijuijant ypač antram ir trečiam kursuose reikės anglų kalbos, nes daug reikės skaityti, visa mokslinė literatūra yra anglų kalba.  Taip galėsite mokytis kitą kalbą nemokamai, tiesiog gali reikti truputėlį parašų susirinkti.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:09:42 | Nuoroda

Sveiki, skaiciau, kad siemet bus skiriami papildomi 7.7mln litu stipendijoms universitetuose, norejau paklausti galbut bus didinamas stipendiju dydis ar daugiau studentu jas gaus?

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:15:19 | Nuoroda
Minkaa rašė:

Sveiki, skaiciau, kad siemet bus skiriami papildomi 7.7mln litu stipendijoms universitetuose, norejau paklausti galbut bus didinamas stipendiju dydis ar daugiau studentu jas gaus?

Na stipendijos VDU yra ir taip dideles, o studentu skaicius visgi pagal nuostatus turetu islikti toks pats.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:21:11 | Nuoroda

O jeigu pasikalbeciau su valdzia, ar imanoma kaip nors butu susitarti del istestiniu gretutiniu studiju, ar tai priestarauja kokiems nors jusu nuostatams ir yra visikai neimanoma ir net nesvarstytina?

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:25:05 | Nuoroda
ememdemz rašė:

O jeigu pasikalbeciau su valdzia, ar imanoma kaip nors butu susitarti del istestiniu gretutiniu studiju, ar tai priestarauja kokiems nors jusu nuostatams ir yra visikai neimanoma ir net nesvarstytina?

Na kai įstosite, galite kreiptis į savo dekanatą pirmiausiai ir pasiteirauti ar dekanas leistų jums rinktis gretutinę programą. Vėliau galima būtų susiderinti galbūt su akademinių reikalų tarnyba dėl paskaitų lankymo. O jau galutinė instacija kas galės padėti tai studijų prorektorius :) manome jis jums tikrai padės ir leis mokytis gretutinę programą. :) kas nori siekti daugiau visad tam yra suteikiamos galimybės :)

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:28:19 | Nuoroda
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:
ememdemz rašė:

Na kai įstosite, galite kreiptis į savo dekanatą pirmiausiai ir pasiteirauti ar dekanas leistų jums rinktis gretutinę programą. Vėliau galima būtų susiderinti galbūt su akademinių reikalų tarnyba dėl paskaitų lankymo. O jau galutinė instacija kas galės padėti tai studijų prorektorius :) manome jis jums tikrai padės ir leis mokytis gretutinę programą. :) kas nori siekti daugiau visad tam yra suteikiamos galimybės :)

Galima isimyleti VDU uz tokius dalykus :) Aciu Jums labai, kad suteiket vilties.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:40:07 | Nuoroda

įmanoma būtų įstoti su LT-54, Istorija-72, anglų-47 ir matematikos  a lygiu 9 vidurkis į vf viešąjį administravimą?

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:20:20 | Nuoroda

Man tai susidaro toks įspūdis, kad į politologiją, viešąjį administravimą ir teisę norinčių yra gerokai daugiau nei jūs pajėgūs priimt, tai kaip bus? Tarkim į politologiją nori stot kokie 200-300, visi su pakankamai aukštais konkursiniais balais, ką jūs tada darot? :)

• Informacinės technologijos / VBE 10
  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / MBE 8
  • Matematika / VBE 18
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:25:13 | Nuoroda
Maklaudas iš Maklaudų giminės rašė:

Man tai susidaro toks įspūdis, kad į politologiją, viešąjį administravimą ir teisę norinčių yra gerokai daugiau nei jūs pajėgūs priimt, tai kaip bus? Tarkim į politologiją nori stot kokie 200-300, visi su pakankamai aukštais konkursiniais balais, ką jūs tada darot? :)

Na taip, universitetas nėra guminis ir visų priimti negalime, universitetas nustatė minimalų balą 8, jo nesurinkę nebus priimami. Taip pat yra nustatytas ir vietų skaičius tad priimame tik geriausius.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:26:36 | Nuoroda
Pauliukou rašė:

įmanoma būtų įstoti su LT-54, Istorija-72, anglų-47 ir matematikos  a lygiu 9 vidurkis į vf viešąjį administravimą?

Na viešasis administravimas šiemet labai populiarus, tad sunku pasakyti ar su tokiais balasi įmanoma gauti krepšelį. Kad į vnf tai tikrai įstosite.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:40:52 | Nuoroda

sveiki,

aš visiškai nesuprantu gretutinių studijų sistemos. gal galėtumėte apie ją plačiau ? jeigu įstoju pas jus į VF kokios nors studijų krypties ir noriu pasirinkti gretutines studijas, nuo ko pradėti, kaip viskas vyksta ir pan. ?

Dėkui,

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:42:26 | Nuoroda
Великий комбинатор rašė:

sveiki,

aš visiškai nesuprantu gretutinių studijų sistemos. gal galėtumėte apie ją plačiau ? jeigu įstoju pas jus į VF kokios nors studijų krypties ir noriu pasirinkti gretutines studijas, nuo ko pradėti, kaip viskas vyksta ir pan. ?

Dėkui,

Apie gretutines studijas skaitykite cia :)

vdu.lt/studijos/gretutines-studijos.html

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:45:36 | Nuoroda

Taip išeina, kad jos nemokamos ? Jeigu įstoju į politikos mokslus ar viešąjį administravimą, galiu pasirinkti viešąją komunikaciją. Tokiu atveju man tereikia užpildyti formą ir viskas ? Ar yra kokie konkursai ir panašiai ? 

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:46:45 | Nuoroda
Великий комбинатор rašė:

Taip išeina, kad jos nemokamos ? Jeigu įstoju į politikos mokslus ar viešąjį administravimą, galiu pasirinkti viešąją komunikaciją. Tokiu atveju man tereikia užpildyti formą ir viskas ? Ar yra kokie konkursai ir panašiai ? 

Konkusų nėra, tiesiog užpildote prašymą ir mokotės :) viską teisingai supratote

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:59:02 | Nuoroda

o istojus i politikos mokslus galima kaip gretutines studijas pasirinkti tiksliuosiu mokslus, pvz matematika ir jos taikyma arba verslo ir taikomaja informatika?

Žinutė parašyta: 2010-07-12 16:01:06 | Nuoroda
MariusLXIX rašė:

o istojus i politikos mokslus galima kaip gretutines studijas pasirinkti tiksliuosiu mokslus, pvz matematika ir jos taikyma arba verslo ir taikomaja informatika?

Taip galima ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-12 17:06:04 | Nuoroda
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:
TikAsh rašė:

Laba diena,

Laikiau  medijų meno stojamąjį egzaminą.Liepos 9d. LAMOJ gavau įvertinimą už jį 95 balus.Kiek buvo galima daugiausiai surinkti balų?Ar jau gavau galutinį įvertinimą?Beje,ar yra didelė tikimybė,kad gausiu vf vietą,jei lietuvių egz turiu 98,anglų metinį 8?VDU prašyme rašiau pirmoje vietoje.

Sveiki,

Na jūsų įvertinimai egzaminų yra laaaaabbbaaaaiiii gerai :) Džiugu, kad tokie moksleiviai stoja pas mus. Ar tai yra galutinis egzamino rezultatas, dar negalime jums to patvirtinti. Nes mums kaip ir jums rašo, kad tau antros dienos rezultatai. jūs surinkote 95 iš 100. Tai tikrai labai gerai ir tikrai įstosite ;)

Ačiū,šiek tiek nuraminot,tai gal tikrai bus ta vf vieta :)

• Dailė / MBE 10
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-07-12 17:11:32 | Nuoroda

Laba diena,

Norėčiau paklausti, ar įstočiau i lietuvių filologiją vf , su tokiais egzaminų rezultatais: Lietuvių k - 84, istorija - 5, anglų k- 23. Mano metiniai pazymiai : Lietuvių - 9 (A), anglų k. - 8 (A), istorija- 6 (A). Antros uzsienio kalbos neturiu, ar dėl to, man krenta balas? Iš anksto dėkoju.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 17:37:22 | Nuoroda

Sveiki, ar pirmam semestre yra mokamos stipendijos ? Jei taip, pagal ką ? :)

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 54
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 85
Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:51:55 | Nuoroda

ar imanoma(pagal pareitus metus) istoti i vf menotyra, viesaji admin ar viesaja komunikacija su tokiais balais: Lt 80 Ist 76 Angl 35 ir matke B lygis 9 ;] aciukas;p

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą