VU Skandinavistika (švedų / norvegų )
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-16 10:45:29 | Nuoroda
saeure rašė:

Nu čia dabar??

Citata iš delfi straipsnio:
Tačiau aukštosiose yra studijų programų, kurios kol kas nevilioja beveik nieko. Vien universitetuose yra apie 40 programų, kurių pirmu pageidavimu kol kas nepasirinko nė vienas stojantysis. Tarp jų – dalis egzotiškesnių filologijos programų (skandinavų filologija), meno programų (trombonas, klarnetas), socialinė politinė filosofija, aplinkotyra, net matematika ir informatika, fizika ir informatika, medicinos technologijos, skulptūra.

www.delfi.lt/news/daily/education/stojantieji-plusta-i-medicina-ekonomika-ir-teise.d?id=47543719

Kaži iš kur jie traukia tokią nesąmoningą informaciją...

Nu cia tai nesamone, netikiu. Arb agal lyginant su kitom filologijom cia maziau pasirinko pirmu nr. Bet jei taip, tai mum tik geriau, jei pavyzdžiui mūsų tik tiek, kiek forume :D

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2011-07-17 21:58:27 | Nuoroda

O sakykit, kokio KB reikia norint ten istoti?

Žinutė parašyta: 2011-07-17 23:27:50 | Nuoroda
Piggy rašė:

O sakykit, kokio KB reikia norint ten istoti?

Niekas to nežino ir visi tik spėlioja, bet bus labai aukštas :)

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2011-07-18 19:20:39 | Nuoroda

jau baigiu susitaikyt, kad neistosiu..;D

• Istorija / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 78
  • Matematika / VBE 9
  • Užsienio kalba (vokiečių) / VBE 84
Žinutė parašyta: 2011-07-18 19:21:47 | Nuoroda

as ir

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 87
  • Matematika / VBE 92
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-19 17:17:46 | Nuoroda
pievava rašė:

as ir

Ai nū tik baikit su tokiais balais, o kaip pavyzdžiui man jaustis?

Žinutė parašyta: 2011-07-20 08:44:46 | Nuoroda

Įdomu, ar pasirinkus kitos kalbos filologiją antraisiais studijų metais galima bus ir kurią nors skandinavų kalbą pasirinkti?
Nes taip noriu norvegų studijuoti, o balai visgi nėra pakankami, tad galvoju ką čia daryti. Aišku, galėčiau stoti į vokiečių + viena iš skandinavų kalbų, bet taip man ta vokiečių ne prie širdies.
Tai dar geriau prancūzų filologija pasiimti, o nuo antrų metų dar ir norvegų? Kaip manot?
Beje, kaip ten su tom gretutinėm studijom? Turi kažkokį balą turėti, ar jei tik noras yra ir gali pasirinti?

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 77
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2011-07-20 19:51:04 | Nuoroda

Jungiuosi į jūsų gretas ;) Tik, manau, kad reikštis galėsiu tik forume čia, bet bus proga pasveikinti įstojusius :D Man balas 19.70, vilčių kaip ir nelabai yra papult tarp tų laimingųjų

Žinutė parašyta: 2011-07-20 20:13:41 | Nuoroda

Vilties nebeturiu. Nors, kaip sakė Baironas, for in itself a thought, a slumbering thought, is capable of years, and curdles a long life into one hour. Ech...

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2011-07-20 20:25:05 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

Vilties nebeturiu. Nors, kaip sakė Baironas, for in itself a thought, a slumbering thought, is capable of years, and curdles a long life into one hour. Ech...

ehėėėj :) Viltis miršta paskutinė! Jeigu ką - po pirmo kurso susitiksim gretutinėse Skandinavistikos studijose, jei į VU taikai

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-20 21:40:16 | Nuoroda
vario_rytai rašė:

Jungiuosi į jūsų gretas ;) Tik, manau, kad reikštis galėsiu tik forume čia, bet bus proga pasveikinti įstojusius :D Man balas 19.70, vilčių kaip ir nelabai yra papult tarp tų laimingųjų

O kur tu taikai, į švedų ar norvegų?

Žinutė parašyta: 2011-07-20 21:49:07 | Nuoroda
saeure rašė:
vario_rytai rašė:

Norvegų kalba man patrauklesnė atrodo, rašiau ją 1 nr, bet 2 parašiau ir švedus. Šitos dvi kalbos, mano įsitikinimu, turi perspektyvą ieškant darbo, tad gal ir abi gerai :) 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-20 21:52:35 | Nuoroda
vario_rytai rašė:
saeure rašė:
vario_rytai rašė:

Norvegų kalba man patrauklesnė atrodo, rašiau ją 1 nr, bet 2 parašiau ir švedus. Šitos dvi kalbos, mano įsitikinimu, turi perspektyvą ieškant darbo, tad gal ir abi gerai :) 

Man regis, kad aš čia vienintelė visam forume pirmoje vietoje parašiau švedų, o norvegų net nerašiau Belieka viltis, kad visi su ypač aukštais balais sustos į norvegų, o man paliks išsvajotąją švedų...

Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:00:31 | Nuoroda
vario_rytai rašė:
senas_von_krienas rašė:

ehėėėj :) Viltis miršta paskutinė! Jeigu ką - po pirmo kurso susitiksim gretutinėse Skandinavistikos studijose, jei į VU taikai

Yup, viltis miršta paskutinė, bet agonijoj kol kas, pasižiūriu, kokie jūsų čia KB, su savo 19,34 belieka slėptis :D įdomu, įstojus į anglų/ispanų, leistų pasirinkt norvbegų kaip gretutines studijas antram kurse? Kiek žiūrėjau, leidžoa, berods, tik "grynų" kalbų studentams. Kas bus, tas bus :D

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:01:08 | Nuoroda
saeure rašė:
vario_rytai rašė:
saeure rašė:
vario_rytai rašė:

Man regis, kad aš čia vienintelė visam forume pirmoje vietoje parašiau švedų, o norvegų net nerašiau Belieka viltis, kad visi su ypač aukštais balais sustos į norvegų, o man paliks išsvajotąją švedų...

gal man reiktų apkeist vietom tas kalbas

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:03:09 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
vario_rytai rašė:
senas_von_krienas rašė:

Yup, viltis miršta paskutinė, bet agonijoj kol kas, pasižiūriu, kokie jūsų čia KB, su savo 19,34 belieka slėptis :D įdomu, įstojus į anglų/ispanų, leistų pasirinkt norvbegų kaip gretutines studijas antram kurse? Kiek žiūrėjau, leidžoa, berods, tik "grynų" kalbų studentams. Kas bus, tas bus :D

Kaip tavo stojamasis balas gali būt 19,34, jei pas mane 19,46?? Gi istorija pas tave puikiai išlaikyta, ir berods turi 10 iš antros užsienio kalbos, jei taves su niekuo nepainioju

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:04:14 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

gal man reiktų apkeist vietom tas kalbas

Štiš iš čia

Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:04:17 | Nuoroda
saeure rašė:
senas_von_krienas rašė:
vario_rytai rašė:
senas_von_krienas rašė:

Kaip tavo stojamasis balas gali būt 19,34, jei pas mane 19,46?? Gi istorija pas tave puikiai išlaikyta, ir berods turi 10 iš antros užsienio kalbos, jei taves su niekuo nepainioju

B lygiu. Be to, tavo LT VBE rezultatas aukštesnis :| :D

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-20 22:09:32 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

B lygiu. Be to, tavo LT VBE rezultatas aukštesnis :| :D

Bet tai lietuvių tik dviem balais skiriasi Nepagaunu kame replės... Man išvis toj lamoj rodo, kad galiu drąsiai stot į vokiečių filologiją, nors net nelaikiau vokiečių egzamino, čia gal juos karštis taip veikia

Žinutė parašyta: 2011-07-21 15:57:59 | Nuoroda
saeure rašė:
vario_rytai rašė:
saeure rašė:
vario_rytai rašė:

labas, aš rašiau švedų 1 numeriu irgi;)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą