Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2010-07-05
23:09:45
| Nuoroda
As:) rašė:
7day rašė:
.Man asmeniskai sedint lietuviu kalbos pamokose pas mokytoja , kuri tikrai nuosirdziai paskaydavo ""vaikai, me smokyojai neiznome ko is jusu norima, ir ko is musu"", begalo patikdavo ir ji skirdavo laiko ir papasakodavo kaip ten vyksta kokios tai pertvarkos ar istatymu kurimai, del to girdedami kaip mokytoja gupdziasi, ir pati pasako, jog ne zmones, o zverys dabar tens edi Akivaizdu, kad Lietuvos mokyklose pamokų laikas išnaudojamas turiningai - "bėdavonėms", kaip viskas blogai. Ka tu ismanai:DD Ryškiai daugiau už tave. Visada mokiausi lietuvių kalbą, per pamokas mokytoja nepasakojo, kokie visi žvėrys, ir gavau 99. Ir ką? Jūs visi tesugebat vaidint aukos vaidmenį - aš toks protingas, tik jie manęs neįvertino. Jei toks jau protingas, tai prasimuši gyvenime ir be tų egzaminų. Jei kvailas, ir šimtukai nepadės. Jėzau, tikri vaikai baigia mokyklą, prapuls tokie pasaulyje. Gaila. |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
00:52:27
| Nuoroda
man čia šiaip toks klausimas pamąstymui iškilo - rašai apeliaciją, gauni naują įvertinimą, o rugsėjį nec'e pamatai, kad darbas už kurį tave vertino yra ne tavo. kas tada? aišku, čia gal ir nedidelė tikimybė, kad taip gali būt, bet vis tiek labai nesmagu, kai negali savo pats nuvažiavęs į Vilnių, nec'ą pamatyt ir vis abejoji, ar tikrai tavo darbą tikrina |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
12:10:01
| Nuoroda
as taip pat norejau paklaust. jei per egzamina as surinkau pvz 50%, ir jei atsirastu koks 100 ar daugiau zmoniu, kurie turetu mazesni ivertinima uz mane. jei tas 100 zmoniu paduotu apeliacija, o po apeliacijos paaisketu kad jie surinko daugiau tasku uz mane, mano balas procentais po apeliaciju taip pat sumazes, nes as busiu aplenkes simtu zmoniu maziau? |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
12:53:44
| Nuoroda
Turiu klausimą. tie kurie rašo apeliacijas ir kurių darbų nespės ištaisyti iki 19d. ar tiem žmonėm reikia rašyt koki laišką ar prašymą pratesti stojimo laika iki 22os dienos? ar nec pats viską žinos ir perduos? |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
13:00:47
| Nuoroda
7day rašė:
7day rašė:
.Man asmeniskai sedint lietuviu kalbos pamokose pas mokytoja , kuri tikrai nuosirdziai paskaydavo ""vaikai, me smokyojai neiznome ko is jusu norima, ir ko is musu"", begalo patikdavo ir ji skirdavo laiko ir papasakodavo kaip ten vyksta kokios tai pertvarkos ar istatymu kurimai, del to girdedami kaip mokytoja gupdziasi, ir pati pasako, jog ne zmones, o zverys dabar tens edi Akivaizdu, kad Lietuvos mokyklose pamokų laikas išnaudojamas turiningai - "bėdavonėms", kaip viskas blogai. Ka tu ismanai:DD Ryškiai daugiau už tave. Visada mokiausi lietuvių kalbą, per pamokas mokytoja nepasakojo, kokie visi žvėrys, ir gavau 99. Ir ką? Jūs visi tesugebat vaidint aukos vaidmenį - aš toks protingas, tik jie manęs neįvertino. Jei toks jau protingas, tai prasimuši gyvenime ir be tų egzaminų. Jei kvailas, ir šimtukai nepadės. Jėzau, tikri vaikai baigia mokyklą, prapuls tokie pasaulyje. Gaila. Priciom giriesi kike tu gavai?Tas 99 dar nieko nesako, mes nesiguodziam kad gavom tiek, o ne daugiau, o tavo pasigirimas kad tiek gavai, tik ir parodo, akd rodos tas skaicius tau kazka duoda labai.Zmones daugiau pasiekia ir nesurinke daugiau tu procentu, reikia tik moketi gyvenime suktis, taip akd savo pasigyrima kike gavai ikisai nevietoje.Nereikia tik save isaukstinti, ir sakyti kokie dabar vaikai baige ir kaip jie prapuls gyvenime, simtai yra geresniu ir uz tave, bandau jau isivaizduoti, nereikia buti knygu grauzejai ir vaidinti protingai, apsukrumo daugiau, o ne kazkokios vaidybos kokias as protinga, ir siaip neprimesk tipiskos akiniuotis ""moksliukes"", vemti vercia nuo tokiu, nes dazniausiai tie ir pasimeta gyvenime;) taip, akd apie kitu pasimetima gyvenime nesnekek |
|
Vartotojas neegzistuoja |
Žinutė parašyta:
2010-07-06
13:29:01
| Nuoroda
Gavau 15%, padaviau apeliacija, ir jeigu atsitiktu tokia nesamone , kad per apeliacija numazintu man visus tuos varganus 15%, ir gautusi taip, kad po apeliacijos neislaikyciau, tai tada viskas ? Negauciau siais metais atestato? Paliktu antrais metais ? |
Žinutė parašyta:
2010-07-06
14:02:01
| Nuoroda
Antrais metais nepaliktų, bet negautum atestato. tektų kitais metais perlaikyti |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
14:08:37
| Nuoroda
sanemis rašė:
Mano manymu, lietuvių kalbos egzaminas yra "ydingas". Iš tiesų, jis gali šiek tiek ir bukinti žmogų, gaila, kad nėra gramatinės dalies, žinoma, oponentai sakys, kad ją pritaikai teksto rašymo dalyje, tačiau gali labai lengvai vieną žodį, kurio rašybos nežinai, pakeisti į sinonimą, nėra blogai gal toks gudravimas, žmogus vis dėlto mąsto, tačiau vistiek liks spragos. Taip pat ir su skyryba, galima rašyti trumpesnius sakinius arba tiesiog su žinomais jungtukais. Manau ir literatūros teorijos reiktų, bent jau minimaliai, kad žmogus gaudytusi amžiuose, žinotų kurinių rūšis, nes ypatingai tie, kurie rašo samprotaujamą rašinį, ko gero į tai neatkreipia dėmesio ir lieka taip pat spragos. Teksto rašymas taip pat yra svarbus, tai žmogaus kūryba, tačiau per mažai vien to. Visiškai su tavimi sutinku. Aš esu tos nuomonės, kad lietuvių kalbos egzamino struktūra keistina. Manau, užduotį turėtų sudaryti gramatika, skyryba, stilistika, kalbos klaidos, literatūros teorijos taikymas. Na, ir teksto suvokimo užduotis. Gramatikos normų, skyrybos taisyklių nepakeisi, savų neprigalvosi, ten arba žinai, arba ne. Kiekvienais metais lietuvių kalbos egzaminas tampa ginčų objektu, nes rašinio ar interpretacijos vertinimas pernelyg subjektyvus dalykas. Na, bet čia tik papostringavimai. |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
18:45:21
| Nuoroda
Sveiki, norejau paklausti, kaip yra del mokamo mokslo. Tarkime istoju i Ekonomika, i mokama. Jeigu gerai mokausi, kaip galiu patekti i nemokama? Po kiek laiko perskaiciuojama viskas ir panasiai? Dekui |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
18:48:59
| Nuoroda
Gali, bet man atrodo gali pereiti tik tada jei kažkasiškrenta iš nemokamo? Viskas perskaičiuojama po 2 metų. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
19:11:01
| Nuoroda
Be galo suzaveta AS:) mastymu. Kaip dauguma iki sio nesupranta esminio dalyko- juk yra akcentuojama ir gincijamasi,jog tos pacios klases mokiniai, pas ta pacia mokytoja gavo neadekvacius ivertinimus- tas kas mokesi samoningai - gavo labai zemus ivertinimus valstybinio egzamino metu, o tas , kas iki siol nezino Petras Cvirka kokio laikotarpio rasytojas gauna arti 80-90....Nelyginkite visu liceju, gimnaziju, rajoniniu mokyklu ir tu proporcijos procentu. Dar karteli- tomis salygomis besimokę, rodę per pamokas savo zinias- gavo skirtingai metiniame ir dar skirtingiau- atvirksciai- per egzamina. Ka , jie mokykloje specialiai nesuvoke koks rasytojas kokio laikotarpio ar pries klase ir mokytoja vaidino? Nekalbu apie rastinguma...... |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
19:42:28
| Nuoroda
Beja, kur dingo tas NEC'o atstovas jei jis toks ir buvo, is čia ? Nejaugi viska priėmė taip asmeniškai ir pabego ? Nes tikrai laukiu atsakymo į kelių žmonių klausimus. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
21:05:11
| Nuoroda
NEC atstovo ilgai lauke dar palaukim:) Gal ka teigiamo ir pazangaus esamoms problemoms spresti pasiulys? |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
21:14:49
| Nuoroda
pakeleivė rašė:
NEC atstovo ilgai lauke dar palaukim:) Gal ka teigiamo ir pazangaus esamoms problemoms spresti pasiulys? Tai gal pati pasiūlyk. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
21:18:35
| Nuoroda
Koks tikslas jam čia lankytis, jeigu tą patį per tą patį rašot, kad turėjote 8 ir iš egzo gavot 30, nusibodo ar ten kokie aferistai NEC dirba ir bla bla , nusibodo |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
22:45:24
| Nuoroda
Kaip bus skelbiami duomenys kur įstojom ? |
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
23:19:47
| Nuoroda
man atrodo Lamabpo |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
23:28:20
| Nuoroda
Svetelė rašė:
sanemis rašė:
Mano manymu, lietuvių kalbos egzaminas yra "ydingas". Iš tiesų, jis gali šiek tiek ir bukinti žmogų, gaila, kad nėra gramatinės dalies, žinoma, oponentai sakys, kad ją pritaikai teksto rašymo dalyje, tačiau gali labai lengvai vieną žodį, kurio rašybos nežinai, pakeisti į sinonimą, nėra blogai gal toks gudravimas, žmogus vis dėlto mąsto, tačiau vistiek liks spragos. Taip pat ir su skyryba, galima rašyti trumpesnius sakinius arba tiesiog su žinomais jungtukais. Manau ir literatūros teorijos reiktų, bent jau minimaliai, kad žmogus gaudytusi amžiuose, žinotų kurinių rūšis, nes ypatingai tie, kurie rašo samprotaujamą rašinį, ko gero į tai neatkreipia dėmesio ir lieka taip pat spragos. Teksto rašymas taip pat yra svarbus, tai žmogaus kūryba, tačiau per mažai vien to. Visiškai su tavimi sutinku. Aš esu tos nuomonės, kad lietuvių kalbos egzamino struktūra keistina. Manau, užduotį turėtų sudaryti gramatika, skyryba, stilistika, kalbos klaidos, literatūros teorijos taikymas. Na, ir teksto suvokimo užduotis. Gramatikos normų, skyrybos taisyklių nepakeisi, savų neprigalvosi, ten arba žinai, arba ne. Kiekvienais metais lietuvių kalbos egzaminas tampa ginčų objektu, nes rašinio ar interpretacijos vertinimas pernelyg subjektyvus dalykas. Na, bet čia tik papostringavimai. Lietuvių kalba ne vien gramatika. Esmė tame, kad jeigu būtų toks egzaminas, galėtume nurėžti pusę 11 - 12 klasės kurso. Egzamino forma problemos neišspręsi. Visa problema glūdi labai giliai ir neaišku ar mūsų anūkai jau matys normalią situaciją. Didžiausia bėda švietimo sistemoje. Tiek mokinių, tiek mokytojų. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
23:31:59
| Nuoroda
O DIEVE GAL GANA??? Jei nepatinka rašykit NEC, rašykit apeliacijas, nes nusibodo jau klausyti tikrai ... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
23:55:36
| Nuoroda
pakeleivė rašė:
Be galo suzaveta AS:) mastymu. Kaip dauguma iki sio nesupranta esminio dalyko- juk yra akcentuojama ir gincijamasi,jog tos pacios klases mokiniai, pas ta pacia mokytoja gavo neadekvacius ivertinimus- tas kas mokesi samoningai - gavo labai zemus ivertinimus valstybinio egzamino metu, o tas , kas iki siol nezino Petras Cvirka kokio laikotarpio rasytojas gauna arti 80-90....Nelyginkite visu liceju, gimnaziju, rajoniniu mokyklu ir tu proporcijos procentu. Dar karteli- tomis salygomis besimokę, rodę per pamokas savo zinias- gavo skirtingai metiniame ir dar skirtingiau- atvirksciai- per egzamina. Ka , jie mokykloje specialiai nesuvoke koks rasytojas kokio laikotarpio ar pries klase ir mokytoja vaidino? Nekalbu apie rastinguma...... Aš nežinau,kas yra Cvirka. Na maždaug , bet pavyzdžiui iš tų dvidešimtkažkelių autorių sąrašo egzaminui net ne visus skaičius, tik kas įdomiau buvo. Ir gramatikos taisyklių nemoku.Ir interpretacijos nerašius. Nežinau,kaip kiti iš mūsų grupės, bet kažkaip mūsų per pamokas ir nesistengė mokyti teorijos,o labiau diskutavom, nagrinėjom visokias temas, rašinių struktūros mokėmės kažkiek ir šiaip gan maloniai leidom laiką. Nes davė mums mokytoja suprasti,kad neišmoksi tam egzaminui vis tiek nieko:D O jį dauguma išlaikė virš 90. Tiesiog visad reikia mokėti prasisukti kažkaip, vieni sugeba,kiti ne. Kas negerai, lietuvių egzamine turi mokėti rašyti, o kaip tą daryti, neparašyta nei vadovėliuose,kiek skaičiau juos, nei konspektų knygose, ir net jei iškalsi Cvirkos kad ir visą biografiją, neišmoksi. |