Vartotojo donatus pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-05 23:17:06 | Nuoroda

jeigu taip griežtai atrinkinės, tai nekas... jau pradėjau butų skelbimus žiūrinėt.

Žinutė parašyta: 2009-08-09 00:37:22 | Nuoroda
vyciune rašė:

Kaip sužinot, gavai ar ne ?

Atsiversk praeitą diskusijų puslapį. Ten parašyta.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 12:22:44 | Nuoroda

Nenu, visiškas bardakas mrune. Nesiskaito su studentais absoliučiai.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 14:17:14 | Nuoroda

tai kaip čia yra - vieni prisiskambina, o kiti ne? jeigu tikrai praneš tik paskutinę savaitę, tai reikia kažką daryt, nes čia tikras pasityčiojimas.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 14:25:24 | Nuoroda
tsw rašė:

gavau valakupiu 5, gal kas nori apsikeist i didlaukio? :D

Žmogau, netingėjai pasigirti, tai netingėk ir pasakyti, iš kur ir kaip sužinojai. Matai, kad čia dešimt žmonių nežino, kur jau besikreipti.

Žinutė parašyta: 2009-08-13 22:36:54 | Nuoroda

Kas nežinot ar neprisiskambinat - skabinkit tiesiai į barakus. Ten pasižiūrės, ar jūs esat įtraukti į sąrašus.

Žinutė parašyta: 2009-08-25 23:47:18 | Nuoroda

Tai kad visi tik į tuos susitikimus ir eis, abejoju, kad kažkas norės save kankinti bažnyčioj ir nuobodžiuose ceremonijose.

O VA fakas galėtų kaip ir įmest tvarkaraštį. Pats laikas. :)

Žinutė parašyta: 2009-08-28 22:32:00 | Nuoroda

Siūlau visiems užsiregistruoti čia stud.mruni.eu/
čia sužinosit savo grupes bei paskui prisijungsit prie naujojo el.pašto. ten yra ir metodininkės atsiųsta info apie paskolas ir pan. :)

Žinutė parašyta: 2009-08-29 15:28:24 | Nuoroda

Jūsų visų mruni paštuose turėtų būti metodininkių laiškai. Ten turėtų būti parašyta, kad paskaitos prasideda nuo rugsėjo 2d. :)

Žinutė parašyta: 2009-08-29 20:43:44 | Nuoroda
Šaltanosė rašė:

Nesuprantu. Nėr pas mane :/ Ar čia mano fakultetas kvailioja, ar yra ir daugiau tokių žmonių iš kitų fakultetų, kurie dar negavo jokių laiškų? 

Na, jei turi el paštą (), tai metodininkė lyg ir turėtų kažką pranešti. Mano pašte tai gulėjo trys laiškai, vienas jų toks:
"Laba diena,
(...)
P.S. primenu kad paskaitos prasideda jau nuo rugsejo 2 d. ne nuo pirmos.

Pagarbiai,
Renata Damanskaitė"

Žinutė parašyta: 2009-09-07 19:51:48 | Nuoroda

sakykit, niekaip i galva nesutelpa ta kreditu sistema. tarkim, pas mane i semestra susidaro 28 kreditai, tai cia nebus taip, kad paskaitu bus milijonas ir is univero nesieisiu? nes nesuprantu, kiek to dalyko bus paskaitu savaiteje, jei jo kreditu skaicius tarkim 2.

Žinutė parašyta: 2009-11-23 20:21:38 | Nuoroda

Sveiki. Ketinu perstoti į VU Politikos mokslus. Labai smalsu sužinoti, kokias paskaitas turite, kokius dalykus studijuojate, kiek paskaitų per dieną turite. :)

Ačiū tiems, kas nepasivargins. :)

Žinutė parašyta: 2010-01-18 17:43:08 | Nuoroda

Manau, kad nerašo. Pvz, mano atestate nebuvo įrašyta rusų kalba, kurios kažkada buvau atsisakęs(11 ar 10 kl). 

Žinutė parašyta: 2010-01-18 17:47:52 | Nuoroda

Na, gali rinktis vadybą, verslo administravimą, ekonomiką... Jei nori tik šitam tikslui įgyvendinti - manau, pakaks ir kolegijos.

Žinutė parašyta: 2010-01-18 18:09:41 | Nuoroda

Nedaryk klaidos ir nesirink teisės dėl to, kad ji paklausi ir pan. Jei tau tikrai teisė įdomu, jau dabar ja domiesi, tada imk nedvėjodama šią specialybę. Mokausi MRU, bet ne teisės studijas, tačiau matau, kiek mokosi teisininkai, kiek daug reikia perskaityti ir mokėti. Galbūt MRU teisę mokytis lengviau, negu VU, bet nepasiduok tendencingiems komentarams ale "MRU šūdas, o VU dievas". Spręsk savo galva, bus atvirų durų dienos, susižinok viską ir jei tikrai nori teisės - bandyk stoti, o jei stosi tik dėl populiarumo - studijavimas bus tikrai didelė kančia. 

O į mokamą įstoti nesunku, nemokamoms teisės studijoms (bent MRU) prireiks daugiau negu 18,0 balo, jau nekalbant apie VU teisę.

Sėkmės!

Žinutė parašyta: 2010-01-18 18:22:58 | Nuoroda

Pirmajame pusmetyje studijuojam vadybą, specialybės kalbą, sociologiją, logiką ir mokslo metodologiją, anglų kalbą ir vieną pasirenkamą dalyką iš šių: elitas ir lyderystė, įvaizdžio vadyba, informatika.

Žinutė parašyta: 2010-05-27 22:20:46 | Nuoroda

Sveiki. Studijuoju pirmus metus. Na, karjeros galimybės yra tikrai plačios. Gali dirbti visame viešajame sektoriuje, tačiau kai kurie, po šių studijų, dirba ir privačiame sektoriuje. Viešasis sektorius - tai ministerijos, savivaldybės, departamentai, všį, valstybės įstaigos, nevyriausybinės organizacijos. Pirvatus - įv. verslo subjektai. Sumanus žmogus tikrai ras sau darbą po šių studijų.

Specialybės studijose bus daug vadybos, politologijos, teisės. Aišku, prieš tai turėsi praeiti tokius bendruosius nelabai įdomius dalykus kaip specialybės kalba (iš esmės kalbos kultūra), logika (pravers matematinis mąstymas) ir kt. 

Jeigu tikrai domiesi šiuo dalyku, tau įdomus valstybės valdymas, vadyba, turi bendrą supratimą apie socialinius mokslus - būsi grupės žvaigždė, nes, nepaslaptis, į šią specialybę susirenka nelabai motyvuoti žmonės, tokios vidutinybės. Bet, kita vertus, tokioje aplinkoje lengviau išsiskirti. :) Mokytis nėra sunku.

Dėstytojai - kai kurie arogantiški, kai kurie labai mieli, draugiški. Kaip ir visur. Tačiau dėstymo kokybės tikėtis nelabai verta, ta 'kokybė' adekvati studentams. Kokie studentai, tokia ir kokybė. :)

TAČIAU, jei nori tikrai mokytis ir domėtis šia specialybe - niekas netrukdo, bet niekas ir neskatina. Tokia realybė mano akimis. :)

Žinutė parašyta: 2010-05-27 23:46:12 | Nuoroda
banginginthenails rašė:

Niekur nerandu informacijos šia tema, gal kas nors čia žinos. Kažkur girdėjau, kad baigus x kursų aukštojoj mokykloj jau negalima perstoti į kitą specialybę į valstybės finansuojamą vietą. Ar tai tiesa? Jei taip, tai po kiek kursų nebegalima? (Studijuojama dar sena tvarka, jei yra skirtumas)

vu.lt puslapyje prie studijų keitimo turėtum rasti daugiau info. kai stojau pernai, perstoti buvo galima tiktai po pirmo kurso, po antro, trečio ir t.t. perstoti jau nebegalima. taip pat, perstojant į kitą universitetą yra sunkiau,  negu universiteto viduje. 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 10:04:56 | Nuoroda

Į mokamą turbūt įstotum, aš į nemokamą įstojau su 18,06 balo. ir šiaip, bent jau pernai po stojimų buvo paskelbti tie "ribiniai" balai, gal ir dabar kur nors rastum. nereiktų spėliot. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-08 21:57:07 | Nuoroda
swlabr rašė:

tai va,kilo man klausimas, jei istoji i VF ir po metu nori mesti mokslą, tai kiek reikia sumokėti? metų studijų kainą ar daugiau? 

Taip, sumoki už tiek laiko, kiek studijavai. Jei po pirmų metų nori mesti, vadinasi, teks mokėti dviejų semestrų sumą. Tačiau po pirmo semestro, jei baigi be skolų, gali išeiti (ar pakeisti universitetą) be jokio mokesčio.