Vartotojo tiktyla pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-22 12:36:57 | Nuoroda

girdėjau, jog į VPU filologijas nesunku įstoti, bet mokantis stipriai labai stipriai spaudžia. aš pati planuoju į VPU socialinę pedagogiką (labai noriu) :).

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:55:51 | Nuoroda

Aš visąlaik troškau dirbti su žmonėmis, žmonėms.Turiu patirties ir manau, jog tai mano pašaukimas. Pirmoje vietoje rašysiu soc.darbą (bet jaučiu, jog į VU ar MRU gali neužtekti balo), todėl renkuosi socialinę pedagogiką VPU. Žinau, jog tai labai artimos specialybės, mokymo programoj daug panašumų ,o dar plius gausiu daug pedagogikos žinių, ypač žavi praktika.:) pabaigusi dirbčiau arba soc.darbą, arba mokykloje, arba kurnors. :) po soc. pedagogikos planuoju stot i magistrantūrą socialinio darbo. ;)))

Žinutė parašyta: 2009-05-23 14:06:21 | Nuoroda

Na, nežinau ar tikrai gerai suprantu, bet galvoju taip:

socialiniai mokslai labiau susiję su teorija, daug apskaičiavimų, sociologijoje daromi moksliniai tyrimai, statistikos .Socialinis darbuotojas gali dirbti su seneliais, neįgaliaisias, rizikos šeimomis,benamiais ir t.t. Padėti tiems žmonėms tiek teisiniuosi reikaluose (pvz. padėti žmogui tvarkant popierius, kad gautų pašalpą.), tiek žmogiškuosiuose (ar kaip čia pasakyt :D).Socialinis pedagogas dažniausiai dirba mokykloje su mokiniais, man tai pusiau psichologas ;). Aš gal nelabai moku paaiškinti, bet štai čia plačiau aprašo apie soc.darbą ir soc.pedagogiką.

www.mokslai.lt/referatai/rasinys/1907.ht ml

vienu žodžiu socialiniai mokslai labiau orientuoti į žmonių mases, o socialinis darbas ir soc.pedagogika labiau į žmogų, kiekvieną individualiai. :)

Žinutė parašyta: 2009-05-23 22:51:17 | Nuoroda

chacha, teisybė :). Kad tik pasisektų savo svajones įgyvendint., kad tik pasisektų sėkmingai įstoti. :) o jei abi būsim VPU gal ir susitiksim ir pasidalinsim savo patirtimi;)

Žinutė parašyta: 2009-05-23 22:51:41 | Nuoroda

Sėkmės Tau :)

Žinutė parašyta: 2009-05-24 09:12:32 | Nuoroda

ištiesų VPU ir pas mane tik 3ar 4 vietoj :). Galvojau apie VDU, bet į soc. darbą reikia matematikos, o aš jos nelaikau. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-01 16:11:37 | Nuoroda

o. tikrai smagu, kad atsiradai. ;) Aš irgi rašysiu VDU. žodžiu, visur kur soc. darbas yra. ;) Tai gal susitiksim kur nors,gal kartu įstosim, smagu. Ar rašysi vf ar ir m? aš galvoju, kiek girdėjau nelabai kas stoja šiais metais į soc. darbą, o ir praeitais metais vis likdavo vietų. Kažin ar VU į mokamą vietą pavyktų įstot be šimtukų ? :)

Žinutė parašyta: 2009-06-01 17:00:54 | Nuoroda

na ne, reikia rašyti atskirai. Pirma bandyt rašyt vf, o tada m. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-02 20:29:53 | Nuoroda

Kažkokios neaiškios... l yg ir jaudinuos. lyg ir nelabai... galvoju,kad tik mokykliniam neįkištų koios kitos formos laišką, kad tik būtų paprastasis informal. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-02 20:33:53 | Nuoroda

tikiuosi. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 12:25:42 | Nuoroda

vajėj, man net gėda pasakyti kiek žodžių aš parašiau... 132... kažkaip labai apsidžaiugiau,kad apie tūkstantmetį ir prirašiau iš to džiaugsmo per daug. bet paklausiau mokytojos ar minusuos, sakė, kad tik valstybiniuose minusuoja, mokykliniuos neminusuoja. :0 sakė man būt ramiai, kad nenuminusuos, tai kažkaip ramiau šiektiek jei tikrai taip bus. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 15:34:55 | Nuoroda

Taip, labai domėjausi. :) skambinau į priėmimą,sako ,jog įstoja visi kas nori. :) Šiaip  man labai artima specialybė, aš ją mokinčiaus tik dėl savęs, tikrai įdomu, bet gal šiek tiek neperspektyvu. Mano draugė mokinosi, džiaugėsi ,kad ydomu studijuoti, susipažinti su kitomis religijomis, nes mokoma ne vien krikščionybės,-katalikybės, bet ir kitų religijų pagrindų.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 20:53:12 | Nuoroda

zhanet ,

ir aš labai norėčiau tų karikatūrų :)

labai Tau aciu :)

Žinutė parašyta: 2009-06-06 13:26:15 | Nuoroda

na, katechetu būt, dažniausia įsidarbina parapijose, viena moteris baigusi šias studijas privačioj mokykloj pradinukus mokina tikybos. Katalikiškose (gal ir ne tik, nžnau) organizacijose. O tai gali būt lb yvairus darbas, nuo suaugusiųjų religinio švietimo iki rekolekcijų vedimo ir pan.gal dar kur nžnau,čia tik apytiksliai kaip aš suprantu :)

Žinutė parašyta: 2009-06-06 20:47:47 | Nuoroda

tai va va ;) :)

as galvojau,jog pasimokciau savo malonumui, o magistrantura jau soc.darbo ka ir dirbciau . soc.darba su krikscioniskom paziurom. :) bet apsvarsciau,kad visgi ir bakalaura ir mag. mokinsiuos soc.darbo ;) :)

Žinutė parašyta: 2009-06-07 21:46:27 | Nuoroda

pas mane tas pats. nei vienos konsultacijos nebuvo. o kai mokytoja pasigavau paklaust ka svarbiausia pasikartot sako viska. :) ir dar pridejo,kad nei viena (klasiokiu) neislaikysim to egzamino. jauciuosi labai prastai, nors mokinuosi daug bet kai MOKYTOJA taip pasako tai rankos svyra, nebezinau reikia raminamuju. kuo arciau treciadienis tuo labiau viska pamirstu...

Žinutė parašyta: 2009-06-07 22:03:27 | Nuoroda

taip, ačiū sonia, dabar jau tą ir kartojuos dar plius žemėlapiai. Ir turiu tokią šaltinių knygą manau ir ją rytoj persižiūrėsiu. Kaip nors ...dabar tik darbas, šiek tiek pasitikėjimo ir ramybės,kad tik viso to nepamesčiau bestresuodama, tada gerai viskas bus. :) manau visiems taip ;)

Žinutė parašyta: 2009-06-09 16:25:55 | Nuoroda

gavau 9 negaliu patiket,kaip smagu :)

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:11:31 | Nuoroda

dėl Klaipėdos rašiau irgi ,kad uostas, bet nežinau :) dėl Vok. ir It suvienijimu irgi rašiau,kad italija savose ribose,o Vokietija užgrobinėjo kitas teritorijas. :) dėl partizanų. parašiau Žemaitį (bet čias kaip ir nepilnas jo slapyvardis,gal užskaitys?) ir Ramanauską-Vanagą.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:14:11 | Nuoroda

o klausime kur klausė kur susikūrė krikščionybė parašiau palestinoje (ir teisingai pažymėjau) ,bet ar nereikėjo parašyti Jeruzalėje.gal abu užskaitys?ar Palestina netinka,kaip manot? :)