Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-20
18:55:40
| Nuoroda
Sandruti rašė:
Sviatosa rašė:
Sandruti rašė:
Sviatosa rašė:
Smulkiosios motorikos atkurimas ir lavinimas (pirstus), kognytiviniu funkciju lavinimas, profesine reabilitacija... vienu zodziu, duodu pwz is to, ka pati maciau : atveza ergoterapeutas sau pora pacientu, pasodina uz apvalaus stalo, ir duoda daryt arba darbelius (pvz. dekupazas, piesimas ir pan) ar duoda kokiu loginiu uzduociu. Siaip darbas lengvas, tik kurybingumo reikalauja ir kantrybes. O kineziterapija kuo skiriasi? Ten masažiukai daugiau, ne?.... Oj ne, siaip stipriai lb skiriasi. Kineziukai padeda zmogui atstatyti judesi (lavina raumenis ir panasiai) ivairiu pratimu pagalba (na, kartais ir masazo), o ergiukai dirba su rankomis - kai yra atstatomas judesys, moko zmogu tuo gebejimu naudotis. Pvz, kaip patogiau uzsisegt sagas, jei negali sulenkti poros pirstu. Taip pat duoda kokiu pratimu ranku (ypac pirstu) motorikai lavinti. Man regis, aš kažką ne taip supratau. Ergoterapeutai lavina tik žmogaus rankų judesius?... jei kalbet tik apie judesius, tada taip, tik ranku. Taciau tj ne vienintele jo funkcija - dar priklauso aplinkos pritaikymas, itvaru kurimas ir pan,... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
21:31:29
| Nuoroda
Anaxunamun rašė:
Sveiki, būkit geri, pasidalinkit savo žiniomis apie kineziterapiją. Stojant į VU, kokie dalykai reikalingi, o gal užtenka ir kaikurių metinių pažymių? 40% balo sudaro bilogijos egzaminas, 20% chemija arba matematika , 20% lietuviu egzaminas, ir likusius 20% kazkuriu is siu dalyku metiniai pazymiai, tiksliai neatsimanu, kokiu. Tai kaip matai, metiniu neuztektu, nes dar ir konkursas labai didelis... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-28
18:19:04
| Nuoroda
Gabrielle* rašė:
gausiu raudoną, tralialia. o tikrai pirmus iškviečia teikiant? nes pagal klasių raides tai kažkur prie galo būčiau.. jei pavyktų to išvengt..;D Bent mano mokykloj mums pirmiems iteike ir dar kazkoks seimo narys, nebeatsimenu pavardes Sweikinu |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-30
10:35:16
| Nuoroda
laukinea rašė:
debilai kas cia stoja kam save kankinti tiek mokantis.??Pasiziuri houso galvoji ir taip galesi?? tam darbuij belekiek sunkenybiu kur ishgyvent ir besimokant sunku..gali protas pavaziuoti atsiprasant stud nuo 8-iki 24 vien kala jokiu pramogu neturi D prikalti:DD man jau uzteko kineziterapija pastudijuot ir taip maziau metu:D o ka medke visai nesamone. ne visi medikai vien kala bet siaip tu teisi |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-01
11:14:48
| Nuoroda
Sandruti rašė:
Tai kinezi- idomiau?... ten viso kuno?.... nezinau,kaip tiksliai paaiskint.. supranti, kineziterapeutas atkuria judesius, didina raumenu stiptuma ir koordinacija (galima sakyt, kad viso kuno), o ergo pritaiko ta atkurta judesi buiciai ir panasiai... O seip tai tu teisi, kinezi idomiau be to, kaip sake destytojai, nors tj gan vyriskas darbas(nes reikalauja jegos), bet panelem lb naudingas, nes pacios ismoksta taisyklingu pratimu |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-01
11:20:02
| Nuoroda
Niekada gyvenime nenorejau studijuot medicinos, taciau pagarba tiems, kas tam ryztasi Tikiuosi ,jei studentai tokie motyvuoti, gal kada nors pamatysiu is tikruju geru gydytoju |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-01
11:27:24
| Nuoroda
Sandruti rašė:
O tai kokį universitetą patartumėte ir kodėl? VU , nes diplomas labiausiai vertinamas, taciau ten butina mokytis 6 metus. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-07
13:39:57
| Nuoroda
romule rašė:
SVETOSIA,labukas va padaviau prasyma stoti i islyginamasias kineziterapijos studijas,rugpjuti jau zinosiu ar istojau..man bus prancuzu,statistika,filosofija na ir kiti specialybiniai dalykaitikiuosi viskas bus gerai..o kelintam tu kurse? Laba |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-07
14:01:24
| Nuoroda
lusesita rašė:
Pati studijuoju ergoterapija,tik Vilniaus kolegijoje.Neseniai atlikinejau praktika,man is tiesu patiko.Dirbama su pacientais serganciais neurologinemis ligomis,t.y.po insultu,issetines sklerozes ir pan bei kitu ivairiu traumu.Reikedavo lankstyti rankas,masazuoti pirstukus.Taip pat dirbau su moterim,turincia psichine liga,tai deliodavome puzles,zodzius,naudodavome ergoterapines priemones atminciai lavinti,smulkiajai motorikai ir pan. Iki praktikos ergoterapijos savokos nesupratau,bet dabar suprantu ir man patinka Ir nera jau toks pasyvus darbas,kaip cia kazkas paminejo.Ir tikrai nera lengvas.Yra pacientu,kuriuos reikia statyti,sodinti,mokyti su vaikstyne vaikscioti.Darbas nelengvas nei fiziskai nei psichiskai..Vienintelis didelis sios specialybes minusas-labai sunku gauti darba,bent jau Lietuvoje.Bet kai dabar pasiziuri,tai nebera jau toj Lietuvoj jokiu perspektyviu specialybiu Tu paciu kineziu jau prigaminta taip pat labai daug Tai va taip va. Nepatinka man tas pastovus kinezi ir ergo lyginimas... |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-08
11:48:47
| Nuoroda
ievute1107 rašė:
kaip manot ar turiu galimybių įstot į vf medicina? lt gavau 99, chemijos 81 ,o biologijos tikiuosi tik virš 70... VU tikrai ne, jei balai bus tokia pat kaip praeitais metais, o i KMU - galbut.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-08
17:06:24
| Nuoroda
laukinea rašė:
Gal ir ne debilai ,bet tikrai jegu eikvojimas medicina.Kas iš to mano brolis baigęs medicina ir dabar rezidentas dar doktorantas o uzdirba 1000lt neturi nei savo namu nei nk gyvena su mociute ir planuoja prikti rusi:DD Pati i tokius vyrus medikus ne neziurecaiu kurie tik tiek gali..Kas ish to kalimo ir tikslo jei rezultatu ir vaisiu mazai:DDD bet kokia kita spec greit baigi ir jau jaunas dirbi ir sau gyveni laimingas:)))o cia hausintu spanciojimai kaip jie bus gyduytojai kaip housas ..Cia relybe ne serijalas:DDDjuokingi jus:D praeita karta kei rasei as tawe palaikiau, bet zinai, gal vis tik nereiketu taip kritikuot tu zmoniu, kurie turi swajone? ne visi jie paskui rusiuose gyvens, as tau garantuoju jei nemoki prasisukt, ir paklausiausia specialybe nepades. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-08
17:09:32
| Nuoroda
I mokama i kuri nors tikrai turetum istoti, o kokia panevezio kolegija i kinezi nemokama irgi pakliutum. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-13
10:03:03
| Nuoroda
[email protected] rašė:
Turiu iš lietuvių 80, iš chemijos 41, iš biologijos 66. Kaip manot ar įmanoma į VU slaugą įstot nemokamą, blogiausiu atveju mokamą? :/ Jei nelabai pakils kertele, tada ir i nemokama gali pataikyt |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-13
12:34:58
| Nuoroda
simavi rašė:
Iš pradžių apsidžiaugiau, kad turėčiau įstoti į odontologiją, nes mano balas - 19,76, bet dabar jau pradėjau tuo abejoti Bet kodel? ... ar isvis netraukia?... Juk jei yra galimybe investuot i moksla (kalbu apie visokiais darbo priemones) ir balai leidzia, butinai stok! Tai gi idomus darbas, gerai mokamas, mokytis ne taip jau ilgai... svajoniu specialybe |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-13
22:32:00
| Nuoroda
Jezus rašė:
:) butu labai idomu suzinoti, kaip manot ar istosiu siais metais i vu medicina nemokama su egzaminais lietuviu 80 , chemija 87 , biologija 88. labai neramu.ir ar teisingai KB skaiciuoja studijos.lt ? nes kmu suskaiciuoja 19.46 o i vu 19.26, taciau baluskaiciuokle.lt skaiciuoja po 19.46 i abu univerus, tad keista. kuria skaiciuokle pasikliauti ? Ir ar istosiu i vu medicina nemokama ? aciu iskarto jei nori pasitikslint, tiesiog su skaiciuotuvu suskaiciuok , tada tikrai zinosi tiesa taciau vistiek keista, kad rodo skirtingai, juk, berods, vienoda formule... Visi sako kad bus zymiai pakiles balas, tad nemanau, kad i vu istotum... taciau i kmu - galbut sekmes |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-13
22:43:21
| Nuoroda
simavi rašė:
Va, tas investavimas gazdina, ar tiek daug ten reiks sumokėti? Ši specialybė labai traukia Nezinau, kiek tiksliai, bet tikrai ne pora simtu... |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-20
13:50:22
| Nuoroda
rennociukas rašė:
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:
Išgazdinai tu čia mane.. tai "mano" profesija, nebijau aš to juodo darbo (esu dirbus), bet papraščiausiai slauga netaip įsivaizdavau..juk ten yra kelios kryptys : vaikų slauga, anesteziologija, onkologinė..ne jau pasirinkus tarkim anesteziologija, mane taip pat pristatys prie patalynės keitimo? Bet juk čia tikrai padėjejų darbas..o kas vaistus leidžia? žaizdas perišinėja? galų gale slaugo? Įdomiai čia..
Niekas juk nesako, kad visa gyvenima teks ta daryt => cia yra mano asmeniniai pastebejimai, ka pati esu macius Vilniaus ligoninej. Nu atsiprašau, kam kalbėt jeigu nežinot.. Mama dirba ligoninėje, todėl ir pati ne kartą mačiau kaip kas dirba. Naktipuodžius nešioti- tai padejėjų darbas, kurio slaugės neatlieka...;) Tai kad ne apie darba kalba buvo, o apie praktika seip tai labai perspektyvi specialybe, bent jau be darbo tikrai neliksit. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-21
10:26:31
| Nuoroda
oniponi rašė:
Užsisakyti paslaugą galima ir anksčiau, bet atsakymą gausim tik 23 d. Užsisakiau dėl viso pikto, bet visgi nujaučiu, kad rezultatai SMS žinute ateis gerokai vėliau nei bus patalpinti LAMA BPO sistemoj. Būtų gerai, kad nesprogtų jų serveriai. Kaip būdavo ankstesniais metais? Vėluodavo, strigdavo, lūždavo? nieko panasaus praeitais metais nebuvo ... Jei net as su savo letapedziu internetu is pirmo karto prisijungiau, tai problemu , vadinasi, tikrai nebuvo be to, ir i emaila ateis laiskas... O sms tikriausiai paveluos, kaip ir praeitu metu egzaminu rezultatai, gauti sms :O |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-21
11:03:27
| Nuoroda
O gal kas tada zino, kas turi teise dirbti padejeju? |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-21
11:12:43
| Nuoroda
panickaaa rašė:
labukas. Man lb įdomu pasidarė paklausti ar kineziterapija sunku mokytis? pvz ar ten reikia mokytis chemijos ar matematikos , anglų kalbos? būkite geros ir parašykite lauksiu >:) Chemijos reikes per biochemija (ziaurus mokslas :S ) ir farmokologija, o matematikos - per logika, o veliau ir per antros pakopos studijas. Su anglu kalba musu per daug nespaude (siaip tai isvis nieko per paskaitas neveikem, o egzaminas buvo lengvas). Mano manymu yra du sunkus dalykai, dabar jau sujungti i viena - zmogaus fiziologija ir biochemija. Bet jie prasideda tik antra pusmeti, taigi duodama siek tiek laiko priprast prie univero tvarkos. Dar kai kuriems kliuva filosofija, bet jeigu truputi pasistengt, tikrai nesunku Aisku, teks prie knigu pasedet, taciau zymiai maziau nei medikams ar odontologams. Viskas priklauso nuo tavo atminties ir ryzto |