Vartotojo pakeleivÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-03 20:50:51 | Nuoroda

man atrodo, kad siemet abiturientai labai pasyvus del savo ateities. Kai tokie nesklandumai buvo 2008, o visa tai vel kartojasi, susiroganizavo peticija. Nesimato is siu metu laidos abiturientu mastanciu rimciau ir lyderiu
 

Žinutė parašyta: 2010-07-03 20:51:41 | Nuoroda

man atrodo, kad siemet abiturientai labai pasyvus del savo ateities. Kai tokie nesklandumai buvo 2008, o visa tai vel kartojasi, susiroganizavo peticija. Nesimato is siu metu laidos abiturientu mastanciu rimciau ir lyderiu

Žinutė parašyta: 2010-07-03 20:52:22 | Nuoroda

man atrodo, kad siemet abiturientai labai pasyvus del savo ateities. Kai tokie nesklandumai buvo 2008, o visa tai vel kartojasi, susiroganizavo peticija. Nesimato is siu metu laidos abiturientu mastanciu rimciau ir lyderiu

Žinutė parašyta: 2010-07-03 20:53:49 | Nuoroda

man atrodo, kad siemet abiturientai labai pasyvus del savo ateities. Kai tokie nesklandumai buvo 2008, o visa tai vel kartojasi, susiroganizavo peticija. Nesimato is siu metu laidos abiturientu mastanciu rimciau ir lyderiu

Žinutė parašyta: 2010-07-04 03:24:13 | Nuoroda

cia truputi likau sukritikuota"kad su lietuviu kalba nieko nedarom, kai ivertinimas neatitinka tikru ziniu ir  tikroves".Keletas musu m-los abiturientu , kuriems gyvenimai artimiausioj ateity tikrai suluosinti, tikrai stipriai darom -SMM ir NEC tokiu zygiu net nesitiki:) Mums pritaria ir tie, kurie mokykloj isties gerai mokesi ir ju rezultatai atitiko zinias. Turime ir juristu pagalba:)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 16:15:33 | Nuoroda

sveiki!

noriu uzduoti man dabar labai aktualu klausima.

Esu eskternas, siemet perlaikiau keleta egzaminu. Vienas is ju lietuviu. Taciau, gavus rezultata, noriu teikti apeliacija.

problema ta, kad teigiama, jog apeliacijos bus isnagrinetos 22 diena, o paskelbimas apie pirmaji tura 23 diena. As ,kaip eksterne, turesiu pristatyti atestato prieda su perlaikytais egzaminais iki pirmojo turo pradzios i lamabpo bustine, ar atestato priedas jau bus atsiustas i regionine mokykla iki 22 d. ? ar rezulatai automatiskai bus pervedami i mano stojimo paraiska?

Aciu uz atsakyma

Žinutė parašyta: 2010-07-04 17:55:01 | Nuoroda
0_Ann_0 rašÄ—:
lauklas rašÄ—:
Aš nekalbu apie genijus. Kaip manai, kodÄ—l KIEKVIENAIS metais tikrai gabÅ«s mokiniai buna nuvertinti? DÄ—l tos paÄios priežasties, apie kuriÄ… aš kalbÄ—jau..galiu papasakoti vienÄ… nutikima mokykloje. vienÄ… kartÄ… mums mokytoja atnešÄ— ištaisytus rašinius. Ir vienas labai gabus klasiokas už rašinį gavo 5 ar 6 neatsimenu. jis priÄ—jo prie mokytojos ir paklausÄ—: "kas mano rašinyje buvo blogai?". ir man labai įstrigo mokytojos atsakymas. ji pasakÄ—: "per daug protingai parašei, nelabai supratau, kÄ… norÄ—jai pasakyti. skaiÄiau skaiÄiau vienÄ…, kitÄ… skainį ir niekaip jo nesupratau. bandyk rašyti kuo paprasÄiau". jÅ«s supraskit, mokytojai, tai ne mokslininkai, Äia jum ne kokia Daujotyte, kad galÄ—tu lengvai sudÄ—tingiausius rašinius suprasti. Juk visi mokiniai rašydami egzaminÄ…, bando parodyti savo intelekta, perdetai pradeda rašyti sudÄ—tingiausius žodžius, kad atrodytu, tarytum tai labai geras darbas. o kodÄ—l ketvertukininkai, kurie neturi nei loginio mÄ…stymo, nei daug žinių gauna aukštus įvertinimus? taigi jie rašo visiem suprantama, paprasta kalba, ir vertintojai tai labai vertina. kitaip neįsivaizduoju, kaip paaiškinti tai, kad kiekvienais metais tikrai gabÅ«s mokiniai gauna tokius žemus įvertinimus. turbÅ«t esat girdÄ—jÄ™, kad  vieni kalba : "va, mÅ«sų klasÄ—je tai vieni šimtukai..", o kiti: "o pas mus vien 40-50, o kai kurie visai neišlaiko". taigi kai kurių mokyklų mokytojos žino apie tai kÄ… aš kalbu, ir per keletÄ… metų išmokina rašyti kuo paprasÄiau. labiausiai mane pykdo, kad tie ketvertukininkai dar spÄ—ja i forumus užeiti ir pasigirti "va mes ce krc parodjem kad mes protyngesni ir kietesni uz kalikus! jie netury loginio mastimo ir tjodel taip blogai islaiko!" absurdas! tie nevykeliai net neįsivaizduoja kokį mÄ…styma turi žmonÄ—s, 12 metų buvÄ™ pirmÅ«nais. savo kalba aš nenoriu mokytoju įžeisti, manau dauguma esat skaitÄ™, kokius vertintojus šiais metais pasikvietÄ— taisyti darbus. kiekvienoje mokykloje yra viena nerašyta taisyklÄ—: mokinys turi aplenkti savo mokytoja. mokytojai turetu didžiuotis, tokiais savo mokiniais, tik vat su tuo įvertinimu nulatinÄ—s problemos.. na bet patys susimastykit, jei buvot labai nuvertinti, gal tai reiškia, kad esat per daug protingi gyventi šioje šalyje?

 Skaiciau ir galvojau, jog kazkas tiesiog perskaite mano mintis ir garsiai eme ir pasake. Absoliuciai pritariu viskam, kas cia buvo issakyta. 

 

ir mano tokios pat mintys. 1:1

Autorius:

 

Žinutė parašyta: 2010-07-04 18:03:30 | Nuoroda

Labai idomu - kaip sudaromi atostogu grafikai- tiek NEC, tiek mokyklose- juk pagrindinis metu darbu etapas buna nebaigtas? Ar taip jau visiskai nesvarbu baigti atsiskaityti su viskuo iki galo( t.y. paruosiant brandos atestatus) su buvusiais mokyklu abiturientais? Kiekvienais metais bereikalingas stresa abiturientams, ju tevams, klasiu aukletojams.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 22:15:32 | Nuoroda

tai gal toji paminetoji kreive apmastytai ryskaii nebekeiciama- juk jeigu po apeliaciju isties butu daug teigiamesniu rezultatu, o kai kuriu darbu vertinimas pakiltu nuo 20 iki 80 ar pan. , tai savaime turi mazeti iki tol esamu abiturintu vertinimai - procentai mazeja. Kitaip logikos nematau. O egzaminu pazymiai anu abiturientu jau nebesikeicia- viskas po facto....

Žinutė parašyta: 2010-07-04 22:19:04 | Nuoroda

siaip labai pagirtinas ir gerbtinas NEC isijungimas i foruma- kiek gana paprastu, taciau nepaaiskintu, ar neatrastu klausimu abiturientai dabar issprendzia. Gali atsidusti ir nestresuoti. Geriau isijungti veliau, nei niekada.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 22:53:19 | Nuoroda

kaip supratau, bus galima gauti tik kopijos dali, ir tik tada, kai jau bus stojamieji pasibaige.  menesiu laikotarpyje, konkreciai paciam NEC. Ar as neteisi? Butu gerai, kad cia paprastai ir aiskiai pakomentuotumete - kaip, kur , kada is tiesu tas darbo pamatymas vyks?

Žinutė parašyta: 2010-07-04 22:57:07 | Nuoroda

Nebuvau spejus pamatyti atsakyma. Tai konkreciai ar jau dabar treciadien NECE galime pamatyti savo darba ir galime paskutiniaja galimaja lietuviu egzamino termino diena - treciadieni spresti - duoti apeliacijai ar ne? Juk cia ne valstybine paslaptis- tik abituriento "ziniu nuosavybe", kuria ivertino valstybes tarnautojai.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:01:16 | Nuoroda
Nacionalinisegzaminucentras rašÄ—:
Deivizs rašÄ—:

SakÄ—te, kad galima gauti lietuvių kalbos egzamino savo darbo kopijÄ…, ar negalÄ—Äiau jos gauti elektroniniu paštu, kad nereikÄ—tų važiuoti 100km į NEC?

 Galima gauti lietuvių (gimtosios) kalbos valstybinio brandos egzamino teksto suvokimo kopijas. TaÄiau kandidatas turi pats atvykti į nacionalinį egzaminų centras, pasirašyti protokole ir tik tuomet gali peržiÅ«rÄ—ti darbÄ…. 

noriu dar detalesnio paaiskinimo - gaus teksto suvokimo kopija, pamatys visa savo darba - interpretacija ar samprotaujamaji - visa savo darba. O jei ten antra egzamino dalis - svetima prisegta? Kodel nera imanoma pamatyti viso darbo- ar sie moksleiviu darba siuo metu atskirose bylose?

 

 

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:11:09 | Nuoroda

noriu dar detalesnio paaiskinimo - gaus teksto suvokimo kopija, pamatys VISKA - interpretacija (ar samprotaujamaji), teksto analize - visa savo darba. O jei ten antra egzamino dalis - svetima prisegta? Kodel nera imanoma pamatyti viso darbo- ar sie moksleiviu darbai siuo metu atskirose bylose?  Kodel yra stabdoma dar siemet abiturientams stoti - t.y. , kodel ramai NEC iseina atostogu? Jei su egzaminu isties butu nepavyke- moksleivis jau ramiai galetu vykti i uzsieni, ten isidarbinti ir nuo rugsejo 1 pradeti parengiamuosius 1 metu trukmes kursus lankyti stojimui toje salyje, kad savo ateities jau visai nebesietu su LIETUVA?

 

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:16:38 | Nuoroda

Kiek zinome, NEC siuo metu dirba ne 1 ir ne 2 specialistai. Negi nera galimybes pajungti pajegas ir viska padaryti savo autoriteo isaugojimui. T.y.. atkoduoti pagal gautus pareiskimus abiturientu darbus, irodyti- kas ir kaip, apraminti moksleivius? Iseiti atostogu - labai jau ramus poziuris i patiketas pareigas.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:23:50 | Nuoroda

kiek supratau- netiki objektyviu darbu ivertinimu 26 abiturientai. tai ne tukstanciai:)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:28:38 | Nuoroda

Negi luosinama simtai jaunu zmoniu gyvenimu?

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:32:57 | Nuoroda

Luosina neobjektyvus darbu vertinimas ir to nekokybisko darbo dangstymnas is NEC puses

Žinutė parašyta: 2010-07-05 01:40:45 | Nuoroda

eiliniai metai, kai nepasiekta pazangos tikslesniam darbu vertinimui NEC sistemoje ir tiek. NEC belieka saugoti 'munduro garbe". As manau, kad tiesiog jau bijoma abiturientu antpludzio treciadieni, paskutiniaja apeliaciju padavimo diena. Jau prisipazinta, kad daug turima apeliaciju. Ar protingas abiturientas eikvos laika, jegas, jei viskas su jo darbo vertinimu gerai? O jei jis akivaizdziai mato, kad klases draugas vos-vos rastingas sugeba gauti 70-80, o pedagogu svaiciojimai apie tai, jog nereikia moksliukams perdaug moksliskai rasyti, instrukcijos to nereikalaujancios, tai prie ko einama? A r kad moksleiviai labiau mokytusi, ar kad butu to lygio, pagal tikrintojus- labai paprastai rasytu?

Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:56:58 | Nuoroda
Visa beda, kad kalba eina apie tos pacios klases mokinius, kur vienas kita zino ir yra to paties pedagogo zinioje. Juk per tiek metu tenka matyti, koks kolegos rastingumas, kas gabesnis biologijai, fizikai, o kas tiesiog beveik genijus matematikoje. Ir tik todel kyla maištas, jog egzaminu rezultatuose toje klaseje jau nelieka visisko ziniu vertinimo objektyvumo. Yra  klaseje ir taktisku abiturientu, kurie sako : "na, zinai, as 80 tikrai nebuvau vertas, tikejaus bent 50 istempt" ir ... atvirksciai, apie ka mes cia skaudziai ir diskutuojame, netenkame keliu i savo issvajotas specialybes... O nuosekliai ruoseis, tikejai...SKAUDU iki sirdies gelmiu, patikekit..........