Vartotojo ramiai! pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-12 12:32:24 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
torquoise rašė:

jei taip isitikines savo zodziais, tai su kokiais minimum manai istotu i mokama vieta?

I mokama priims apie simta, tad istoti nebus sunku. Speciau, kad 18 bus per akis.

150.

Beje, nepamirškit, kad ir ištęstinės studijos yra, priims 110, o prašymų dar nedaug paduota, tad mums didesnės galimybės.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 13:26:48 | Nuoroda

Aš kurį laiką net nežinojau, kad ištęstinės bus finansuojamos. Tad susimokėti buvau pasiryžusi jau seniai, tad jau galiu būt rami, kad su savo balu įstosiu bent į M tai tikrai. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 15:54:04 | Nuoroda

1. VU TSPMI Politikos mokslai I vf

2. VU TSPMI Politikos mokslai I m

Noriu perstoti į ištęstines (studijavau pranc. k.), o politika buvo artimiausia ir įdomiausia sritis. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:05:18 | Nuoroda
k@r@mele rašė:
  1. VU ekonomika, nl, vf
  2. MRU  finansu ekonomika, nl, vf

KB = tik 19, manot pavyks? ziauriai noriu i ekonomika

VU gal, o MRU tai tikriausiai. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 19:17:52 | Nuoroda
Viilius rašė:

Tada super istoji i su 19 i mokama, o kitas su 16 i mokama istoja taipogi ;D wat ir reformos privalumai lyst prades :P
ramiai! tai gal net vf gausi su sava balu, kiek pamenu pas tave  ~18.8?

Ne, mano 18,06. Su tokiu balu į VF - vargiai. Juk dėl VF konkuruosiu ir su tais, kurie stos į NL, o ten, kaip matau, nemažai šimtukininkų. :)

Mokykloj nelankiau matematikos pamokų, galvojau, kad man neprireiks to pažymio. Tad turiu tokį varganą, kuris labai gadina KB. "Niekada nesakyk niekada" :D

Ištęstinės studijos ne tokios populiarios, tad papult lengviau. Nors mielai studijuočiau NL, jei galėčiau.

Galit pažiūrėt studijų pasirenkmume lamabpo.lt

Žinutė parašyta: 2009-07-12 19:20:31 | Nuoroda
Viilius rašė:
And1Edgar rašė:

Sveiki visi! Norėčiau sužinoti, koks konkursinis balas reikalingas stoti pvz.: į ekonomiką ar į politikos mokslą? Ačiū iškarto!

I politika, bent jau VDU ar VU neistosi... sorry mate

Bandyk KU ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:37:41 | Nuoroda
Viilius rašė:
ramiai! rašė:
Viilius rašė:

Tada super istoji i su 19 i mokama, o kitas su 16 i mokama istoja taipogi ;D wat ir reformos privalumai lyst prades :P
ramiai! tai gal net vf gausi su sava balu, kiek pamenu pas tave  ~18.8?

Ne, mano 18,06. Su tokiu balu į VF - vargiai. Juk dėl VF konkuruosiu ir su tais, kurie stos į NL, o ten, kaip matau, nemažai šimtukininkų. :)

Mokykloj nelankiau matematikos pamokų, galvojau, kad man neprireiks to pažymio. Tad turiu tokį varganą, kuris labai gadina KB. "Niekada nesakyk niekada" :D

Ištęstinės studijos ne tokios populiarios, tad papult lengviau. Nors mielai studijuočiau NL, jei galėčiau.

Galit pažiūrėt studijų pasirenkmume lamabpo.lt

Pasiziurejus i pasirnekamuma tai kazkaip nejauku pasidaro, bet vistiek reikia tiketis :D o kodel tu negali stot i NL m ?

Nes aš jauna mama, bet nenoriu tuščiai leist laiko, noriu studijuot toliau. Tai man ištęstinių studijų sesijinis tvarkaraštis daug patogiau, galiu daugiau mokytis namie. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:40:11 | Nuoroda

Jei į pirmą nepaims, tai dar nereiškia, kad į kitus nepapulsi. Juk ar pateksi dar priklauso ir nuo kitų stojančiųjų skaičiaus ir balų. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:48:45 | Nuoroda

Po pirmo pusmečio pirmam kurse neduoda akademinių (aš po pirmojo pusmečio išėjau). Beje, persikėliau atgal į Kauną. Be to, naujagimiui daug priežiūros reikia. Ir taip nežinau kaip reikės viską spėt.

Taigi, nusprendžiau nedaryt metų pertraukos ir grįžt mokytis kuo greičiau, tad vienintelis pasirinkimas - ištęstinės studijos. O apie politikos mokslus jau esu galvojusi ir seniau, kai dar mokiausi kokioj vienuoliktoj klasėj. Tad TSPMI pasirodė geriausias pasirinkimas. (beje, dar ir todėl, kad jaučiu simpatiją VU)

Žodžiu, daug dalykų susidėjo, tad buvo tikrai aišku, kad nebegalėsiu tęst studijų. Bet šiaip galiu pasakyt, kad kokybė labai gera buvo. Labai norėčiau baigt antrą bakalaurą filologijos mokslų.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:25:27 | Nuoroda
dandelion rašė:
ramiai! rašė:

Jei į pirmą nepaims, tai dar nereiškia, kad į kitus nepapulsi. Juk ar pateksi dar priklauso ir nuo kitų stojančiųjų skaičiaus ir balų. :)

bet jeigu aš nepapuolu į pirmą specialybę į kurią noriu su finansavimu,reiškia aš esu už ribos gavusiųjų krepšelį,(pvz1305-oje vietoje) tai jau man nieko nebelems kitų stojančiųjų balai,nes mano saraše - tik vienos studijų krypties mokslai... :(

Gali gaut krepšelį, bet nepapult į norimą spec. dėl studijų populiarumo (nes bus labai daug stojančių į tą studijų programą). Pvz. į VU stojant taip labai gali būti. Gauni tarkim krepšį, bet neįstoji į VU politikos mokslus, nes ten buvo paduota labai daug prašymų, o priėmė tik 85 į VF ir jų visų balai buvo aukštesni.

Nežinau ar suprantamai paaiškinau. Neapsigaukit, negalvokit, kad nepatekot į vieną, tai kitur irgi nepriims. Tam ir yra prioritetų sąrašas, kad nepatekę vienur, galėtumėt studijuoti kitoje stud. progr. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:30:20 | Nuoroda

Taip, lyderi, perstoji ir mokaisi vėl nuo pirmo kurso.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:56:14 | Nuoroda

Man atrodo, kad įstoti bus lengviau. Daugiau vietų, mažiau stojančiųjų.

Kita vertus, soc. mokslai labai išpopuliarėjo, politikos mokslus daugeliui studijuoti rodosi labai patrauklu.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:02:17 | Nuoroda
sejkutea rašė:

ryt tik vezu prasyma,,kuri net nezinau dar kaip surasyt ;DD ziauru,, mano gyvenima nulems viena naktis, per kuria prigalvosi kokiu specialybiu ;D .. gal ka patartumet su matematika ir kompais? ;/

Verslo informatika?

Finansų informatika?

Žiūrint kur nori studijuot.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:07:51 | Nuoroda

Sunku pasakyti, politika - labai plati sritis. Dar nežinau kaip viskas pasisuks, gal atsiras kokių pomėgių, sričių, kurios domins labiau nei kitos, gal atrasiu kokį sugebėjimą.

Bet šiaip, mielai dirbčiau diplomatinį darbą. Dar nepradėjusi studijų galiu pasakyt, kad tai atrodo visai patrauklus darbas. Beje, esu gabi kalboms, čia puikiai galėčiau pritaikyti savo žinias.

Perstoju, tad šį kartą rinkdamasi studijų programą mažiau leidau sau svajoti, o rinkausi tą, kuri domina labiausiai.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:09:55 | Nuoroda
sejkutea rašė:
ramiai! rašė:
sejkutea rašė:

ryt tik vezu prasyma,,kuri net nezinau dar kaip surasyt ;DD ziauru,, mano gyvenima nulems viena naktis, per kuria prigalvosi kokiu specialybiu ;D .. gal ka patartumet su matematika ir kompais? ;/

Verslo informatika?

Finansų informatika?

vilniuje universitete, yra finansu informatika? kaip ir nepastebejau tokios

VU KHF'e yra. O VU matematikos ir informatikos fakultete tai ne kažką...

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:16:45 | Nuoroda
sejkutea rašė:
ramiai! rašė:
sejkutea rašė:
ramiai! rašė:
sejkutea rašė:

Verslo informatika?

Finansų informatika?

vilniuje universitete, yra finansu informatika? kaip ir nepastebejau tokios

VU KHF'e yra. O VU matematikos ir informatikos fakultete tai ne kažką...

kdl ne kazka?

Visų pirma, tai sunku įstoti. O antra, jei nori matematika + informatika, tai nelabai matau kokių įdomių programų.

Bet čia aš jau negaliu patarti, pati taikau į socialinius. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:24:04 | Nuoroda

Jeigu esi iš kito daugiavaikės šeimos ir kt., tada garantuotai gausi. Kažkur turėtų būt sąrašas dokumentų, kuriuos pateikus teikiama pirmenybė bendrabučiui gauti. Bet šiaip, jei negavai iškart, nenusimink, nes aš pvz. gavau praeitais metais ir nėjau ten gyvent, nes gavau geresnį pasiūlymą. Tad po pirmo "priėmimo" į bendrabučius gali kreiptis ir vėliau, ten TIKRAI atsiranda laisvų vietų. :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:26:01 | Nuoroda

O prašymą reikia rašyt priėmime į universitetus (nuo liepos 24 iki liepos 31, atrodo). Tuomet ir pateiksi visus dokumentus, jei turėsi, kurie "palengvins" bendrabučio gavimo procesą. 

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:36:02 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
ramiai! rašė:

Sunku pasakyti, politika - labai plati sritis. Dar nežinau kaip viskas pasisuks, gal atsiras kokių pomėgių, sričių, kurios domins labiau nei kitos, gal atrasiu kokį sugebėjimą.

Bet šiaip, mielai dirbčiau diplomatinį darbą. Dar nepradėjusi studijų galiu pasakyt, kad tai atrodo visai patrauklus darbas. Beje, esu gabi kalboms, čia puikiai galėčiau pritaikyti savo žinias.

Perstoju, tad šį kartą rinkdamasi studijų programą mažiau leidau sau svajoti, o rinkausi tą, kuri domina labiausiai.

As sendien pusdieni beveik paaukojau informacijos apie diplomato karjera paieskai. Issiaiskinau, kad vienintelis kelias tapti karjeros diplomatu yra per URM vykdoma konkursa( nekalbu apie variantus kuomet siltos vieteles uzsimanes itakingas politikas be menkiausio nutuokimo apie diplomatija sauna tiesiai i ambasadoriaus vieta kokioj patrauklioj saly). Tada jei neturi pazinciu, seka toks nei labai ilgas, nei trumpas kelias karieros laiptais. Kelio atgal ten nera. Diplomato zeminti pareigose negalima, galima tik ji atleisti uz kazkoki siursktu pazeidima, arba paskolinti kokiai valstybinej istaigai(kas irgi skaiciuojasi kaip diplomatinis darbas, auga stazas). Kazkokio pastovumo tiketis sunku, meto juos po ambasadas, konsulatus, vel grazina i tevyne. As pastovumo neieskau, taip kad man tinka. Bet tai nereiksia, kad diplomato darbas uzkerta kelia i seimynini gyvenima. Seima gali tampytis is paskos, tam skiriami pinigai. Zemiausio rango diplomato Lietuvoje uzdarbis siekia 2000lt. Taciau ji perkelus dirbti i uzsienio ambasada uzdarbis kyla beveik iki 6000 + gyvenamu patalpu apmokejimas ir t.t. Veliau sumos tik kyla. Daznai diplomatai taupo pinigus, veliau meta si uzsiemima ir imasi biznio(keliaudami po pasauli igija ir pazinciu ir ziniu kurios tam reikalingos). Tai cia trumpai ka suzinojau. Jei idomu kas, tai klauskit.

Na, praktiškai daugelį dalykų jau žinojau.

Aš nebijau nepastovumo - kelionių, gyvenamos vietos keitimo. Tačiau viskas truputį keičiasi, nes šeimyninis gyvenimas man jau prasideda, nebegaliu sakyt: "jeigu bus taip, tai darysiu taip...". Nėra taip paprasta vyrą "atplėšt" nuo darbo.

Bet šiaip, manau, kad apie tai galvoti dar labai anksti. Aš tiesiog mėgstu pasvajoti. :D

Vyrui patiktų, kad dirbčiau STT. ;DDDD

Žinutė parašyta: 2009-07-12 22:40:18 | Nuoroda

Iškilo man klausimas:

sokoladinis, kur tu stoji?