Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2009-06-10
13:04:03
| Nuoroda
sand rašė:
batonas_su_sviestu rašė:
o prancuzija skaitosi kaip didzioji valstybe ar ne? nieko kito nesugalvojau tai ja parasiau...:-s o siaip shudegzis galiu pasakyti...:-D prancuzija teise, tai ji nedalyvavo lemiamąjį žodį turėjo tik Anglijos, Prūsijos, Rusijos, Austrijos bei Prancūzijos atstovai, teisė ne Prancūziją o Napaleoną. O dėl skirtumų Vokietijos ir Italijos suvienijimų, tai parašiau, kad Vokietija kariavo labiau išorės karus, o Itlija lokalius (garibaldžio žygis). Dar dėl testo, kaip rašėt dėl Klaipėdos? Kokios ten autonomijos teisės, aš uostą pavariau, nors garantuoju, kad lempa |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-10
13:14:57
| Nuoroda
Lietuvos valdžios kompetencijai priklausė santykiai su užsieniu, kašto apsauga, valstybės saugumas, pašto, telegrafo įstaigos, valstybinės reikšmės susisiekimas, uostas, muitai, akcizai, monopolių teisė, spaudos, susirinkimų tvarka Nėra čia tik švietimo... Žodžiu n*, jau 7 klaidos pas mane teste |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-10
13:25:07
| Nuoroda
Ilgiausiai valde tubelis, pavariau merkys... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-10
13:30:53
| Nuoroda
Minevra rašė:
tavicius <--- tai kad ten ne pradinis mokslas,o vidurinis privalomas berods buvo . Tai teisingas pagal mane ta tas su oro linijom a rimtai? geras... jo, oro linija pirma tarpukariu tikrai, taip ismaningasis google sako. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-10
13:48:40
| Nuoroda
batonas_su_sviestu rašė:
ciaesuas rašė:
batonas_su_sviestu rašė:
Vilou rašė:
Na pagal vadoveli tai krikscionybe atsirado Palestinoje tikrai o jeruzale yra palestinoj ar ne?...:-/ jaruzale toks dalykas saltojo karo metu atsirado.
o su profesinem kazka tai asocijuotos manau tai cia izraelis saltojo karo metu, o jeruzale?ji juk senai jau buvo? tik ar ji palestinos dalis a kaip ten..?:-o Kaune Žalgiris ar Lietuvoj? jokio skirtumo manau, vertins abu atsakymus... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-10
14:36:45
| Nuoroda
EzoTao rašė:
chuuu, gerai tada. jau trys geri atsakymai
o su tom federacijom kaip? ten man labai neišku. dar, tiesa, kaip su brežnevu ir chruščiovu? manau, del federaciju, kad centras nustato pagrindines ir isvestines funkcijas, breznevas i vietnama siunte chebryte, o chrusciovas greiciausiai taiku sambuvi laike. dar beje, tas lievas zodis (sambuvis) pasikartojo vienam is saltiniu apie partizanus, sake ten, kad norint islaikyt taiku sambuvi, nieks is vakaru pagalbos nebeatsius |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-11
09:02:01
| Nuoroda
Mano lietuvių mokytoja yra vertintoja darbų, sakė po pirmo vertinimo etapo jų prognozė: 13 balų pereinamasis. Sakė, kad dar nėra mačius gyvenime taip blogai laikyto lietuvių egzamino. Na taip ji man sakė, kiek čia tiesos, kiek melo, pamatysim maždaug per Jonines... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-11
16:36:20
| Nuoroda
Tikrai pirmas be atsakymų, juk vertinimo instrukcijoje pasakė, kad taip gali būt. Valdančiųjų pritarimas yra naujųjų laikų politinės filosofijos teriminas, labai rimtai mokaus tą ir net neabejoju. O kaip dėl JAV? Jai tikrai c atsakymas, tai viso būsiu 3 klaidas padaręs. UHH baby. Bet visgi manau, kad susip**** ten, nes teisėjai iki gyvos galvos, kas nors pasakykit kaip ten iš tikrųjų |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-11
22:30:21
| Nuoroda
dainius.... rašė:
sonia rašė:
1.a 2.c 3.d 4.b 5.c 6.c 7.c 8.d 9.d 10.a 11.b 12.b 13.a 14.a 15.c 16.d 17.d 18b 19.c 20.c 21.c 22.c 23.d 24.c 25.d 6 galiu garantuoti neteisingas arba ten yra ne vienas atsakymas nes socialdemokratu partija buvo isteikta ir leista.. taip pad dar lyg ir del kitu butu galima gincytis nu kad socdemai 1896 isteigta, o jau smetona uzdraude 1936, na o potom rusas akivaizdu kad ir negrazino. O tas apyliknes prijunge 1940 11 06, tuomet buvo pasiraszta papildoma sutartis. o gincztis galima del daug ko, bet nieko nebepakeisim... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-12
00:00:40
| Nuoroda
Štai ir mano meilės laiškutis NECui: Visų pirma nustebino vertinimo isntrukcija, kurioje buvo pasakyta, jog egzamine gali būti ir klaidingų klausimų. To nebuvo nei viename prieš tai laikytame egzamine, ir ši pastaba sukėlė tam tikrą šoką. Jau pats pirmasis testo klausimas sukėlė abejonių ir vis dar manau, jog nei vienas iš pateiktų atsakymų nebuvo teisingas. Dar viename iš klausimų buvo pateikti du teisingi atsakymai (civilinė metrikacija ir radijas). Jau nekalbu apie nusivylimą dėl klausimų susijusių su antrosios sovietinės okupacijos herojais (tai mažų mažiausiai nėra akcentuojama VBE programoje). Siūlau kuo greičiau išplatinti oficialų pareiškimą dėl vertinimo ir jei įmanoma su nuorodomis į mokyklinio kurso vadovėlius, kuriuose galima rasti atsakymus. * teritoriijos pažymėjimas, ar į teritorijos savoka įeina Jaruzalė, ar tai tik Palestina.
|
||
Žinutė parašyta:
2009-06-12
00:08:44
| Nuoroda
ktrms rašė:
Istorijos mokymosi tikslai ir uždavginiai: "išmokti pažinti, suprasti ir vertinti praeitį remdamasis pagrindiniais istorijos tyrimo būdais<..>, gebėti interpretuoti ir aiškinti praeities faktus." http://www.nec.lt/failai/25_programa_istorijos.pdf pries rasydami bent pasidomėkit ko mokėmės mokykloje, bo iš to nežinojimo kai kurie punktai tampa niekiniais. Tai kodėl iki 2007 metų egzaminai pagal mokymosi programą buvo sudarinėjami, o 2008 prasidėjusi transformacija šiemet peraugo į visiškai mokymosi bazės neatitinkantį "žinių patikrinimą"? Man tai nelogiška, tai gal reiktų pirmiausiai mokytojus informuot, per pamokas polemizuot daugiau, o ne faktus mokytis... Aš pats manau, kad pakankamai gerai parašiau egzaminą, bet ši pozicija "o kaip gerai, suvariau draugą" man kažkodėl netinka. Tai yra mūsų pareiga, nors ir visiškai niekinė, pasakyti, kad egzaminas buvo sudarytas blogai. Kažkas turi keistis, nes akivaizdu, kad ryšio tarp to ką mokomės mokykloje ir ką gaunam per egzaminus tuoj visai nebeliks... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
13:45:58
| Nuoroda
Gavau iš NEC atsakymą. Na mano laiškas buvo kiek per daug emocionalus, tačiau sulauktu atsakymu esu patenkintas Laba diena Manau, kad esu ne pirmas ir ne paskutinis čia rašantis, ir visgi, tikiuosi, kad mintys, kurias čia išdėstysiu bent jau bus perskaitytos. JOS PERSKAITYTOS IR IŠANALIZUOTOS. DŽIAUGIUOSI KARTU SU JUMIS DĖL TOKIŲ SVARIŲ LAIMĖJIMŲ todėl manau esu pakankamai kometetingas įvertinti egzaminą prasčiau nei vidutiniškai. Visų pirma nustebino vertinimo isntrukcija, kurioje buvo pasakyta, jog egzamine gali būti ir klaidingų klausimų. To nebuvo nei viename prieš tai laikytame egzamine, ir ši pastaba sukėlė tam tikrą šoką. DRĮSTU PATIKSLINTI, KAD ŠIĄ PASTABĄ JŪS TURĖJOTE PERSKAITYTI UŽDUOTIES VIRŠELYJE PATEIKTUOSE NURODYMUOSE, O NE VERTINIMO INSTRUKCIJOJE, NES JI OFICIALIAI IR VIEŠAI BUS SKELBIAMA KARTU SU ISTORIJOS VBE REZULTATAIS. TAIP PAT ATKREIPTINAS DĖMESYS, KAD TIK JŪSŲ LAIKYTŲ EGZAMINŲ UŽDUOTYSE NEBUVO TOKIO NURODYMO. NEMANAU, KAD LAIKĖTE VISUS 12 VBE. Jau pats pirmasis testo klausimas sukėlė abejonių ir vis dar manau, jog nei vienas iš pateiktų atsakymų nebuvo teisingas. TEISINGAS ATSAKYMAS YRA. Dar viename iš klausimų buvo pateikti du teisingi atsakymai (civilinė metrikacija ir radijas). ŠIAME KLAUSIME YRA TIK VIENAS TEISINGAS ATSAKYMAS Jau nekalbu apie nusivylimą dėl klausimų susijusių su antrosios sovietinės okupacijos herojais (tai mažų mažiausiai nėra akcentuojama VBE programoje). Siūlau kuo greičiau išplatinti oficialų pareiškimą dėl vertinimo ir jei įmanoma su nuorodomis į mokyklinio kurso vadovėlius, kuriuose galima rasti atsakymus. * teritoriijos pažymėjimas, ar į teritorijos savoka įeina Jaruzalė, ar tai tik Palestina. ISTRORIJOS VBE VERTINIMO INSTRUKCIJOJE NUMATYTI VISI TEISINGI ATVEJAI, UŽ KURIUOS BUS SKIRIAMI TAŠKAI. PAVYZDŽIUI, JŪSŲ MINIMAS KLAUSIMAS DĖL JERUZALĖS IR PALESTINOS - BUS UŽSKAITOMI ABU VARIANTAI. KLAUSIMAS SU NETIKLIAI NURODYTA RAIDE NEBUS VERTINAMAS IŠ VIS. KARTU SU ISTORIJOS VBE REZULTATAIS BUS SKELBIAMA IR VERTINIMO INSTRUKCIJA, NEABEJOJU, KAD NURIMUS EMOCINIAM KONTEKSTUI, SUTIKSITE, KAD JOJE PATEIKTI KLAUSIMŲ VERTINIMO KRITERIJAI YRA PATIKIMI. Pats neabejojiu, jog gausiu pakankamai gerą įvertinimą, nes savo aplinkoje galėjau dažnai susidurti su tokio tipo klausimais, ir daumaž sugebėjau suprasti jų kontekstą, tačiau man labai gaila draugų, kurie paskyrė istorijos mokymuisi šimtus valandų, idealiai išmoko faktologiją ir pamatę egzamino užduotis suprato, jog jos beveik visiškai nereikia. DAR KARTĄ PERSKAITYKITE ISTORIJOS EGZAMINŲ PRIGRAMĄ. JOJE TIKRAI NĖRA NUORODOS, KAD EGZAMINO TIKSLAS - TIKRINTI MOKINIŲ TURIMAS FAKTOLOGINES ŽINIAS. PATEIKIU TIK VIENĄ ESMINĘ CITATĄ, KURI TURĖTŲ BŪTI ATSKAITOS TAŠKAS, VERTINTANT EGZAMINO UŽDUOTĮ: Egzaminų programoje formuluojami istorijos valstybinio ir mokyklinio brandos egzamino tikslai: Ø patikrinti ir įvertinti mokinių žinias apie svarbiausius Lietuvos ir pasaulio istorinės raidos faktus, reiškinius, procesus, jų esminius bruožus, tarpusavio sąsajas, istorines sąvokas ir asmenybes, visuomenės ir jos raidos problemų išmanymą; Ø patikrinti ir įvertinti mokinių gebėjimą suvokti, nagrinėti, kritiškai vertinti ir interpretuoti istorijos šaltinius, istorikų tekstus, juos lyginti ir daryti argumentuotas išvadas; Ø patikrinti ir įvertinti mokinių gebėjimą taikyti istorijos žinias aiškinant istorinių šaltinių ir istorikų tekstų turinį, jų kontekstą bei dabarties pasaulio įvykių, reiškinių, procesų atsiradimo priežastis ir pasekmes, naudojant žemėlapius, lokalizuojant svarbiausius įvykius. Egzamino metu vertinami šie mokinių gebėjimai: Ø žinios ir supratimas, t. y. svarbiausių Lietuvos ir pasaulio istorinės raidos faktų, reiškinių, procesų žinojimas ir supratimas; gebėjimas tinkamai vartoti sąvokas; istorinių asmenybių vaidmens žmonijos istorijoje suvokimas; priežasčių ir pasekmių, įvykių reikšmingumo ir jų raidos, skirtingų požiūrių supratimas; Ø žinių taikymas, gebėjimas tyrinėti ir vertinti, t. y. istorinių šaltinių ir istorikų tekstų nagrinėjimas ir lyginimas, jų kritinis vertinimas ir interpretavimas, priežasties, pasekmės ir reikšmės nustatymas, išvadų darymas ir jų pagrindimas, gebėjimas taikyti istorijos žinias aiškinant šaltinių turinį ir kontekstą, nustatant ir aiškinant požiūrius, interpretacijas.
MANAU, KAD JŪSŲ MINTIS TURĖTŲ BŪTI PERKELIAMA Į PLATESNĘ DISKUSIJĄ DĖL ISTORIJOS MOKYMO(SI) UGDYMO PROCESE, NES EGZAMINAS TIK ATSKELIDŽIA IR KONCENTRUOTAI PARODO KOKIOS PROBLEMOS YRA PAČIOJE MOKYKLOJE. Manau jau šiemet bus sukeltas jums patiems nereikalingas šurmulys, todėl nuoširdžiai rekomenduoju ateityje elgtis atsakingiau. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
21:45:10
| Nuoroda
Liko paskutinė savaitė, kol dar esam visi lygūs. Džiaukitės šiuo laiku ir mažiau bambėkit. Aš ir pats labai emocionaliai žiūrėjau į egzminą tik po jo, o dabar jį perskaitęs iš naujo visai pakeičiau poziciją. Žodžiu, varau į Prancūziją savaitei atitrūkt nuo viso šito, siūlau ir jums tiesiog atsipalaiduot ir ramiai laukt verdikto... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
21:56:31
| Nuoroda
mellisa rašė:
taviciau, tau gerai, kad sugebi atitrukt... as irgi suplanavau su draugu kelione i Prancuzija , bet tik rugpjucio pradzioje, kai jau viskas bus aisku... dabar as nenorejau, nors man primigtinai siule butent siuo metu vaziuot, bet as nesutikau... niekaip negaleciau atsipalaiduoti ir megautis atostogomis... dabar tik krosiukas mane isvaduoja nuo to kankinancio laukimo... Krosiukas buvo geriausia priemonė išsivaduoti nuo persitempimo mokantis. Dabar gyvenu kaip tinginys... jau nieko šiaip ar taip nebepakeisim. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-26
11:05:30
| Nuoroda
galiu pasakyt, kad uz 50 tasku- 90 balu is matkes. reiskia laimejau lazybas, ir apmoka klasiokas bare sestadienio nakties saskaita... vyyyy |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-29
15:54:14
| Nuoroda
Vienintelis egzaminas kurio rezultatais nusivyliau. Taip ir nesupratau kaip tą lietuvių kalbą reikėjo mokytis, ar išvis nesimokyt.... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-29
16:28:40
| Nuoroda
Negaliu vis dar patikėt, kad gavau 100... Puiku, kaip į VDU tai ramiai nunešiu prašymą su viena specialybę ir nerieks žaist... Manau būsiu pirmam 20-tuke politiniuose moksluose su 19.36 |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-02
16:48:34
| Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
PsicLt rašė:
Politologija/sociologija VU Viesasis administravimas MRU As irgi i politologija, tik VDU. Ka zadi baigus/es daryti su siuo issilavinimu? aš irgi VDU politiką, jau 4 metus apie tai žinojau gaila aišku, kad naujas dekanas (donskiui išėjus) bus visiškas idiotas, pūkšto, jai žinai tokį... na aišku tikiuosi kad geri dalykai nustelbs blogus. P.S. aplenksiu tave keliomis šimtosiomis balo bet įstosim abu |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-02
16:50:53
| Nuoroda
waldute rašė:
Leeee o kokie pas tawe egzamino rezai? mano egzaminų rezultatai: matematika 82 istorija 80 lietuvių kalba 53 anglų kalba 6 taigi, jau pradedu galvoti tik apie kolegijas, buhalterine apskaitą.. ką tu čia pezi? kolegijas... tu žinai kiek nelaikė žmonių lietuvoj nei vieno valstybinio - apie 20 tūkstančių. nešk prašymą ten kur nori, ir kolegijų gali net neminėt. aišku ne VU bet kokiam nors gedimine ar KTU įstosi ramiai |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-07
00:44:46
| Nuoroda
tituska rašė:
PsicLt rašė:
tituska rašė:
PsicLt rašė:
Niekas nepasene, VDU saite aiskiai parasyta, kad VDU kaip ir visi Lietuvos univerai, siais metais remsis vienom nuostatom, kurios nustatytos po reformos - pridedama bus tik olimpiadu laimetojams o tai man irgi neprides 0,5 balo uz dalyvavima iftorinoje, net jei ir pazymejima turiu, kuriame aiskiai parasyta, kad jis man priklauso? ;P 0.5 balo yra labai daug pagal siemetine skaiciuokle. O siaip, info is vdu saito : Konkursinio balo sandara į kiekvieną studijų programą, papildomų balų skyrimo sąlygos, konkursinių eilių sudarymo principai ir kt. aprašyti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2009 m. gegužės mėn. 14 d. įsakyme Nr. ISAK-1021 „Dėl geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2009 metais tvarkos aprašo patvirtinimo“ ir jo prieduose. O tam dokumente aiskiai raso, kad prideda tik uz tarptautines ir valstybines olimpiadas Nezinau kitkas oficialu, ar neoficialu (mano nuomone tai pliotkai cia del tu prioritetiniu balu pridejimo, del simtuku pridejimo, o del visokiu nevalstybiniu mokykleliu baigimo tikrai neduos siais metais, Steponavicius pats, atrodo, minejo), bet univeru tinklapiai yra patikimiausias saltinis - is ten ir paemiau info. Reik nusiteikt, kad kiek per egzus gavot, tiek turit, tada neteks gailetis, kai neprides nieko Cheers!
As irgi sita skaiciau. ;] tik pamaniau, kad gal neteisingai supratau. ;] vdu kitaip skaicuoja konkursini bala, ten apie 40 gaunasi ;D tai tas 0,5 nublanksta. ;] VDU skiaciuoja kaip ir visi universiteteai siemet. ir nors sutartys pasirasytos su mokylomis ar tam tikru konkursu organizatoriais, tiek VDU, tik ISM tiek visi kiti univerai Lietuvoj siemet jokiu papildomu balu negali duoti. tokios taisykles, kitaip jie negaletu dalyvauti bendrajame priemime. |