Vartotojo Sviatosa pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-01-22 12:28:17 | Nuoroda
.................................................. rašė:

Gal kas esat įstoję? :) kaip ar įdomu, ar verta? kiek žinau panašu į kineziterapiją. Kokių dalykų reikia stojant, nes internete tiksliai ir neradau..

reikia matiekos arba chemijos, biologijos ir lietuviu kalbos...
Sese mokesi ergo , tj va - niekas is jos kursioku dabo pagal specialybe vilniuje nesusirado.

Žinutė parašyta: 2011-01-25 14:29:30 | Nuoroda
patrikas rašė:

Sveiki, man susikloste tokia padetis, kad nusprendizua mokytis viena is siu dalyku(slauga,kineziterapija), bet beda tame, kad neturiu pasiemes chemijos. kiti dalykai kaip ir tinka. Ar imanoma istoti i sias profesijas be jos? is anksto aciu, jei kas pagelbes

Laba,

kiek zinau, jei laikysi matiema, tada problemu kilti neturetu.

Žinutė parašyta: 2011-01-26 23:01:33 | Nuoroda
cacalele rašė:

o aš nusivyliau, kažkada buvo svajonė o dabar...bent jau kmu man asmeniškai ruošia atmestinai, na nežinau gal vėliau bus geriau kai prasidės grynai specialybiniai užsiėmimai. O dabar dar nieko į temą neišmokau. P.s mus tai labai skeptiškai nuteikė, ala bedarbiai būsimi tai nežinau.. Bet mano pozicija, kas mokos stengias, turi talentą visad darbo ras:} bet kad kepa kepa kineziterapeutus dabar nemastant..., o kokia reali darbo rinka tai tikrai manau mažai kas pasigynčis - absurdas

Garantuoti kad gaus darba gali buti nebent siuvejai, ju kaip pasiziuriu vieninteliu ir truksta. Bet kaip pati rasei - kas nores, tas ir darbo susiras.
As po pusantru metu mazai ka galiu su pacientu padaryt (nes teoriniu ziniu daug, todel visad baisu praktiskai klaida padaryt), tad linkiu kantrybes, mums idomuma velesniuose kursuose zadejo ;)

Žinutė parašyta: 2011-01-28 21:32:17 | Nuoroda
VictoriaNumb rašė:

Kažin, tik matematikos pažymio užtektų? Ir be chemijos? :D

prarastum 20% stojamojo balo... Jei kiti auksti butu, i kolegija gal ir uztektu :)

Žinutė parašyta: 2011-01-28 21:41:00 | Nuoroda
gintaryte31 rašė:

o kiek jie uzdirba?

zinau tik Vilniuje : poliklinikoje 1500, Santariskiu klinikose 2500 (aisku cia suma uz pilna etata)

Žinutė parašyta: 2011-02-01 12:45:38 | Nuoroda
dzeineer rašė:

ar gali priimti i specialybe kurioje nelaikiau 1 reikiamo egzo??? pvz. jei as nelaikau istorijos ar imanoma,kad mane priimtu i pvz soc.pedagogika.(sioje spec. isorija reikalinga)

Kiekvienas dalykas sudaro tam tikra konkursinio balo dali. Todel jei tavo atveju istorija sudaro pvz tik 20%, tada, jei kitu egzaminu ivertinimai auksti, i mokama tikrai turetum istoti. 

Žinutė parašyta: 2011-02-01 12:55:53 | Nuoroda
Žvėris rašė:

Hey :) Na aš jau ne vienus metus svarstau apie šią specialybę. Informacijos tikrai daug, tik reikia pasirausti internete. Tik vat neapsisprendžiu, kurį universitetą rašyti 1 numeriu. Trumpa info apie normaliausius  (mano manymu) iš studijuojančių pasakojimų:

VU- klasikinis universitetas, gilios tradicijos, psichologiją studijuojantys yra profesionaliai paruošiami, bet krūviai neaprėpiami. Mokosi per dienas ir naktis. Apie darbo derinimą su studijomis nėra net kalbos (bent 3 metus).

VDU- labai giriamas. Sako, jog protingai parenkama informacija + galimos gretutinės studijos, kas šiais laikais tikrai didžiulis privalumas.

MRU - gan jaunatviškas su ne itin patyrusiais dėstytojais, bet nauji vėjai gal ir ne pro šalį.

Nesutinku su nuomone apie VU - sese jame baige psichologija, tad tikrai zinau, kad per naktis nesedejo. Aisku, skaityt reikedavo daug, bet kieno skaitymo greitis "ant lygio", tam nekils jokiu problemu. Taciau biologijos ir matematikos bus labai daug.
Del MRU - kaip ir teisininku, taip ir MRU psichologu darbdaviai šalinasi, todel jei nera noro stot i VU, geriausias variantas butu VDU.

Žinutė parašyta: 2011-02-01 13:00:10 | Nuoroda
cloudmaker rašė:

svarstau galimybę stot į psichologiją, bet, prisiklausius mamų ir tėčių, darosi baisu :D nes atseit neperspektyvu, niekam nereikia psichologų, negi nori sėdėt ir klausyt žmonių bėdavojimų. aišku, žinau, kad nebūtina sėdėt užsidarius kabinete, kad yra kelios magistrantūros atšakos, bet vis tiek... :/

tai ar galit kas nors pasakyt: perspektyvu ar ne?

žinoma, reikia studijuot tai, kas įdomu, bet neabejoju, jog rasčiau ir kitą dominančią specialybę... :D

Perspektyviausia - pedagogine psichologija (kaip ir minejai, viena is magistranturos atsaku), i ja reikia vos ne maziausiu balu stojant po bakalauro, taciau su darbu problemu bent jau dabar nera (sese baige, ir nei ji, nei jos kursiokai be darbo nesedi).
Beje, be magistro i psichologo vieta nepriima..

Žinutė parašyta: 2011-02-02 13:56:09 | Nuoroda
cloudmaker rašė:

taip, žinau, jog būtinai reikia baigti magistrantūrą :)

o kur konkrečiau dirba baigusieji pedagoginę psichologiją?

kadangi vardas1 i tavo klausima jau atsake, pasakysiu pora zodziu apie uzdarbi - dirbant valstybineje istaigoje, pvz PPT uz pilna etata i rankas gauna ~1600lt, pries krize buvo apie 800lt daugiau, tai jeigu mastyt, kad kada nors sunkmetis pasibaigs ir grazins buvusi atlyginima, perspektyvos visai neblogos ;)

Žinutė parašyta: 2011-02-11 17:39:54 | Nuoroda
Vytenė rašė:
Sviatosa rašė:
Žvėris rašė:

Hey :) Na aš jau ne vienus metus svarstau apie šią specialybę. Informacijos tikrai daug, tik reikia pasirausti internete. Tik vat neapsisprendžiu, kurį universitetą rašyti 1 numeriu. Trumpa info apie normaliausius  (mano manymu) iš studijuojančių pasakojimų:

VU- klasikinis niversitetas, gilios tradicijos, psichologiją studijuojantys yra profesionaliai paruošiami, bet krūviai neaprėpiami. Mokosi per dienas ir naktis. Apie darbo derinimą su studijomis nėra net kalbos (bent 3 metus).

VDU- labai giriamas. Sako, jog protingai parenkama informacija + galimos gretutinės studijos, kas šiais laikais tikrai didžiulis privalumas.

MRU - gan jaunatviškas su ne itin patyrusiais dėstytojais, bet nauji vėjai gal ir ne pro šalį.

Nesutinku su nuomone apie VU - sese jame baige psichologija, tad tikrai zinau, kad per naktis nesedejo. Aisku, skaityt reikedavo daug, bet kieno skaitymo greitis "ant lygio", tam nekils jokiu problemu. Taciau biologijos ir matematikos bus labai daug.
Del MRU - kaip ir teisininku, taip ir MRU psichologu darbdaviai šalinasi, todel jei nera noro stot i VU, geriausias variantas butu VDU.

įdomu kodėl šalinasi? nes aš girdėjau, kad MRU teisininkai labai paklausūs.:) pirmu numeriu rašysiu MRU psichologiją, nes manau ten paruošimas yra geras. :)

Salinas atseit todel ,kad buvo pastebeta tendencija - MRU baige labiau korumpuoti. Destytojas anstolis sak, kaip yra is tikro nezinau.
O psichologija studijuot is tikruju geriau VU nei MRU. Kodel psichologu salinasi po mru? nes daug baigia VU, ir jiems darbdaviu rodomas didesnis pasitikejimas, atseit paruosimas geresnis.

Žinutė parašyta: 2011-02-16 18:57:50 | Nuoroda
dcowile rašė:

na apie vu tai galiu pasakyti tik tai, kad man ten tikrai super ir smagu, mokslas idomus, patinka yra ka pasimokyti, bet yra daug idomiu dalyku, siaip i kinezi bent jau siais metais kai stojom prieme 48 zmones ir keturi is ju nemoka uz moksla, nemoka tie zmones su labai aukstais balais, kurie butu istoje i medicina ir kt spec. siaip kiti likusieji moka uz moksla virs 5stukiu ir nusivylimas tame, kad vadoveliu kuriu reikia negauni, neturi net is ko mokytis, o per kai kurias paskaitas net nespeji uzsirasyti, na bet cia jau tikras studijavimas kaip sakant :D siaip stojant galima laikyti chemija arba matieka, bet butinai lietuviu ir biologija. o del pamoku, tai nesukit sau galvos, niekas neziuri per daug ar tu psichologija ar geografija pasiemei....siaip svarbu egzus islaikykit gerai, o tie pazymiai nelb svarbu. viska padaro egzo rezai, jeigu egza blogai islaiket tai tie pazymiai tikrai negelbes, o jei egza islaiket virs normos tai gal gal tas geresnis pazymis kokios ltu ir padidins stojimo bala ;]]

Reikes konspektu - kreipkis ;)

Žinutė parašyta: 2011-02-23 18:45:35 | Nuoroda
Vytenė rašė:
Sviatosa rašė:
Vytenė rašė:
Sviatosa rašė:
Žvėris rašė:

VU- klasikinis niversitetas, gilios tradicijos, psichologiją studijuojantys yra profesionaliai paruošiami, bet krūviai neaprėpiami. Mokosi per dienas ir naktis. Apie darbo derinimą su studijomis nėra net kalbos (bent 3 metus).

įdomu kodėl šalinasi? nes aš girdėjau, kad MRU teisininkai labai paklausūs.:) pirmu numeriu rašysiu MRU psichologiją, nes manau ten paruošimas yra geras. :)

Salinas atseit todel ,kad buvo pastebeta tendencija - MRU baige labiau korumpuoti. Destytojas anstolis sak, kaip yra is tikro nezinau.
O psichologija studijuot is tikruju geriau VU nei MRU. Kodel psichologu salinasi po mru? nes daug baigia VU, ir jiems darbdaviu rodomas didesnis pasitikejimas, atseit paruosimas geresnis.

hm, aišku. Truputį keista, kad darbovietės žiūri pagal universitetus, o ne pagal mokslo pasiekimus.

tai, kad darbdaviai i diplomo priedeli neziuri - cia faktas ;)

Žinutė parašyta: 2011-04-05 22:24:07 | Nuoroda

pasiziurek mano profilyje anksciau rasytas zinutes, ten daug bus visko apie kinezi prirasyta ;)

Žinutė parašyta: 2011-05-05 17:33:50 | Nuoroda
romule rašė:

Sveikuciai..kaip sekasi studijos? 

puikiai :)

Žinutė parašyta: 2011-06-14 14:08:11 | Nuoroda
Burbuliuke rašė:

ko čia taip visada visi stumia ant slaugos :) tai o ką geriau kinezeterapija ergoterapija ar vs ? stokit į slaugą, bet perspėju būkit nusiteikę pamiršt savo asmeninį reikalus bent dviem metam :) sunku, bet verta - darbų pilną užsienyje tik noro reik ir pastangų :) 

o kuo tau kinezi ar ergo nepatinka? :D ir atseit slaugoj laaaabai sunku, taip? tie patys bendrojo lavinimo dalykai, kaip ir visur.

Žinutė parašyta: 2011-06-16 19:13:59 | Nuoroda
Burbuliuke rašė:

o tai ar aš sakiau, kad kine ar ergo blogai? tik nesuprantu, kodėl dažnai kine ar ergo ar visuomenes sv statoma aukščiau slaugos, nes šios spec panašiam lygy :)  tiesiog nereik taip  nusiteikt ir nuteikinėt kitų prieš slaugą, jei jau žmonės nori tegu stoja :) aišku, kas myli lietuvą ir žada čia likt tai nesiųlyčiau slaugos studijuot ir po to dirbt už minimumą(nors yra privačių ligoninių kur slaugės gauna ir po 3000lt), bet esmė, kad darbas visada bus, kad ir koks :) o užsienį keliai visad atviri tik būkit entuziastingi :). Sakydama, kad sunku, nenorėjau nuvertinti kitų programų, tiesiog nuteikiu žmones, kurie planuoja čia stoti :) tad nereikia čia taip užsipulti arne? :)

Atsiprašau jei mano atsakymas nuskambėjo grubiai ;)

nieko blogo slaugoj nėra. O tai kad kinezi/ergo varo ant slaugos - taip pat medikai varo ant jų, čia jau iš seniau tokia mada, nikeo asmeniško :)

pažįstama ir VU universiteto vaikų ligoninėj dirbdama slaugytoja gauna 2500. Todėl darbas perspektyvus, ir tai vienintelė specialybė is VU MF, kurios absolventai tikrai neliks be darbo.

P.S. nėra MF taip sunku kaip daugelis galvoja, aš ir dauguma mano kursiokų, bei pažįstamų medikų, visai neblogai susiranda laiko ir asmeniniam gyvenimui, plius sugeba neblogai mokytis :)

Žinutė parašyta: 2011-06-16 19:26:49 | Nuoroda
pripris rašė:

Studijuoti medicina vu yra pati didziausia nesamone. Jei kas netikit ir norit paaiskinimu, kreipkites ir jums papaskaosiu kokia ten tvarkele.

Kreipiuosi :) papasakok, kas ten per tvarka tokia?... Labai įdomu.

Žinutė parašyta: 2011-06-23 08:09:51 | Nuoroda

Pasirinkes kineziterapija daug neuzsidirbsi, o vat po visuomenes sveikatos, jei mokesi prasisukt, gali aukstai iskilt (juk kol kas valdininku aparato Lietuvoj nepanaikino dar).

Žinutė parašyta: 2011-06-23 08:12:00 | Nuoroda

Kinezi, 2 kursas :)

Žinutė parašyta: 2011-06-23 08:13:15 | Nuoroda
pripris rašė:

Tik nestudijuokit vu slaugos!!

KODEL? :D