Vartotojo silviska pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-19 19:52:48 | Nuoroda

na jei aiste18 labai domisi Lietuvos kulturiniu gyvenimu ir megsta knygas,tai ir parasys rasini puikiai... as tuo net neabejoju:)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 19:55:16 | Nuoroda

visi kartu isgyvenom lietuviu kalbejimo iskaita,visi kartu isgyvensim ir SIEK TIEK sunkelesni dalyka-lietuviu valstybini egzamina :D viskas bus gerai,svarbiausia ateit i egza blaiviu protu :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 19:56:19 | Nuoroda
aiste18 rašė:
ForgetMe rašė:
aiste18 rašė:
silviska rašė:

aiste18 - geriau nekisk savo nuomones,zmones jau apsisprende kad rasys interpretacija,kas rasini. interpretacija pravers tikrai labiau nei rasinys,tas ir durniui aisku. o kad rasini atlaidziau ziuri,tas irgi nesamone. su rasiniu daznai galima nuklyst i pievas,o tada jau uz turini nuliukas gresia.

Cia ne mano, o mano mokytojos nuomone:) interpretacija pravers labiau nei rasinys? na jau nereikia...:) jei nemoki destyti savo minciu, ju argumentuoti, tai ir gres tau tas nuliukas.. O ir is tavo sios zinutes matyt kad diskutuoti nemoki- "nekisk savo nuomones" As jos nekisu, o tik isreiskiu, kaip ir visi cia diskutuojantys zmones

Va čia tu klysti Mums mokytoja patarė geriau rašyt interpretaciją, nes ji lengviau rašinio atžvilgiu. Rašant rašinį reikia remtis kultūriniu ir literatūriniu kontekstu. Nemanau, kad kas nors yra jau labai geras žinovas viso šito :D O interpretacijos autorių juk daug išeita, o jeigu dar paklius nagrinėtas kūrinys :)

Na dabar suseskime visi ir gincykimes, kurio mokytoja geriau pasake:DD tiesiog as taip manau, kad rasini rasyti lengviau, gal todel kad man lengviau destyti savo pacios mintis, zinau nemazai garsiu zmoniu minciu:)

tai puiku:) niekas tau ir nesako rinktis interpretacija :D

Žinutė parašyta: 2009-05-19 19:58:16 | Nuoroda

as apsigalvojau-rasysiu rasini,nes zinau daug daug garsiu zmoniu minciu :DDDDDD

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:02:06 | Nuoroda

karlis rašė:

db jau spejau apsigalvot:DD?! as palauksiu geriau egzo:)

as juokauju:) niekur nuo interpretacijos nebegsiu,kad ir kokia lengva rasinio tema butu.kad ir "Mano suo" :DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:03:22 | Nuoroda

jezau kad interpretacija "lengva" rasyt tai as zodziu neturiu :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:06:00 | Nuoroda
karlis rašė:

Bet vat ko as lbiausiai bijau  tai parasyt interp. izanga... tikiuosi pasiseks:) nes as apie 10 autoriu moku,  kitu mm.. nelb

jei pasimesi ka rasyt izangoj-pazvelk i teksta-ten dazniausiai aiskiai matoma ar autorius mego pvz:. gamtos vaizdus, ironija ir t.t. 

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:07:30 | Nuoroda

o dabar bukit geri,kas galit priminkite man zanrus :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:15:31 | Nuoroda
ForgetMe rašė:
aiste18 rašė:
ForgetMe rašė:
aiste18 rašė:
silviska rašė:

aiste18 - geriau nekisk savo nuomones,zmones jau apsisprende kad rasys interpretacija,kas rasini. interpretacija pravers tikrai labiau nei rasinys,tas ir durniui aisku. o kad rasini atlaidziau ziuri,tas irgi nesamone. su rasiniu daznai galima nuklyst i pievas,o tada jau uz turini nuliukas gresia.

Cia ne mano, o mano mokytojos nuomone:) interpretacija pravers labiau nei rasinys? na jau nereikia...:) jei nemoki destyti savo minciu, ju argumentuoti, tai ir gres tau tas nuliukas.. O ir is tavo sios zinutes matyt kad diskutuoti nemoki- "nekisk savo nuomones" As jos nekisu, o tik isreiskiu, kaip ir visi cia diskutuojantys zmones

Va čia tu klysti Mums mokytoja patarė geriau rašyt interpretaciją, nes ji lengviau rašinio atžvilgiu. Rašant rašinį reikia remtis kultūriniu ir literatūriniu kontekstu. Nemanau, kad kas nors yra jau labai geras žinovas viso šito :D O interpretacijos autorių juk daug išeita, o jeigu dar paklius nagrinėtas kūrinys :)

Na dabar suseskime visi ir gincykimes, kurio mokytoja geriau pasake:DD tiesiog as taip manau, kad rasini rasyti lengviau, gal todel kad man lengviau destyti savo pacios mintis, zinau nemazai garsiu zmoniu minciu:)

gal geriau nesigincykim :D tau rašinys lengviau, man išvis nei tas, nei anas nelengviau :D bus kaip bus :D

cia gerai suskelei :D istikro tai mes cia visi pamatysim po egzo ar mum buvo lengva pasirinkta dalyka rasyt.o gal mum nei tas ,nei anas nelengva :DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:17:02 | Nuoroda

nagi zmones,pakartokit man zanrus :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:18:13 | Nuoroda
aiste18 rašė:
Muuuuu rašė:
aiste18 rašė:
Muuuuu rašė:
silviska rašė:

karlis rašė:

db jau spejau apsigalvot:DD?! as palauksiu geriau egzo:)

as juokauju:) niekur nuo interpretacijos nebegsiu,kad ir kokia lengva rasinio tema butu.kad ir "Mano suo" :DDD

Bet va yra čia tokių veikėjų, kurie kiekvienoj temoj būtinai turi suskelt ką nors ir visiems pripiršt savo nuomonę. Nesuprantu kodėl aistė18, tokia protinga ir viską išmananti, džiaugtųsi gavus bent  80. Tai jeigu tu tokia puiki rašytoja (iš lietuvių kiek pamenu sakei 8 teturi), tai koks tau dar skirtumas ar interpretacija, ar samprotaujamasis rašinys? 100 liuosiai tokie protingi kaip tu gauna, kurie moka, kaip minėjai, dėlioti ir reikšti savo mintis.

Bet kuriuo atveju, ne pyktis čia atėjom. Bet erzina.

O visiems kitiems noriu palinkėti (ir sau, žinoma :) ) rytoj nesinervinti, atsikelti, nueiti, parašyti ir parodyti viską, ką galim. SĖKMĖS!!! :)

oo.. turbut norejai islieti visa nerima del rytojaus ant manes:) na cia tavo psichologines problemos, kuriu nesistengsiu analizuot sekmes

Ir tau pačios nuoširdžiausios sėkmės. Vienintelė turinti psichologinių problemų čia esi Tu ;)

as nieko "liuosiais" nevadinu, kuriu nepazistu:) o jei vadinciau, tai taip, tikrai tureciau psichologiniu problemu

tavo ziniai panele , "liuosiai" reiškia be problemu,lengvai :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:19:03 | Nuoroda

teksto suvokima,ta brieda :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:22:15 | Nuoroda

nea. stiliai yra - publicistinis,meninis buitinis....aiste18 pasake zanrus...

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:25:11 | Nuoroda

tai aisku,kad teksto suvokime bus publicistinis stilius. o zanras..?

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:27:50 | Nuoroda

sweetulka rašė:

sakau viršuj paskaityk išvardinau juk žanrus  publicistinio stiliaus :D

matau gi :) o koks zanras buna dazniausiai? :D

Žinutė parašyta: 2009-05-20 21:36:19 | Nuoroda

pacituosiu viena is vertinimo instrukcijos punktu : 6. Jeigu mokinys parašė mažiau nei 450 žodžių ir padarė klaidų, proporcingai mažinama taškų už raštingumą.

Tai reiskia,jei parašėme daugiau nei 450 zodziu,taskai nebus mazinami,tiesiog nuo tos ribos bus nebetaisomos gramatines ir skyrybos klaidos. pagaliau nusiraminau,nes parasiau net 522 zodzius...

Žinutė parašyta: 2009-05-20 21:38:47 | Nuoroda

Ar įmanoma įstot į lietuvių filologiją su dviem valstybiniais egzais-lietuvių ir istorijos.?matkes ir anglu laikau mokyklinius..

Žinutė parašyta: 2009-05-21 14:23:42 | Nuoroda

taigi ten matkes net nereikia...

Žinutė parašyta: 2009-05-21 14:31:18 | Nuoroda
madam butterfly rašė:
silviska rašė:

pacituosiu viena is vertinimo instrukcijos punktu : 6. Jeigu mokinys parašė mažiau nei 450 žodžių ir padarė klaidų, proporcingai mažinama taškų už raštingumą.

Tai reiskia,jei parašėme daugiau nei 450 zodziu,taskai nebus mazinami,tiesiog nuo tos ribos bus nebetaisomos gramatines ir skyrybos klaidos. pagaliau nusiraminau,nes parasiau net 522 zodzius...

nesamone, prasau neklaidinti kitu, nes ant pacio pirmo egzamino lapo buvo parasyta, kad reikia 400-450 zodziu, ir viskas, ne daugiau!

atsiprasau,bet kodel tada nera instrukcijoje parasyta del per didelio zodziu skaiciaus panele??? beto,klausem vienos vykdytojos,tasku uz tai tikrai nenuims.

Žinutė parašyta: 2009-05-21 14:32:25 | Nuoroda
zigmuks rašė:

kada bus zinomi egzamino rezultatai?

laikrastyje rase ,jog birzelio 29d.