klausk VDU
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-01 09:30:30 | Nuoroda
Visaine rašė:

Ar galėtumėt paaiškinti dar apie tuos krepšelius. Tarkim, į kokią nors specialybę, pvz. anglų, yra labai daug norinčių. Ir tarkim, visi jie nori į VDU. Ir netgi 100 ar daugiau iš jų laimi krepšelius. Tuo tarpu į kitas kalbas ar kitus universitetus nori stoti su prastesniais balais ir krepšelius gauna tik keletas. Kaip tada? Ar tada VDU priima visus tuos 100, o kiti universitetai tik keletą arba nieko? Ar VDU priima tik 20, o 80 gavusių krepšelius neįstoja?

Na universitetams yra nustatytas skaičius krepšelių kiek jie jų gali gauti sričiai (pvz. anglų kalba priklauso humanitarainei), tą skaičių nustato ministerija. Tuomet universitetas dar tuos krepšelius išdalina programoms. Ir pagal įstatymą universitetai gali priimti moksleivių daugiausiai 150 proc. kurie atsines krepšelius. (pvz. VDU numatyta kad į agnlų filologiją galima priimti 66 studentus su krepšeliais (100 proc.), tad jau maximumas būtų 99 krepšeliai (150 proc.). Tad jei atsiranda 200 norinčių studijuoti anglų filologiją ir jie visi gauna krepšelius, tad būna priimami 99, o kitų likusių svarstomas antras prioritetas ir jie jau papuola į kitą specialybę kurią parašė prašyme.

Vienas universitetas negali paimti daugumos srities krepšelių, jie beveik proporcingai išsidalina visiems. Žinoma priklauso nuo stojančiųjų konkursinių balų. Jei į vieną universitetą visi stoja su labai prastais blais, tai natūralu, kad į ubniversitetą ateina tik keli moksleiviai su krepšeliais, kadangi kitų buvo permažas balas, kad jį gautų.

Tikimės, kad aiškiai paaiškinom ;) 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 18:23:20 | Nuoroda

Taip, dabar aišku, ačiū.

• Informacinės technologijos / MBE 10
  • Istorija / VBE 31
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 91
  • Matematika / MBE 9
  • Užsienio kalba (vokiečių) / VBE 69
Žinutė parašyta: 2010-07-01 20:49:47 | Nuoroda

Norėčiau pasiteirauti dėl kalbų. Jei aš moku už kalbą, bet ją besimokydama viršiju bendrą kreditų skaičių ( na sakykime trečiame kurse imu mokytis kalbą), ar man dar reiks papildomai mokėti už viršytą kreditų skaičių? turiu omenyje tuos 160(max 164) kuriuos turiu surinkti per 4 metus. 

nes kitaip kalbų mokymosi galimybės labai susiaurėja 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:28:47 | Nuoroda

kokie, stojant į politikos mokslus, +/- turi būt kitų egzaminų balai, jeigu lietuvių 70?

• Istorija / VBE 84
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:37:45 | Nuoroda
Agnė. rašė:

kokie, stojant į politikos mokslus, +/- turi būt kitų egzaminų balai, jeigu lietuvių 70?

dabar jau kai pradeda aiškėti rezultatai, pagrindiniai klausimai ir temos šiuose forumuose bus 'ar aš su tokiais balais tikrai įstosiu' arba 'kiek turėčiau gauti to ir to, kad įstočiau'.:D na, žmonės, netingėkit susirasti praeitų metų statistikos ir pasinaudoti balų skaičiuokle, negi norit, kad imtų kas kitas ir už jus skaičiuotų?: )

Žinutė parašyta: 2010-07-02 08:28:54 | Nuoroda
Astaa rašė:

Norėčiau pasiteirauti dėl kalbų. Jei aš moku už kalbą, bet ją besimokydama viršiju bendrą kreditų skaičių ( na sakykime trečiame kurse imu mokytis kalbą), ar man dar reiks papildomai mokėti už viršytą kreditų skaičių? turiu omenyje tuos 160(max 164) kuriuos turiu surinkti per 4 metus. 

Tikrai nereikės mokėti ;) juk jūs jau susimokėsite už kalbą, tai čia tas pats kas mokėtumėte už kreditus tik labai pigiai ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-02 08:30:25 | Nuoroda
Agnė. rašė:

Pagal pernai metus, stojantysis iš kitų egzaminų turėdamas po 80, įstojo į VF. kaip šiemet bus mes tikrai nežinome ;) iš ankstesnių metų praktikos, tai rezultatai stipriai nesikeičia.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 08:33:17 | Nuoroda
anonimiška rašė:
Agnė. rašė:

dabar jau kai pradeda aiškėti rezultatai, pagrindiniai klausimai ir temos šiuose forumuose bus 'ar aš su tokiais balais tikrai įstosiu' arba 'kiek turėčiau gauti to ir to, kad įstočiau'.:D na, žmonės, netingėkit susirasti praeitų metų statistikos ir pasinaudoti balų skaičiuokle, negi norit, kad imtų kas kitas ir už jus skaičiuotų?: )

Deja bet balų skaičiuokelės klaidingai skaičiuoja balą ;) jau geriau trukdykit mus VDU darbuotojus ir mes jums paskaičiuosime. O koks bus pereinamas balas ištiesų mes žinosime labai vėlai, o prognozuoti koks jis bus nedrįstame :)

Daugiau informacijos visad teikia:

VDU Studijų marketingo tarnyba

facebook grupė: VDU moksleiviams

Adresas: K. Donelaičio g. 52- 114 kab., Kaunas

Žinutė parašyta: 2010-07-02 10:55:59 | Nuoroda
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:
Astaa rašė:

Tikrai nereikės mokėti ;) juk jūs jau susimokėsite už kalbą, tai čia tas pats kas mokėtumėte už kreditus tik labai pigiai ;)

ačiū! vilčių dar yra :D

• Istorija / VBE 84
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-07-02 13:23:11 | Nuoroda

Sveiki,

koks praeitais metais buvo balas i verslo informatika(vf ir vnf)?

Žinutė parašyta: 2010-07-02 13:31:46 | Nuoroda

Turejau omenyje Taikomaja ir verslo informatika.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 21:13:24 | Nuoroda

sveiki :) kiek siemet studentu planuojate priimti i menotyra? ir kiek is siu vietu bus vf?

• Istorija / VBE 62
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-07-02 21:32:24 | Nuoroda
Agnė. rašė:
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:
Astaa rašė:

ačiū! vilčių dar yra :D

Na, bent tau gerai :))

Klausimas: ar jei dabar as istorija ir anglu kalba islaikyciau apie 90 proc., o LyTu apeliacija rezo nepakeistu, tai ar tiketina istot i VDU Politikos Mokslus VF? Nes jei balu skaiciuokle ne taip skaiciuoja, tj...

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 24
  • Matematika / VBE 60
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:10:06 | Nuoroda

laba dienele;] norėjau pasiteirauti dėl ekonomikos. ar pagal praeitus metus skaičiuojant galėčia įstoti į vf vietą su 74lietuvių apie 80matematika ir kiek daug maž tada turėčiau gauti iš istorijos ar anglų(nes kaip suprantu imtu to kuris geresnis būtų)? ačiū

Žinutė parašyta: 2010-07-04 16:01:35 | Nuoroda

I ekonomika VF gali tiketis tik simtukininkai.. 

Žinutė parašyta: 2010-07-04 16:29:38 | Nuoroda

Čia galite pasižiūrėti priėmimo į VDU studijas 2009 statistiką (92-93psl.)

www.vdu.lt/public/var/files/studijos-vdu-2010.pdf

Žinutė parašyta: 2010-07-04 19:10:07 | Nuoroda

tai nėra šansų?

Žinutė parašyta: 2010-07-07 08:21:49 | Nuoroda
Savana rašė:

laba dienele;] norėjau pasiteirauti dėl ekonomikos. ar pagal praeitus metus skaičiuojant galėčia įstoti į vf vietą su 74lietuvių apie 80matematika ir kiek daug maž tada turėčiau gauti iš istorijos ar anglų(nes kaip suprantu imtu to kuris geresnis būtų)? ačiū

Sveiki,

Na pagal praėjusių metų statistiką, kad gauti valstybės krepšelį iš anglų arba istorijos reiktų gauti apie 80, tuomet jau galėtumėtie būti tikra, kad įstosite į VF vietą.

Žinutė parašyta: 2010-07-07 08:23:17 | Nuoroda
Savana rašė:

tai nėra šansų?

Šansų tikrai yra. Nėra tiek šimtukininkų kiek yra vietų ;) tad negąsdinkite vieni kitų be reikalo ;) Statistika tokia, jei visus reikalingus egzaminus išlaikote 70-80 tai tuomnet dar yra šansų įstoti į nemokamas studijas.

Žinutė parašyta: 2010-07-07 10:00:10 | Nuoroda

ačiū labai už atsakymą. nuraminot :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą