Filologija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-01-24 22:55:14 | Nuoroda

Norėjau pasiteirauti dėl vokiečių filologijos bei anglų ir vokiečių filologijos universitetinių studijų.

Vokiečių filologijos studijose visas dėmesys koncentruojamas į vokiečių kalbą.  O kuriai kalbai skiriama daugiau dėmesio anglų ir vokiečių filologijoje? Ar tai yra dvigubai sunkesnė specialybė (reikia mokytis dvejų kalbų vienu metu), ar didesnė dalis dėmesio skiriama anglų kalbai, o vokiečių mažiau?

Mokinantis vokiečių filologiją vokiečių kalba išmokstama geriau, nei studijuojant anglų ir vokiečių filologijoje? Noriu gerai išmokti vokiečių kalbos, bet anglų taip pat nepamaišytų ;) Ką patartumėte?

Ačiū už visas nuomones, susijusias su šia tema ;)

 

Žinutė parašyta: 2011-07-16 19:15:50 | Nuoroda

Labutis:). Ar esi girdėjusi išmintingą posakį - ,,Jei viską moki - tai iš tiesų nieko nemoki''. Tai manau ir tiktų kalbant apie dviejų specialybių studijas. Jei esi nusprendusi mokytis ir Anglų ir Vokiečių filologiją, tuomet privalėsi skirti dėmesio abiems dalykams, bent NEI VIENAM puikiai. O jeigu pasirinksi pavyzdžiui tik Vokiečių kalbos filologiją, tada galėsi skirti šiam dalykui visą savo dėmesį, o svarbiausia puikiai išmoksi šią kalbą. Tad ar geriau blaškytis tarp šių dviejų dalykų, kaip  tarp dviejų pasaulių ar vis dėlto būti pasiruošusiai mokytis vieną kalbą, bet tobulai. Tuomet  ir pati labiau savimi didžiuosies ir atsivers didesnės sferos  darbo rinkoje. Tad tau valia rinktis:)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą