Vartotojo vartotojas007_700 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-04-21 17:35:41 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

KODĖL JŪS NORITE Į MEDICINĄ???

:) Manau, kad yra tam tikras standartinių priežasčių sąrašėlis, kuris ir motyvuoja daugelį žmogų eit į mediciną:

1. „Noriu padėti kitiems“.

2. Noriu turėti tvirtą finansinį pagrindą.

3. Man patinka šis mokslas (bei jo tyrimo objektas).

4. Noriu būti gerbiamas (prestižinė specialybė).

5. Kitos priežastys (pvz. gydytojų dinastijos pratęsimas ir pan.)

Ar Jūs nesutinkat? :)

Žinutė parašyta: 2009-04-27 22:50:01 | Nuoroda

Na tiesiogiai gal ir nereik, bet apskritai matematika lavina analitinį mąstymą :) Egzo galima ir nelaikyt, bet pasimokyt A lygiu dėl savęs tikrai neblogai būtų.

Žinutė parašyta: 2009-05-09 21:02:52 | Nuoroda
siestaa rašė:
pora testo klausimu. is www.egzas.lt, del kuriu nesu tikra: Organoidai, kuriuose vyksta energijos virsmai ir susidaro ląstelei prieinama energijos forma, yra: a) Ribosomos ir endoplazminis tinklas b) Chloroplastai ir mitochondrijos c) Lizosomos ir chloroplastai d) Ribosomos ir mitochondrijos kaip manote, ar tikrai teisingas atsakymas yra d, o ne b? o stai sitas klausimas: Nuo ko priklauso vienos rūšies gyvūnų požymių įvairovė? a) Tik nuo mitozės b) Tik nuo mitozės ir mejozės c) Tik nuo mitozės ir apvaisinimo d) Nuo mitozės, mejozės ir apvaisinimo neturetu buti vietoj mitozes- mejoze? rasykit savo nuomone ir mintis:)

Del pirmo klausimo, tai teisingas atsakymas turetu but b), o ne d). Antrasis manau teisingas.

Žinutė parašyta: 2009-05-16 17:57:40 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

,,Stosiu į mediciną, nes daugiau nėra kur''.

Man tai atrodo, kad toks požiūris ir turėtų būti, nes šiuo atveju žmogus neįsivaizduoja savęs niekur kitur, kaip tik medicinoje. Ir tai yra gerai :)

Žinutė parašyta: 2009-05-23 19:23:00 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

Ir baikit čia tais sunkumais gąsdint. Ne kvaili esam, suprantam viską.

Tai gerai, kad gąsdina, nes tie, kas nepakankamai motyvuoti, greičiausiai atkris, nebenorės stoti :)

Žinutė parašyta: 2009-05-25 22:17:47 | Nuoroda

Na aišku matieka yra labai geras dalykas, lavina protą. Be to, jei stosi į KMU, ten tau jos prireiks.

Kita vertus, jei stosi į Vilnių, tai žiūrint labai pragmatiškai patarčiau rinktis anglų, nes pirmame kurse iš jūsų tikrai nemažai pareikalaus.

Vėlgi, klausimas, ar tavo mokykloje yra pakankamai aukštu lygiu abu dalykai dėstomi. Jei ne, tuomet patarčiau rinktis kokybiškesnį.

Bet kuriuo atveju rinktis tau ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-26 21:53:55 | Nuoroda

Nepamenu, kad 2008 m. būtų pilotinės. Man rodos tik 2007 m.:

www.nec.lt/66/

Žinutė parašyta: 2009-05-29 22:42:08 | Nuoroda
mausra rašė:

As turiu labai daug klausimų, taigi... Kuo blogesnis KMU už VMU? Ar juose skiriasi studijų kokybė, trūksta savo darbą išmanančių dėstytojų ar kas nors kita? Kodėl daugelis renkasi VMU? Jeigu, tarkim, aš pasirinksiu mokytis KMU ar aš daug neteksiu? Renkuosi studijuoti KMU nes man daug patogiau į jį važinėti, o ne todėl kad mano pažymiai žemi ar kad tik kur nors įstočiau. Ar įmanoma labai gerai besimokančiam studentui, pasirinkusiam  mokslinę veiklą tęsti savas studijas iš KMU VMU arba užsienio universitetuose? Su anglų kalba aš neturiu problemu, man ji sekasi puikiai- neblogiau kaip chemija ar biologija, as laikysiu anglų valstybinį egzaminą, kaip ir biologijos,chemijos, matematikos V egzaminus.

Na visų pirma tai turbūt ne VMU, o VU MF :) Kitas dalykas, kodėl nutarei, kad KMU blogesnis? Iš tikrųjų, ši tema yra labai nedėkinga, nes kiekvienas dažniausiai gina savo lizdą ir pasisako už tą universitetą, kuriame studijuoja (ar atvirkščiai, pasisako prieš tą, iš kurio išlėkė :)) Objektyviai žvelgiant, abi mokslo istaigos yra panašaus (sakyčiau gan nežemo) lygio. Tiesa, "liaudyje" yra įsitvirtinęs toks požiūris, kad KMU labiau praktinis universitetas, o VU MF labiau teorinis. Kiek tame yra tiesos, nežinau...

Kalbant apie VU MF, tai galiu pasakyti, kad čia dirba tikrai stiprūs dėstytojai, pakankamai gera universiteto bazė, palankios sąlygoms studijoms ir mokslinei veiklai.

O dėl užsienio universitetų bėdų nemanau, kad kiltų (tiek baigus VU, tiek KMU)

:)

Žinutė parašyta: 2009-06-03 14:20:19 | Nuoroda
Tarchy rašė:

gal kas nors galetu paaiskint man genu sukibima, nes mokytoja turbut isprotejo, nes sako visiskai atvirksciai sako nei knygoj parasyta, tai visai susipainiojau

Ką konkrečiai norėtum išgirsti? Sukibusiais vadiname tokius genus, kurie dažniausiai yra paveldimi kartu (vykstant krosingoveriui tarp jų retai vyksta rekombinacija). Tarkime visus vienos chromosomos genus galime vadinti sukibusiais, nes jie bus paveldėti kartu.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 13:26:12 | Nuoroda
Tarchy rašė:

kuo jis skiriasi nuo paprasto dihibridinio, kaip ji atskirt, koks skilimo santykis

Na esmė tame, kad sukibę genai paveldimi kartu, o ne atskirai, kaip su Mendelio žirniais (spalva sau, raukšlėtumas sau). Tarkime Drosophila požymius – sparnų ilgį ir kūno spalvą – lemiantys genai paveldimi kartu (jie sukibę, nes yra vienoje chromosomoje netoli vienas kito). Sukryžminę AaBb patelę ir AaBb patinėlį, palikuonis gausime fenotipiškai pasiskirsčiusius ne 9:3:3:1, kaip būtų dihibridinio kryžminimo atveju su nesukibusiais genais, o 3:1, kaip monohibridiniame kryžminime. Kodėl? Nes šiuo atveju susidaro ne po keturis gametų variantus (AB, Ab, aB, ab), o po du (AB ir ab). Jei nelabai aišku, pasipaišyk Peneto gardelę ir pamatysi :)

Žinutė parašyta: 2009-06-06 21:07:54 | Nuoroda

Na dar valgyklos nėr VU MF'e :) greičiausiai teks tenkintis maximos salotomis su coca-cola. Dar labai šalta būna kai kuriose auditorijose (ir žiemą, ir vasarą :)). Ką čia dar... Dar skaitykla labai maža, reiks mokytis koridoriuje :)

Žinutė parašyta: 2009-06-07 01:15:36 | Nuoroda
flaumig Tier rašė:

dar jei nuspręsite mokytis koridoriuje, tai gali gan sunkiai sektis rasti tylų kampą, nes, nu....tokiu labai retai būna) o  kai šalta ir net nesinori kišt nosies iki tos Maksimos, arba antrų namu- Čili'ako( dieve, pinigai turi tokia šlykščia savybe baigtis)  pasitenkinsit ir šokoladuku arba kazinaku pirktu tame pačiame fake)

Žinutė parašyta: 2009-06-24 20:04:10 | Nuoroda
blackflower rašė:

1.Medicina KMU

2.Medicina VU

Nelogiškai išdeliota: jei jau į KMU neįstoji, tai juolab į VU nepateksi. VU reiktų arba pirmesnį rašyt, arba išvis nerašyt :) (nebent rašei KMU nemokama, o VU mokamą, tada gal ir gerai).

Žinutė parašyta: 2009-06-24 21:23:33 | Nuoroda

Na į VU visada didesnis konkursas yra, nes visgi VU :D

Žinutė parašyta: 2009-06-24 21:54:22 | Nuoroda

Odontologija neįdomu, stalių darbas :D

Žinutė parašyta: 2009-06-25 19:54:00 | Nuoroda
Abittt rašė:

kas cia sako kad VU>KMU? :D nejuokinkit... i vu didesnis konkursas del to, kad ten priima 100, o ne 230 kaip KMU. Juk KMU ir yra tikrasis medkes univeras, o ne fakultetas kaip vilniuj, kurie neturi nieko savo:D. Visa medicinos mokslo baze kaune dislokuota, todel suprantama kad KMU geriau nei VU :D

Na jeigu nebūtų kažko, kas taip vilioja į VU, tai galėtų ir 10 priimt, vistiek labai didelio konkurso nebūtų (informacijai: į VU priima ne 100, o 175 medikus). KMU tikrasis medkės univeras? Na drįsčiau apskritai ginčytis, kad čia TIKRAS univeras... VU gal ir tik fakultetas, tačiau fakultetas, turintis gilias tradicijas, aukštos kvalifikacijos dėstytojų kolektyvą, kokybišką mokymo bazę. Tada dėl "kurie neturi nieko savo"... Nežinau, ką čia turėjai galvoj, VU MF turi viską, ko reik ;) Ir galiausiai drįsčiau ginčytis, kad "visa medicinos mokslo bazė kaune dislokuota", nes Vilniuje yra toks dalykas, kaip Santariškių klinikos, kur vykdomas rimtas mokslinis darbas.

Žinutė parašyta: 2009-07-01 14:39:16 | Nuoroda

Na, būsimi kolegos, jau turbūt laukiat nesulaukiat studijų?

Žinutė parašyta: 2009-07-01 15:14:37 | Nuoroda

Jo, yra kaupiamasis balas. Procentaliai pasiskirstymas priklauso nuo dalyko: pvz. anatomijos egzamino pažymys lemia 60%, o visi per 1,5 metų parašyti koliai – 40% galutinio pažymio. Tačiau tarkime genetikos egzaminas lemia 100% galutinio pažymio. Bet pagrinde tai kaupiamasis balas veikia :)

Žinutė parašyta: 2009-07-01 15:56:33 | Nuoroda
gggggh rašė:

Mano butu valia, panaikinciau tuos kaupiamuosius man uztenka sesiju, nes mokymasis istisa semestra veda is proto  

Tu studijuoji mediciną? Kelintakursis?

Žinutė parašyta: 2009-07-22 19:21:53 | Nuoroda

Sveikinu visus, kieno svajonės jau pradėjo pildytis :) Būsimi VU MF studentai, jei turite kokių klausimų, galite kreiptis, padėsiu kaip galėsiu :) Ir šokoladiniui siūlau jau pradėti rūpintis bendru 2010 medikų skype chatu - bus labai naudinga ;)