Filosofija2009
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-08 17:08:17 | Nuoroda

Pozityvumas, mano galva, isvis yra vienintelis paprastas, malonus ir logiskas gyvenimo BUDAS. :) Galima jo nevadinti akiniais, tada nieko niekada nereikes nusiimti. ;D Turejau pazistama, kuris studijavo istorija ir karts nuo karto koks nors zmogus jo paklausdavo:

-O tai ka tu darysi baiges?

Tada jis taip nuosirdziai nustebes ir isputes akis atsisukdavo i ta zmogu, pora akimirku paspoksodavo, atrodydamas priblokstas tokio netiketo klausimo, ir taip ramiai, is leto, lyg aiskindamas kokiam podebiliui, atsakydavo:

-Nu...gyvensiu.

Tai va, linkiu visiem daryti tai, kas jum yra maloniausia, nes kai jautiesi gerai, nera kalbos apie jokias baimes. Atejnus laikui dalykai tiesiog VIENAIP AR KITAIP, bet issispres. peace

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-08 21:03:14 | Nuoroda
Bū rašė:
živilė rašė:

Buvau jau rimtai atsisveikinus su VU, bet ziuriu, kad vel reikia pasisveikint :D Tai va, ka tik uzpildziau prasyma (dabar jau taip rimtai), tai vienintele filosofija ir teirasiau:)

Šaunuolė. Aš irgi tik ją kol kas esu įrašius, bet vis dvejoju.. Noriu, bet bijau dėl perspektyvų stokos. Reikia padrąsinimo, nes aplink pasakius, kur noriu studijuot, girdžiu tik nuostabą ir matau kreivą žvilgnį..

O ka tu kreipi demesi ir eikvoji nervus - neturi niekam teisintis uz savo pasirinkima! Be to, kokia prasme kazka aiskinti tiems spoksotojams, vis tiek jie toliau galvos, kad pasaulis susideda tik is verslo istaigu ir tik ekonomika gyvas:))) Sekmes tau, buk drasi ir susitiksim VU

Žinutė parašyta: 2010-07-08 22:02:06 | Nuoroda
živilė rašė:
Bū rašė:
živilė rašė:

Buvau jau rimtai atsisveikinus su VU, bet ziuriu, kad vel reikia pasisveikint :D Tai va, ka tik uzpildziau prasyma (dabar jau taip rimtai), tai vienintele filosofija ir teirasiau:)

Šaunuolė. Aš irgi tik ją kol kas esu įrašius, bet vis dvejoju.. Noriu, bet bijau dėl perspektyvų stokos. Reikia padrąsinimo, nes aplink pasakius, kur noriu studijuot, girdžiu tik nuostabą ir matau kreivą žvilgnį..

O ka tu kreipi demesi ir eikvoji nervus - neturi niekam teisintis uz savo pasirinkima! Be to, kokia prasme kazka aiskinti tiems spoksotojams, vis tiek jie toliau galvos, kad pasaulis susideda tik is verslo istaigu ir tik ekonomika gyvas:))) Sekmes tau, buk drasi ir susitiksim VU

Esmė tame, kad bijau, jog jie teisingai mąsto, o aš naiviai.

Ačiū už padrąsinimą. Susitiksim rudenį.

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 68
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-08 23:39:07 | Nuoroda

Kokie man pažįstami jūsų nuogąstavimai... aš irgi jokio padrąsinimo nesulaukiu iš aplinkos, visi tik ir siūlo žurnalistiką, gal kas ir kokius politikos mokslus, bet aš renkuosi vis tiek filosofiją... Iš tikrųjų, mano nuomone, naiviai mąsto tik tie, kurie mano, jog teisė, vadyba ar ekonomika, cituoju, yra daug žadančios, perspektyvios sritys... 

Iš tikrųjų labai sveikinu jus su tokiu pasirinkimu, ir gal manasis nepadės tiek, kiek pagelbėtų iš aplinkos žmonių, bet mano nuomone, mes jau dabar mąstom savarankiškai ir einam tuo keliu, kurį renkamės pačios. O tai ir yra, greičiausiai, raktas į sėkmę... o sėkmė... kiekvienam ji kitokia.

Tikiuosi, kad susitiksim universitete ;)

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-08 23:49:40 | Nuoroda

Del veiklos baigus universiteta as maziausiai jaudinuosi, vis tiek kazkur busiu reikalinga, o del to ''teisingo sprendimo'' tai juk mokytis, ka troksti, ir yra teisinga. Labai idomu, kokia atmosfera VU Filosofijos fakultete, labai nekantrauju viska pamatyti, niekada dar nebuvau tarp tiek daug gerai besimokanciu zmoniu:) Isvis sirdis dreba vien nuo minties apie studijas, man viskas bus nauja: naujas miestas, nauji namai, nauji zmones...

Žinutė parašyta: 2010-07-09 00:45:38 | Nuoroda
živilė rašė:

Del veiklos baigus universiteta as maziausiai jaudinuosi, vis tiek kazkur busiu reikalinga, o del to ''teisingo sprendimo'' tai juk mokytis, ka troksti, ir yra teisinga. Labai idomu, kokia atmosfera VU Filosofijos fakultete, labai nekantrauju viska pamatyti, niekada dar nebuvau tarp tiek daug gerai besimokanciu zmoniu:) Isvis sirdis dreba vien nuo minties apie studijas, man viskas bus nauja: naujas miestas, nauji namai, nauji zmones...

Na, teko lankytis tik atvirų durų dienoje 2008m., tai man asmeniškai patiko. Nedaug pamenu, bet jauku, aplinka daugiau nei universitetiška (nes, tarkim, TSPMI man priminė ministeriją), o svarbiausia, kad žmonės labai įdomūs ir užsidegę pasirodė. Ypač apie filosofijos specialybę kalbėjęs vyriškis, gaila, kad mažai ką pamenu. Tokia žalia buvau tada :D

Man irgi naujas miestas, nauji namai, nauji žmonės... viliuosi, kad prisitaikysiu, nes ne visada pavyksta man tai padaryti... beje, kur ruošiesi gyventi, jei ne paslaptis?

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-09 12:24:38 | Nuoroda
Instrukcija. rašė:
Man irgi naujas miestas, nauji namai, nauji žmonės... viliuosi, kad prisitaikysiu, nes ne visada pavyksta man tai padaryti... beje, kur ruošiesi gyventi, jei ne paslaptis?

As prasysiu bendrabucio, tik nezinau, kiek tiketina man ji gauti, mat neturiu lengvatu. Jei jau nutiktu taip, kad negauciau, zaibo greitumu susirasciau koki buta nuomai, pagyvenciau ten rugsejo menesi, o spali, girdejau, atsiranda laisvu vietu bendrabutyje, tai ir issikelciau tada ten.

Žinutė parašyta: 2010-07-09 13:41:26 | Nuoroda

Labai priklauso ne tik nuo lengvatų, ar gausi bendrabutį, bet ir nuo to, kaip toli gyveni, kiek vaikų šeimoj išlaiko tėvai ir pan. Šiaip dauguma pirmakursių bendrabučius gauna ;)

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-07-09 19:48:28 | Nuoroda

Skaitau ir plyšta širdis  aš naktimis filosofiją sapnuoju,bet į VU nelemta matyt :)  

• Istorija / VBE 76
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 66
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 56
Žinutė parašyta: 2010-07-09 21:39:13 | Nuoroda
ryshkau rašė:

Skaitau ir plyšta širdis  aš naktimis filosofiją sapnuoju,bet į VU nelemta matyt :)  

Visų pirma, niekas Tau VU durų dar neužtrenkė. :) Kaip jau čia ir sakėm, parašysi - nieko neprarasi. O kitas dalykas: matai, filosofija - visur filosofija, VU ar VDU, ar VPU. Svarbiausia paties žmogaus iniciatyva, pastangos, domėjimasis ir pan. Bent aš tuo šventai tikiu ;)

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-07-09 22:12:28 | Nuoroda

Tai taip,VPU taip pat įrašiau,nes noriu studijuoti tik filosofiją ir nieko daugiau :)  

• Istorija / VBE 76
Žinutė parašyta: 2010-07-09 22:41:47 | Nuoroda
ryshkau rašė:

Tai taip,VPU taip pat įrašiau,nes noriu studijuoti tik filosofiją ir nieko daugiau :)  

Sveikinu su tokiu tvirtu apsisprendimu;)  kad ir kur įstosim, vis tiek būsim kolegės. Sėkmės

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-07-09 22:43:10 | Nuoroda

Ačiū :) sėkmės ir jums,visi būsimieji filosofai ;)  

• Istorija / VBE 76
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-12 01:59:05 | Nuoroda
živilė rašė:

Labai idomu, kokia atmosfera VU Filosofijos fakultete, labai nekantrauju viska pamatyti, niekada dar nebuvau tarp tiek daug gerai besimokanciu zmoniu:) Isvis sirdis dreba vien nuo minties apie studijas, man viskas bus nauja: naujas miestas, nauji namai, nauji zmones...

Fakultetas - širšių lizdas, taip dėstytojai ateiną paskaityti paskaitų sako. Studentai irgi su savo dalykais ir arogantiška maniera, ypač filosofijos.

Bendrabutį gauni jei tik gyveni 100km už Vilniaus, jokių lengvatų nereikia, bet ten ne visiems patiks.

Nežinau, kas dar...

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-12 10:46:21 | Nuoroda
Etant Donnes rašė:

Fakultetas - širšių lizdas, taip dėstytojai ateiną paskaityti paskaitų sako. Studentai irgi su savo dalykais ir arogantiška maniera, ypač filosofijos.

Bendrabutį gauni jei tik gyveni 100km už Vilniaus, jokių lengvatų nereikia, bet ten ne visiems patiks.

Nežinau, kas dar...

Kaip nemalonu. As visada galvojau kitaip... Bent jau viliuosi, kad ta arogancija nera is per didelio kvailumo, o tiesiog is noro parodyti, ka zinai... O gal cia vienas ir tas pats

Iki Vilniaus man daugiau nei 200km. O kas bendrabutyje negerai? Girdejau, kad Didlaukis ramus...

Žinutė parašyta: 2010-07-12 11:16:10 | Nuoroda

Mane irgi nuvylė tas pasisakymas... na, bet jei ten yra kažkas panašaus, nemanau, kad nesugyvenama ta atmosfera.

Be to, živile, jei būsim grupiokės, daug kas priklausys nuo mūsų tarpusavio santykių ir noro sugyventi visų pirma su savo filosofų grupe. Būtų apmaudu, jei norėtume vienas kitam gerkles perkąst dėl pažymių, nenorėt dalintis ir pan. Tereikia noro ir susikursim atmosferą tokią, kokios daugiau mažiau nori visi. Bent aš tuo tikiu ar bent noriu tikėti.

• Istorija / VBE 97
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-12 11:43:40 | Nuoroda

Gerai bendrabutyje, tikrai ramu. Bet man buvo nepriimtina ten galiojanti tvarka. Be to - labai toli nuo centro ir universiteto.

Ir ta atmosfera nebloga. Nėra ten priešų, tiesiog kiekvienas savęs žiūri. Ateidamas ir aš turbūt buvau pilnas ypatingo filosofijos studentų bendradarbiavimo ir kolegiškumo idėjų, tačiau taip tiesiog nėra. Neįvyko. Ir labai gerai. Sakydamas, kad širšių lizdas, turėjau omenyje dėstytojų gretas. Studentai, matyt, susiranda savo žmones. Ale bet visi tokie skirtingi... Jei atėjęs pirmais metais palankai kokį kursą su 3 metus besimokančiais, tai beveik armijos bajerių gali pamatyt, perkeltų iš organikos į psichę. Būna, kad nori suvalgyt.

Bet visa tai yra natūralus procesas, tikrai nereikia jaudintis. Ir jūs tokie būsit. (Kaip makabriška...)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-12 11:43:40 | Nuoroda

Gerai bendrabutyje, tikrai ramu. Bet man buvo nepriimtina ten galiojanti tvarka. Be to - labai toli nuo centro ir universiteto.

Ir ta atmosfera nebloga. Nėra ten priešų, tiesiog kiekvienas savęs žiūri. Ateidamas ir aš turbūt buvau pilnas ypatingo filosofijos studentų bendradarbiavimo ir kolegiškumo idėjų, tačiau taip tiesiog nėra. Neįvyko. Ir labai gerai. Sakydamas, kad širšių lizdas, turėjau omenyje dėstytojų gretas. Studentai, matyt, susiranda savo žmones. Ale bet visi tokie skirtingi... Jei atėjęs pirmais metais palankai kokį kursą su 3 metus besimokančiais, tai beveik armijos bajerių gali pamatyt, perkeltų iš organikos į psichę. Būna, kad nori suvalgyt.

Bet visa tai yra natūralus procesas, tikrai nereikia jaudintis. Ir jūs tokie būsit. (Kaip makabriška...)

Žinutė parašyta: 2010-07-12 12:21:44 | Nuoroda

Betgi viskas taip stipriai priklauso nuo žmonių, kurie susirenka į kursą! Praeitų metų pirmakursiai VPU šitą stačiai įrodė: atėjo tam tikras kiekis, kuris jau žinojo, ką nori veikti (kalbu netgi apie labai aiškias specializacijos ribas); aplink pastaruosius buvo surinkti tie, kurie dar rodė nors minimalų norą kažkuo domėtis ir produktyviam darbui bei artimai draugystei nesutrukdė nei kai kurių dėstytojų intelektualinis invalidumas, nei  'tradicinė VPU fsf studentų, kaip etikos mokytojų, aura', nei kafkiški santykiai su dekanatu etc. Kuo daugiau studentų įsipareigoja prieš save nelikti ignorantais, o siūlyti, kalbėti, diskutuoti ir t.t., tuo atmosfera šiltesnė - tiek mokslui, tiek šiltiems santykiams and so on. To visiems ir norėtųsi palinkėti.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 13:58:45 | Nuoroda

Aš irgi labai norėčiau, kad viskas būtų gerai, nes, kaip matau, živile, tikrai būsim kolegės ;)

Aš šiaip įtariau, kad žmonės gali būti labai skirtingi filosofijoj. Bet tam ne vien neigiamos pusės turėtų būt, mano nuomone.

• Istorija / VBE 97
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą