Vartotojo indzia pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:45:04 | Nuoroda

na as irgi uz peticijas :) atrodo istorija konkretus mokslas, aiskus toks, nieko naujo neisrasi, faktai lieka faktais, bet kai egze papraso pasamprotauti ir isreiksti savo nuomone nu tai tikrai galvoji, kad lietuviu zinias pademonstruoti praso... cia tiek is laikanciu tiek is vargsu mokytoju, kurie taisys musu pezeliones tyciojamasi...

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:54:14 | Nuoroda

niekas ir nesako kad atmintinai geriau. bet kai zmogus eini laikyti istorijos, tai ir eini tikedamasis parodyt istorines zinias, o ne samprotavimo igudzius. Is viso va vel pasimato dauniska lietuviu svietimo sistema, kuo daugiau kuo smulkiau reikalauti is vaiko pamirstant visa esme...Istorija gi mokinames tam, kad zinotumem apie svarbiausius konfliktus, ivykius, karus ir t.t. O cia klausia apie kazkokias civilines metrikacijas.... Ka mes po dvieju metu atsiminsim? Ar isliks mum visokios smulkmenos?, aisku, kad ne... Ir jos net nesvarbios... Va atrodo pamatai 1920-26 laikotarpi teste ir iskart galvoji va seimai, parlamentarizmas, pirmieji prezidentai, o perskaites variantus randi visokius shudniekius.... wow tikriausiai galesiu savo vaikam papasakot kada pasto ir telegrafo valdymas isteigtas... Krc pikta!

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:59:56 | Nuoroda

Jo sakot logika? Nu tai gerai gal as pavepusi ir to loginio mastymo neturiu? Fizike but ir nesiruosiu, tai prie ko logika kisa i istorija? Brandumo mano taip nepatikrins.. Ir tikrint jie turi mano istorines zinias, kurios yra placios ir esmines... Cia isvis man tai kaip issityciojimas, kai klausimais taip viska suvarto, kad tu ne tai kad atsakymo i ta tema neturi, bet nesupranti kaip ji teisingai i sukta klausima atsakyt.

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:08:42 | Nuoroda

nu tai va tada taip iseina, kad musu,bent jau mano, pasipiktinimas dar gilesnis.. piktinuosi visa svietimo sistema atgyvenusia. Nes galu gale elementaru, kad svarbu kokybe, o ne kiekybe.

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:13:29 | Nuoroda

As kaip tik ir nesakau, kad iskalt reikia. As tiesiog sakau, kad istorijos zinios turetu buti koncentruotos i esme, svarbiausius dalykus, nes tik tai mum ir isliks visam gyvenimui. Ir tik tai platesni suvokima apie visa istorija suteiks. Galbut truputi per kategoriskai cia viska uzakcentavau, nebuvo visas tas egzaminas toks blogai sudarytas, buvo ir normaliu klausimu, ir tokiu kur atmetimo ir logikos principais daraisi. Bet nu tarkim su tom civilinem metrikacijom arba kokia valdymo sritis klaipedai priklause, nu tai cia cekuolis net neatsakytu. Nes tai yra visiskai nesvarbu.

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:25:59 | Nuoroda

sitam egzaminui reikejo ruostis taip: atsiverti knyga, skaitai apie koki konflikta ar ivyki, ir is saraso priezasciu ir padariniu ziuri i pacius paskutinius ir nereiskmingiausius :D po to prie to pacio atsiverti lietuviu knyga ir mokiniesi interpretuoti :))

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:32:50 | Nuoroda

rudy pritariu tau, bet tik tiek, kad mum ta peticija tikrai manyciau jokios tiesiogines naudos neduos:) tik siaip gal pykti isliesim ir ant sazines palengves. Bet svarbiausia tai, kad tie sudarinetojai permastytu truputi, ka i egzaminus deda. Tada ateinanciom kartom nereikes piktintis ir tokiu peticiju organizuot.

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:50:02 | Nuoroda

na gal nustatytu graziau skambetu kaip ivertintu :D stiliaus pastabele :))

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:58:36 | Nuoroda

krtms, koks cia zengimas i prieki, jei tarkim mano pusessere istorijos niekad nemokejusi ir dabar nemokanti, gal 60 procentu surinko praeitais metais, nes moka gerai interpretuoti ir teksto suvokimus daryt ir lietuviu net 97 gavo.. jinai ir pati pripazista, kad viska tik is saltiniu isskaite, o kur reikejo faktu ir savu ziniu ten ir prarado taskus. aisku is kitos puses tai kaip ir lengvina mum egzamina, bet man pavyzdziui del to pikta, kad ne istorines zinios, o suvokimo ir interpretavimo igudziai nulemia kaip gerai islaikysi..

Žinutė parašyta: 2009-06-12 02:27:29 | Nuoroda

Ezatao as panasiai kaip  tu viska, tik austrijos imperija ir osmanu imperija parasiau, ne rusu :) o siaip tai irgi tokiu liapsusu visuose egzuose pridariau. sitame irgi. Net nemaciau kad ten ta palestina reikejo zemelapy pazymeti, maniau tiesiog ivardinti reikejo :D saunuole!

Žinutė parašyta: 2009-06-12 02:38:31 | Nuoroda

jap teisingas austrijos imperija, manyciau :)) balkanu imperijos nebuvo tokios :)))

Žinutė parašyta: 2009-06-12 19:37:01 | Nuoroda

o pavyzdziui ten kai su krikscionybe buvo klausimas apie ketvirta jos raidos etapa po XI amziaus, tai kazi netinka, kad prasidejo kryziaus zygiai ir patys krikscioniai pradejo kitatikius persekiot? Visas saltinis apie draudimus ir represijas sukos, o atsakyme krikscionybes skilima reikejo rashyt..

Žinutė parašyta: 2009-06-12 19:41:23 | Nuoroda

na tai laikykim kumscius :D istorijai daugiausiai ruosiaus, maniau nu kokius 90 +- patrauksiu, o cia su 70 ir maziau tasku kiek sviesis idomu :))

Žinutė parašyta: 2009-06-12 23:04:57 | Nuoroda
EzoTao rašė:
latimerija rašė:
indzia rašė:

o pavyzdziui ten kai su krikscionybe buvo klausimas apie ketvirta jos raidos etapa po XI amziaus, tai kazi netinka, kad prasidejo kryziaus zygiai ir patys krikscioniai pradejo kitatikius persekiot? Visas saltinis apie draudimus ir represijas sukos, o atsakyme krikscionybes skilima reikejo rashyt..

 va tooje vietoje ir as kazka paveliau kaip ir tu....tad manau kad turetu ditoje vietoje pasipildyti ats

 Aš su Bizantijos iširimu irgi kitaip parašiau nei lentelėje: rašiau, kad Bizantija, nusiaubus ją Ketvirtojo kryžiaus žygio kryžininkams ir prasidėjus vidinei suirutei, prasidėjo Bizantijos irimas. Manau, tai nėra ne į temą.

 bet ezatao, tas ketvirtas zygis buvo 1204, o bizantija zlugo po daugiau nei dvieju simtu metu 1453, tai visgi manyciau cia osmanai tie turejo didziausios ir svarbiausios itakos tam suirimui. Na taip tai nera ne i tema, bet ne pati svarbiausia priezastis :)manyciau.

Žinutė parašyta: 2009-06-12 23:13:27 | Nuoroda

t.y. EzoTao :) vis neteisingai parasau :))

o siaip kas del peticijos, tai net nebezinau gal ir keicias mano nuomone, testas is tiesu buvo ikandamas, gal tik keli klausimai mane sunervino del smulkmeniskumo kaip pvz 20, 21 ir 19. o siaip daugiausiai tasku praradau kur buvo politologija, kuri ir yra silpniausia sritis pas mane... taigi gal tikrai per daug kabinejames ir pykstam uz tai ko patys nemokejom :)) nebent gal saltiniu klausimai buvo suktai uzduoti, bet kad taip visuose egzuose dazniausiai buna, ne? :)

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:01:29 | Nuoroda
niekurniekada rašė:

O aš ir tubelį ir griškevičių žinojau ir jokių problemų tame nemačiau, mane piktino tik tie klausimai, kur buvo visokios tikėjimo tiesos ir kiti dalykai, kur vos ne iš oro reikėjo traukti. arba pagrindinę mintį. na tai kas, kad karikatūra, bet čia juk ne lietuvių šiaip ar taip. Ir tik prašau nepradėkit svaigti, kas nesugebėjote išmokti apie mano minėtas asmenybes, nes taip patys sau prieštaraujate. Sakote, norime egzo,kuriame tikrintų faktų mokėjimo žinias. Testas būtent jas ir tikrino. Tai va, prašau neverkšlenti, nes nežadu nukentėti dėl to, kad kiti neišmoko ir dėl to anuliavo klausimus. Būtų viršūnė. Perlaikymui pritariu, bet manau jis tikrai neįmanomas.

 wow niekurniekada nesusireiksmink, musu verkslenimai tikrai ne tau adresuoti ir ne tu nuspresi nukentesi ar ne. vieniem testas sunkus buvo, tau va matai kai kurie saltiniu klausimai. Kiekvienas piktinomes del to ko nezinojom, tai nei vieno musu verkslenimai nera svarbesni uz kito...  O manau dauguma nepatinktu testu buvo del to, kad jis tikrino nereiksmingus faktus ir smulkmenas. Tai tiek

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:11:36 | Nuoroda

Nu del reiksmes ir svarbos gincyciausi su tavim EzoTao, Bizantija viena ilgiausiai gyvavusiu imperiju, tai jos zlugimas sakyciau truputi esminis dalykas istorijoje :))

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:47:02 | Nuoroda

pardon ne taip supratau :))) bet jo as irgi kai skaiciauvausi balus taip dariau, va cia nesvarbus, nu cia viena taska praradau, cia dar viena ir taip smagiai sudejus gavosi, kad apie 30 nesvarbiu tasku praradau :DD tai ne kazka..

Žinutė parašyta: 2009-06-14 19:47:30 | Nuoroda
***** rašė:

Skaičiau skaičiau komentarus, nusprendžiau parašyti ir savąjį.
Na aš visus metus lankiau istorijos privačias pamokas pas gerbiamą istoriką, daugelio istorijos vadovėlių autorių. Mokinomės ir analizuoti šaltinius ir interpretuoti juos. Ir testų galybę darėm. Ir nuolatos egzamino programą rankose laikėm. Dėja, egzaminų programoje, ten , kur surašytos asmenybės, kurias reikėtų žinoti nebuvo nei Tubelio, nei Griškevičiaus. Ir Jav konstitucijos nesimokiau, nors žinojau jos pliusus, minusus.. Tačiau niekur nebuvo akcentuota susipažinti su jos turiniu. Pirmam klausime teisingo atsakymo išvis nebuvo ir tai ne mano nekompetetinga nuomonė, o gerbiamo istoriko žodžiai. Nemanau, jog esminis klausimas yra apie Klaipėdos kraštą. Pasigedau klausimų iš ATR , LDK, viduramžių.. Ir turėdama daug daugiau istorinių žinių nei kuris kitas egzaminą galiu išlaikyti daug prasčiau , vien todėl , kad tokiuose klausimuose man nesisekė „pataikyti“, o kitą galbūt lydėjo fortūną.
Aišku, perlaikyt nenorėčiau, jau spėjau pasidžiauogti tuo, jog atostogos prasidėjo, ir tikrai nenorėčiau vėl sėsti prie krūvos knygų. Tačiau egzaminų sudarytojų neatsakingumą parodo vien jau 56 klausimas, kuriame pateikta nuorodo ne į tą šaltinį.
Viliuosi tik tuo, jog ne man vienai šis egzaminas pakišo koją ir  kad kartelė bus daug žemesnė. Ir kad liks nors menkas šansas įstot į teisę....

 Tavo viltys issipilde :))) as lygiai taip pat kaip tu, lankiau ir istorijos papildomas pamokas, ir viska ruosiaus pagal programa ir tikrai zinojau, kad moku. Ne simtukui aisku, bet i kokius 90 taikiau :)) o dabar tikriausiai 70  neperzengsiu :) na bent jau tiek gerai man, kad studijuosiu uzsienyje :)

Žinutė parašyta: 2009-06-15 14:00:25 | Nuoroda
Mr.Lazy rašė:
boneka rašė:

as esu verksne, egzaminas man buvo nelengvas, mokiausi daug ir sistemingai, o pasirodziau gan prastai.tu neturi jokios teises sakyti zmogui kad jis per prastas egzaminui. didziausia sdalyka egzaminuose lemia SEKME,jei ka!

 Sekme +-5 balus gali duot. O tai kad tu mokeisi dar nieko nereiskia. Gal tiesiog nesi gabi pakankamai. O jei zmogus neislaike egzamino, tai vadinasi jis buvo perprastas sitam egzaminui. Jei zmogus negavo 90% matyt jis ir nebuvo ju vertas. Viskas paprasta kaip 2x2. Ir nereikia cia kurt visokiu samokslo teoriju. Juokas man ima is jusu tariamo solidarumo. Juk jus visi negausit maksimaliu %. Tai neimanoma. Procentine balu skaiciavimo sistema daro mus visus konkurentais. O tai yra gerai. Nes tik konkurencija skatina pazanga ir tobulejima. O sakyt kad egzo rezultatus pagrinde lemia sekme yra mazvaikiska.

 nezinau kiek mazvaikiska kiek ne, bet kad sekme daug lemia tai faktas. Gerai mano istorijos mokytoja sako, kad kasmet kai vazineja taisyti egzaminu, jau su kitom vertintojom padare isvada, kad egzaminas patikrina gal tik kokius 60% mokinio tikruju ziniu ir gebejimu, visi like 40 sekmes reikalas, ar gerai nusiteikes buvai, ar nepervarges, ar ne per daug sustresaves, ar temos ispuole tos kurias geriausiai mokejai, arba atvirksciai, galu gale, ar susikaupes ir neissiblaskes. O sitie dalykai, kad ir kaip stengtumemes nelabai nuo musu priklauso. Na bent jau as kai tikrai jaudinuosi to jaudulio negaliu numalsint... Ir cia tas pats visuose egzuose..Taip ir gaunasi paskui, kad visokiu liapsusu pridarom, ne taip perskaitom, ne taip perrasom i atsakymus... o grize namo nesuvokiam kaip tokias nesamones galejom pridirbti.. Taip kad sekme tikrai daug lemia.