Lietuvių filologija ir suomių kalba VU
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:12:22 | Nuoroda

Pedagogo kvalifikaciją galima gauti per pusę metų, jei neklystu. O baigus galima dirbti vertėja, žurnaliste, kultūros įstaigų darbuotoja. Aš tai paplanuoju studijas tęst Suomijoje, jei tik pavyktų :)

Žinutė parašyta: 2010-07-15 10:26:31 | Nuoroda

as tai irgi galvoju bandyt stoti i KU lt filologija ir suomiu kalba, bet niekada neturejau nieko bendro su su0omiu kalba ir ja isisivaizduoju kaip yapc sunkia... gal kas turit pazistamu kurie mokesi sio dalyko ir ka pasakojo?

Žinutė parašyta: 2010-07-15 11:15:02 | Nuoroda
iewaa rašė:

as tai irgi galvoju bandyt stoti i KU lt filologija ir suomiu kalba, bet niekada neturejau nieko bendro su su0omiu kalba ir ja isisivaizduoju kaip yapc sunkia... gal kas turit pazistamu kurie mokesi sio dalyko ir ka pasakojo?

Tai manau daugelis čia stoja tos kalbos nemokėdamas. Va kai įstosim, tada ir pramoksim :) Keliu pažįstamų atsiliepimai: "Paukščių kalba" arba "Jei mokytis ką nors iš skandinavų, šiaurės šalių kalbų, tai tik suomių" ;) Man tai vienodai šviečia, ar bus sunku, ar ne - visvien noriu suomių kalbos...

Žinutė parašyta: 2010-07-17 14:59:20 | Nuoroda

Ne tokia ji ir sunki:) Aš truputėlį mokiausi... Tik labai daug linksnių, kaip kokia atsvara anglų kalbai. Bet taip dar smagiau:) Šiaip įmanoma suprasti, atskirti žodžius kad ir muzikos klausantis, ne taip, kaip kokios prancūzų:)

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-18 17:38:40 | Nuoroda

Sveiki, visą dieną mane kamuoja  klausimas.. Konkursinį balą sudaro lietuvių, anglų, istorijos egzaminai ir metinis antrosios užsienio arba gimtosios kalbos pažymys. Antrosios užsienio kalbos nesimokiau, tai man ims lietuvių metinį balą? nes bijau, kad paskutinis koeficientas bus 0 ir nebeįstosiu į vf vietą. iš anksto dėkoju už atsakymą :)

Žinutė parašyta: 2010-07-18 18:34:37 | Nuoroda

va...man ir idomu kaip cia su situo yra,nes jei ims nuli tai ne kas...

Žinutė parašyta: 2010-07-19 12:18:07 | Nuoroda

Gimtosios kalbos metinį pažymį ima tik kitataučiams. Lietuvaičiams reikia turėti antrosios užsienio kalbos metinį pažymį :)

Žinutė parašyta: 2010-07-23 22:57:17 | Nuoroda

Sveikos panelytes:)
na as irgi istojau i sicia':D
apie suomiu kalba ne bum bum nezinau :D
bet pirmu nr rasiau ir pasiseke:)
kadangi nenorejau tik lt kalbos vienos grauzt,tai galvoju idomiau su kokia kita.gal daugiau perspektyvu ieskantis darbo:)
taigi gal zinot kaip ta kvietima priimt?minejo kad kazkoki adresa rasim www.vu.lt bet deja niekur neradau.isnarsiau as ten.,radau kokiu dokumentu reikia.bet kaip kvietima priimt-ne.as pirmadieni jau noreciau vaziuoti sutarti sudaryt.na padekit kas galit ;)Aciu :)

• Istorija / VBE 71
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 77
Žinutė parašyta: 2010-07-24 07:08:30 | Nuoroda

bp.lamabpo.lt/bp/vuapp_main.html va :)

Na, būsima bendrakurse, prašau man duoti savo skype ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 13:29:31 | Nuoroda

Sveikos :) na, aš irgi įstojau čia pat, pirmu prioritetu. Nesitikėjau net, bet labai džiaugiuosi. Beje aš irgi ketinu pirmadienį važiuot pasirašyt tą sutartį ;)

• Istorija / VBE 47
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 63
Žinutė parašyta: 2010-07-24 17:27:20 | Nuoroda

Sveikinu!:)
tai gal susitiksim :D
nors tikrai neatpazinsiu :D
o ka nors girdejot apie poros dienu stovykla?na pries pat studijas,kuomet susipazysta visi:) as tik esu girdejus, kad buna tokios,bet kazko konkreciau nezinau :)

• Istorija / VBE 71
Žinutė parašyta: 2010-07-24 21:30:22 | Nuoroda

Tai kaip nors :D

Apie stovyklą aš irgi nieko nežinojau, kol neradau va ko 3.bp.blogspot.com/_Z5R5Mj-r-68/TEoI9_HjCbI/AAAAAAAAAbk/NXelyAWZmbo/s1600/A4+Filolog%C5%B3+maketas.jpg

Daugiau kaip ir jokios info neradau, bet turėtų per priėmimą informuot manau ;)

• Istorija / VBE 47
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 63
Žinutė parašyta: 2010-07-27 00:00:21 | Nuoroda

aha,informavo :D
kas varot?
labai jau toli...:) bet butu labai smagu nuvaziuoti..tam kad per rugsejo pirmaja nebut zaliu :)

• Istorija / VBE 71
Žinutė parašyta: 2010-07-27 00:00:22 | Nuoroda

aha,informavo :D
kas varot?
labai jau toli...:) bet butu labai smagu nuvaziuoti..tam kad per rugsejo pirmaja nebut zaliu :)

• Istorija / VBE 71
Žinutė parašyta: 2010-07-30 23:51:57 | Nuoroda

Man niekaip nepavyks, kadangi tomis dienomis dirbu, o ir šiaip, pinigine prasme neapsimokėtų iš Klaipėdos į Vilnių varinėt. :)

Žinutė parašyta: 2010-08-08 20:46:06 | Nuoroda

up, dar laukiam naujų žmogučių :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą