Odontologija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:17:14 | Nuoroda
Sveiki, man dar toloka iki studiju, bet jau laikas susimąstyt ko noriu gyvenime taigi, rimtai svarstau apie odontologijos studijavimą. Ir štai kyla klausimų srautas ar sunku? ar įdomu? nenusivylėt? kas šiaip ypatingo tose studijose? kokiasi balais sustojot? kokios perspektyvos? pasidalinkit patirtim studijuojantys kažkas kažkur užsiminė apie kurso programą, kur būtų galima pasižiūrėt? Labai dėkui galbūt būsimi kolegos
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 22:21:01 | Nuoroda
sveiki as taip pat noreciau kad kas papasakotu placiau apie odontologijos studijas, taip pat apie galimybe po studiju isidarbinti. kaip manot, ar ne per daug vilniuj ar kaune odontoligu? man dabar reikai apsispresti: ar studijuoti odontologija ar medicina, nes pagal 2007 metus visur istoju, cia tik apie vu kalbu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 00:01:24 | Nuoroda
Mano manymu, tam kad zmogus nenusiviltu "pasirinkes gyvenimo kelia", jis turi vienoje ar kitoje srityje jaustis savas. Jei tau patinka tai ka tu darai, tuomet tu labiau stengiesi, tau tai iseina geriau negu kitiems. O jei tavo atliekamas darbas tau yra nuobodus, neidomus, savaime suprantama ir atliksi ji prasciau. Taip pat, jei dirbi darba kuri puikiai ismanai, tuomet ir sekasi tau gerai. O jei uzsiimi kazkuo kas tau nesiseka, tai ir didziausias noras nepades pasiekti geru rezultatu, visada busi tarp "atsilikeliu". Odontologo darbas yra... amatas reikalaujantis juvelyrisko meistriskumo ir sadisto saltakraujiskumo. Reikia suvokti, kad dantis taisyti, tai ne atbula ranka skyles grezti... Labai svarbu pirstu miklumas, gera koordinacija, erdvine orientacija ir numanomo vizualicija. Gydomi dantys yra sagutes dydzio, burna zmones prazioja labai ribotai, tad pirstukai turi dirbti kaip reikiant. Be to, visa laika sedi labai nepatogiai, tad labai daznai dantistai yra ortopedu ir kineziterapeutu pacientai. Akiniai, kauke, kaitri lempa - prakaituoji lyg begdamas maratona, bet turi viska daryti tinkamai, nes juk ir i teisma gali paduoti... Kraujo baime - isgydoma, o stai svetimo skausmo, kurio sakoma nebuna, kai kuriems buna per daug. Neisvengsi proceduru, kuriu metu kitam zmogui suteiksi labai daug ir bene pacio nemaloniausio skausmo. Prie sugedusiu ar tiesiog nevalomu dantu, puliniu dvoko priprantama. Chemikalai maloniai svaigina tiesa, buna zmoniu, kurie igyja alergijas tam tikrom medziagom, ir tuomet praktikos tesimas tolygu nuolatiniam dermatitui. Nors is esmes darbas yra monotoniskas, taciau apmokmas ganetinai padoriai. Zinoma, iki geru chirurgu algos nepakilsi, bet pragyvent uzteks. Taciau turi sugebet krapstytis burnoje 8 valandas per diena, 5 ar 6 dienas per savaite... iki gyvenimo pabaigos Taip pat turi susitaikyti su tuo, kad medikai niekada taves nelaikys tikru gydytoju Jei jauti, kad buti dantistu tau neuztenka, tuomet, ko gero, reiketu rinktis medicinos studijas. Taciau jei manai, kad tenori gaut diploma, licencija ir imtis darbuotis, matyt, odontologija tau tiktu. Beje, jei pasirinksi medicina, po pirmo ar net antro kurso galesi pereiti i odontologija. Jei pradesi nuo odontologijos, keiciant studijas i "rimtesnes" teks perlaikyt daug pirmo ir antro kurso dalyku, kadangi neuzteks anatomijos, fiziologijos, histologijos, biochemijos, mikrobiologijos, farmacijos, etc. kreditu - odontologu kursas yra siauresnis.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 16:01:09 | Nuoroda
Nsvo, Suprantama, kad kiekviena specialybė reikalauja tam tikrų gabumų, kad ir kruopštumo ir kantrybės čia. Taip pat kiekviena turi ir neigiamų, ir teigiamų savybių. Nemanau, kad tai pati monotoniškiausia specialybė, nes kažkodėl pvz. sėdėti biure prie popierių, mano manymu, dar nuobodžiau.
Žinutė parašyta: 2009-06-10 23:30:05 | Nuoroda

Sveiki! dabar esu tik  dešimtokė tai vistiek norėčiau pradėti galvoti kas bus toliau, tai norėčiau paklausti kiek kainuoja odontolodijos mokslai? ir kokių  rezultatų reikia?

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą