Vartotojo sanemis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-11-07 23:28:40 | Nuoroda

Sveiki.

Mano gyvenimo tikslas studijuoti mediciną, kadangi laikiau šiais metais egzaminus ir nelabai pavyko išlaikyti, perlaikysiu ir bandysiu iš naujo stoti.

Pakalbu su žmonėmis, kad noriu į mediciną, kad perlaikau egzaminus, dauguma sako: nestok, medicinoje labai sunku, nepatempsi, iškrisi. Suprantu, kad noriu pasirinkti itin sudėtingą kelią, tačiau kai dauguma taip pakalba, tai tikrai pagalvoju, esu juk vidutinių gabumų žmogus, neesu jau labai protingas, tai gal tikrai ten krisiu? O gal kai dirbi, stengiesi ir pasieki?  O gal tai tik banalios frazės, o realybė visai kita? Aš tokiam pasimetime esu, galbūt medicinoje išlieka tik tie, kurie itin protingi yra, vidutinybės iškrenta? 

Kaip jūs jaučiatės? 

Žinutė parašyta: 2009-11-08 11:08:22 | Nuoroda

Biologijos egzaminas taip pat buvo labai sunkus, chemijos lengvesnis, galima sakyti, kad net lengvas. Tačiau jei lengvas egzaminas, tai nebūtinai geriau, man kažkaip sunkesni net labiau patinka. Pavyzdžiui, jei egzaminas yra lengvas, apsižioplini, padarai klaidą ir tavo balas labai krenta, nes ,,kartelė" gana žema, dauguma žmonių balų surenka nemažai. Tačiau jei egzaminas yra sunkus, kartelė yra aukšta, nesijaučia taip, kai prarandi vieną balą, nes daug žmonių tikrai nesurinko labai daug balų.

Žinutė parašyta: 2009-11-08 11:12:12 | Nuoroda

Gaila, kad nėra matematikos mokyklinio egzamino, man jis būtų kaip tik, nes mokiausi B lygiu matematiką. Tad reiktų stenktis surinkti tuos 40 procentų taškų nuo egzamino, bet jaučiu geriausiu atveju gausiu 30 procentų tik, o gal net ir mažiau. Tad jaučiu net nelaikysiu.

Žinutė parašyta: 2009-11-08 11:15:08 | Nuoroda

Mes padovanojom dovanų čekį kelionėms dviems asmenims, tad manau tikrai nėra bloga dovana, paatostogaus, jei trūks pinigų, tai prisidėti galės.

Žinutė parašyta: 2009-11-09 10:58:20 | Nuoroda
zameris rašė:

Seip tai jo kartai nusirasau bet tik tuomet kai nesuprantu bet nusirasius stengiuos supras e o pats sanemi ziuriu nelaikiai matiekos egzo tai y ka stojai ir kur? ka man patartum kur stot?

Aš į kineziterapiją įstojau, bet perlaikysiu biologiją bei chemiją ir  bandysiu į mediciną arba į odontologiją bandyti. O kokius tu dar laikai egzaminus?

Žinutė parašyta: 2009-11-13 21:47:40 | Nuoroda

taip, žiūrint kokia specialybė, kartais ima metinį, bet juk matematikos B lygyje tikrai lengva, reik sugebėti ten penkis gauti :D pasistenk bent iki 8 pasitempti, juk tikrai lengva.

Žinutė parašyta: 2009-11-13 22:05:20 | Nuoroda

taip, taip, man taip pat reikėtų, bet ten Wiliamse pakankamai daug ko ir nereikia pagal brandos egzaminus, iš kur dar mokinatės? 

Žinutė parašyta: 2009-11-14 19:16:56 | Nuoroda

Aš mokausi iš Wiliamso (nusipirkau už savus pinigus :( ) , taip pat turiu žalią knygutę Į egzaminą be baimės, dar pasisprendžiu ankstesnių metų egzaminus, Nacionalinio egzaminų centro knygutė, turiu taip pat Biologijos testai 11-12 kl. , taip pat ketinu pirkti pasikartokime prieš egzaminą, kur sakei apie gaulus, verta ane? Ir dar mačiau kažkokį uždavininyną citologijos knygygne su atsakymais, tai būtų labai gerai. Gal dar žinai kokių nors užduočių su ats? Gal nori skype susirašyti, pasiaiškintume ką nors. Mano skype everestaz2006

Žinutė parašyta: 2009-11-18 22:01:29 | Nuoroda

Pagarba tiems, kurie laiko,  man fizika, pats sunkiausias ir nesuprantamiausias mokslas :D 

Žinutė parašyta: 2009-11-20 09:30:05 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Nerašiau nė vienos interpretacijos ir dievaži nemokėčiau. Ir mokytoja mus labiau samprotavimui ruošia. Bet va, Aušra, o kas bus, kai mum klius temos kaip 'Tolerancija' ?  (nieko bendro su literatūra  apskritai)

Išvis nemėgstu, kaip per egzaminus suformuluoja temas.

Bet...Egzaminai gi čia dievai ir prie jų reik taikytis :D

Gali paimti Putino Altorių šešėly, kai Liudas Vasaris ieškojo savęs, tačiau ar užsiimdamas individualia kūryba, jį toleravo kolegos kunigai? Ar jis pats save toleravo, kad pasirinko būtent kunigo kelią?

Antano Škėmos Balta Drobulė, Antanas dirbo keltuvininku, jam kitos išeities nebuvo, nes trūko pinigų, nors giliai širdyje jis užsiimdavo kūryba ir taip bandydavo ,,padidinti" toleranciją darbui, tai yra užsimiršti ir bandyti prisitaikyti. Tad kyla klausimas, ar paviršutinė tolerancija žmogui yra priimtina?

Galite dar paimti ir socialinį kontekstą, Vilnius tapo Europos kultūros sostine, tačiau tolerancija nepažsižymi. Taip pat nepilnamečių įstatymas nuo neigiamos informacijos, šalyje bandoma įvesti cenzūra, ar ji išmokins žmones būti tolerantiškiems? Ar asocialiems žmonės sunku integruotis į visuomėnę, kaip juos toleruoja kiti visuomenės nariai?

Dar Alberto Kamiu svetimas, susiklosčius nenumatytom aplinkybėm Merso nužudo žmogų. Jis jaučiasi svetimas teismo salėje, ar jį toleruoja kiti žmonės? 

Bet tolerancija buvo čia kažkuriais metais nesenai, man atrodo 2008, tad abejoju ar bus dabar vėl.

Žinutė parašyta: 2009-11-20 09:33:12 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Norėjau paklaust apie geografiją....

Turiu ją b lygiu, ką žinau, smagu per pamokas, per daug neplušėjau niekad, turiu 10 :D Dabar pamąsčiau, gal egzaminą laikyt? nes 'nu mažu kas'  Vis tiek planuoju į socialinių mokslų pusę..kažką.

Peržvelgiau į užduotis, tai gal  maždaug iš bendro išprusimo gaučiau teigiamą  , jei dabar laikyčiau.... Mokytoja sakė, kad duotų man knygų ir laisvai galėčiau laikyt, yra buvę, kad laikė ir visai geografijos nesimokę ir gavo labai gerus įvertinimus..

taigi, kas nors laikė tą egzaminą? Daug laiko užtrukot prie besimokydami? O gal neverta...?

Kiekvienas egzaminas reikalauja dėmesio, kad ir mokyklinis. Jei tau geografijos egzaminas bus skaičiuojamas stojimuose, tai žinoma laikyk. Pasižiūrėk ankstesnių metų egzaminą, pažiūrėk kaip jauties - ar viską atsakytum. Manau, kad norėtum gauti ne tik teigiamą, bet ir gerą įvertinimą. Tiesiog dirbant tikrai įmanoma, plius mokyklinis egzaminas turėtų būti nesunkus, nors pats geografijos nuo 11 klasės nesimokinau.

Žinutė parašyta: 2009-11-23 08:41:04 | Nuoroda

jei nelaikai egzamino, įskaitos nereik tau laikyt.

Žinutė parašyta: 2009-11-23 08:48:03 | Nuoroda
NoeveInc rašė:

Sveiki,noreciau paklaust ar butina laikyt chemijos egzamina ar uztenka ir gero metinio chemijos pazymio stojant i ergoterapija? :)

Nebūtina, jei laikai matematikos egzaminą.

Žinutė parašyta: 2009-11-25 20:23:28 | Nuoroda

Aš čia jau mokausi, kineziterapiją, tačiau man nelabai patinka ši specialybė, tad perlaikysiu biologiją ir chemiją, bei bandysiu į odontologiją, mediciną ar farmaciją ir tikiuosi tik vf, nes pinigų neturiu tiek...

Žinutė parašyta: 2009-11-27 10:22:33 | Nuoroda

o egzamine bus rašiniai ar jau nebe? 

Žinutė parašyta: 2009-11-27 10:23:57 | Nuoroda

Gal kas žino KCLO3, chloro oksidacijos laipsnį? Šiaip lyg plius penki turėtų būt, bet juk chloras dažniasiai minusas būna....

Žinutė parašyta: 2009-11-30 19:35:14 | Nuoroda

Aš mokausi biologiją iš Wiliamso, dar tokios oranžiškos knygutės - Citologijos konspektas, ir žinoma, geriausia knygutė - žalia, į egzaminą - be baimės. Darau egzaminų užduotis, turiu Nacinalinio egzamino centro knygutę, citologijas uždavinyną (pagal citologijos konspektą, tas pats autorius ir wiliamso užduotis, taip pat testus darau  iš žalios knygutės su varle 11-12 kl.

O lietuvių tai nežinau perlaikyti ar ne, nes galiu gauti mažiau, o dar ir chemiją perlaikau....

Žinutė parašyta: 2009-11-30 19:38:37 | Nuoroda

Aš tai taip nemėgstu klausimų, kurie būna po 3-5 taškus.... Geriausiai po vieną tašką :D

Dabar gi bus antra nauja dalis, kaip ir chemijoje, dešimt klausimų po vieną tašką, kur reik įrašyti vieną raidę ar skaičių.

Pavyzdžiui, kiek chromosomų porų yra odos ląstelėje? ir parašai 23, gauni 1 tašką :D 

Žinutė parašyta: 2009-12-01 11:19:16 | Nuoroda

Atsimenu tuos egzaminus.... Šiaip kai mokinausi, dar nelabai bijojau tų egzaminų, nebent gegužės gale toks jauduliukas užeidavo naktimis, bet trumpai. Ir prieš egzamino dieną, galvojau oi nemiegosiu, nervinsiuosi, o taip gerai išsimiegojau, ryte atsikėliau ir pradėjau labai bijoti, iš namų išėjau pusantros valandos prieš egzaminą, nes bijojau pavėluoti, o man iki mokyklos pusvalandis, tai dar valandą stovėjau už durų (šiais metais taip nedarysiu :D ) , toliau pradėjo rinktis mokytoja, kurie klausinėja: ar bijai? ar bijai? ar bijai? Tada dar labiau pradedi bijoti, po to pradėjo suleisti į salę, taip baisu buvo sedėti ir laukti kol atkirps voką, išdalins egzaminus, arba sedėti 8:57 h ir laukti 3 min kol galėsi spręsti (dar prieš tai mane apšauke, kad per anksti pradėjau vartyti egzaminą, o prieš tai prašė, patikrinti ar nėra spausidnimo broko, mat per lėtai varčiau), na, atsiverti pirmą klausimą ir sprendi, o kai sprendi baimės nėra. Tik patarimas jums, sąlygą skaitykit penkis kartus, nes per biologijos egzaminą buvo klausimas - nuo šviešos nerpiklausanti fotosintezės fazė, o aš perskaičiau nuo šviesos priklausanti, ir prirašiau ats, po to pastebėjau, taip visas iškaitau, tad išbraukiau ir parašiau po eilute, turbūt to ats ir neužskaitė, nors gal vieną tašką ir gavau.

Žinutė parašyta: 2009-12-01 11:19:17 | Nuoroda

Atsimenu tuos egzaminus.... Šiaip kai mokinausi, dar nelabai bijojau tų egzaminų, nebent gegužės gale toks jauduliukas užeidavo naktimis, bet trumpai. Ir prieš egzamino dieną, galvojau oi nemiegosiu, nervinsiuosi, o taip gerai išsimiegojau, ryte atsikėliau ir pradėjau labai bijoti, iš namų išėjau pusantros valandos prieš egzaminą, nes bijojau pavėluoti, o man iki mokyklos pusvalandis, tai dar valandą stovėjau už durų (šiais metais taip nedarysiu :D ) , toliau pradėjo rinktis mokytoja, kurie klausinėja: ar bijai? ar bijai? ar bijai? Tada dar labiau pradedi bijoti, po to pradėjo suleisti į salę, taip baisu buvo sedėti ir laukti kol atkirps voką, išdalins egzaminus, arba sedėti 8:57 h ir laukti 3 min kol galėsi spręsti (dar prieš tai mane apšauke, kad per anksti pradėjau vartyti egzaminą, o prieš tai prašė, patikrinti ar nėra spausidnimo broko, mat per lėtai varčiau), na, atsiverti pirmą klausimą ir sprendi, o kai sprendi baimės nėra. Tik patarimas jums, sąlygą skaitykit penkis kartus, nes per biologijos egzaminą buvo klausimas - nuo šviešos nerpiklausanti fotosintezės fazė, o aš perskaičiau nuo šviesos priklausanti, ir prirašiau ats, po to pastebėjau, taip visas iškaitau, tad išbraukiau ir parašiau po eilute, turbūt to ats ir neužskaitė, nors gal vieną tašką ir gavau.