Reikalingi patarimai!
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-12-07 16:53:24 | Nuoroda

Sveiki. Esu 10-oje klasėje, todėl kaip žinoma pavasarį turėsiu rinktis dalykus, kuriuos mokysiuosi 11 klasėje. Man iškilo klausimas, į kurį norėčiau sulaukti išsamaus atsakymo. Norėčiau stoti į lietuvių filologiją, ten reikia lietuvių k, istorijos ir užsienio kalbos egzaminų bei antros užsienio kalbos metinio pažymio. Tai ką aš turėčiau daryti, ar imti vokiečių kalbą A lygiu, ar nebūtų klaidos jei pasirinkčiau B, nes egzamino nelaikysiu, reikės tik pažymio. :) Ačiū labai.

Žinutė parašyta: 2010-12-07 16:55:24 | Nuoroda

Na aš manau,kad geriau tau pasiimti B lygiu. Vis tiek pažymys bus geresnis,nes ne taip tave spaus mokytoja/as

• Geografija / MBE 10
  • Istorija / VBE 72
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 78
  • Matematika / VBE 24
Žinutė parašyta: 2010-12-07 17:59:33 | Nuoroda

tiksliai nežinau, bet kiek esu girdėjus už A lygi prideda 1 bala, o už B ne 

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 44
  • Matematika / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2010-12-07 22:02:28 | Nuoroda

Bet A lygiu labiau spaus mokytojai ir numuš galutinį balą. Tai gal geriau savęs neapsikraut ir mokytis B lygiu, jei neplanuoji egzamino laikyt. :)

Žinutė parašyta: 2010-12-09 10:59:42 | Nuoroda
Eglikė rašė:

Sveiki. Esu 10-oje klasėje, todėl kaip žinoma pavasarį turėsiu rinktis dalykus, kuriuos mokysiuosi 11 klasėje. Man iškilo klausimas, į kurį norėčiau sulaukti išsamaus atsakymo. Norėčiau stoti į lietuvių filologiją, ten reikia lietuvių k, istorijos ir užsienio kalbos egzaminų bei antros užsienio kalbos metinio pažymio. Tai ką aš turėčiau daryti, ar imti vokiečių kalbą A lygiu, ar nebūtų klaidos jei pasirinkčiau B, nes egzamino nelaikysiu, reikės tik pažymio. :) Ačiū labai.

Pirmiausia, kuo skiriasi A ir B lygiai stojant i aukštąsias mokyklas:

☼Už A lygį pridedamas 1 balas.

Tačiau, jei iš A lygio jums išeina tik 7, o iš B lygio turėtumėte 10, tuomet labaiu apsimoka rinktis B. Nes prie 7 pridėjus 1 gaunasi tik 8.

Tad siūlytume pasverti savo galimybes, kiek manote 12 klasėje jūs turėsite iš A lygio ir kiek iš B.

Žinutė parašyta: 2010-12-17 15:56:08 | Nuoroda

Visiems labai ačiū už patarimus. Galvojau keletą dienų ir jau nusprendžiau vokiečių imti B lygiu, tikrai pdėjot. ;) Na, o dabar dar klausimas: gal galėtumėte išvardinti specialybes, kuriose nereikėtų matematikos egzamino ir ją galėčiau imti B lygiu? :) 

Žinutė parašyta: 2010-12-18 13:19:15 | Nuoroda
Rūt. rašė:

Bet A lygiu labiau spaus mokytojai ir numuš galutinį balą. Tai gal geriau savęs neapsikraut ir mokytis B lygiu, jei neplanuoji egzamino laikyt. :)

Nesu susidūrus, kad mokytojas labai numuštų balą. Kaip tik tiems, kurie A lygy nelaiko egzamino ir jiems reikia pažymio stojant, pakelia pažymį ir atlaidžiau žiūri.

• Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą